Ne haragudj, de szerintem még nem vagy teljesen tisztában azzal, hogy mi is a Color Modulation. Tudom, a Jimenez féle DVD-n is feketés fújással kezdődik a festés, és ezt a részt jól meg is csináltad, viszont:
- A képek alapján túlságosan átfújtad ezeket, mert épp csak sejteni lehet alatta az árnyékokat.
- Még mindig látszik itt-ott az alapozó, erre nagyon figyelj!
- Szerintem ki is lehet hagyni a "preshading"-et. (előárnyékolás, egyébként is inkább a repülőknél használják)
Én pl. lefújtam a T-34-et alapszínre, utána világosítottam a színt, és azzal fújtam meg, ahol kellett.
- Biztos, hogy jó ez a szín? Szerintem nagyon barna...
Javasolnám, hogy mosd le a festést, és (ha egyáltalán akarsz CM-et, mert lehetne előtte egyszínűre is fújni a makettet...) a megfelelő alapszín után annak a világosított keverékével fújd meg a felülről látszódó részeket. Használj papírt, esetleg maszkolószalagot is, ahol szükségesnek érzed. Ne egész "paneleket" fújj át, mint a Panezreden! Mondjuk a toronynál is csak felülről, a lövegcső felé fokozatosan halványulva fújd meg világossal, tehát ne fújd telibe a tornyot. Esetleg ezen a részen fújhatnád a legvilágosabb színnel, de a torony oldalán meg már egy kicsit sötétebbel.
Egyébként a Jeffjohnson képén látható Panzeren is CM van, láthatod a papír használatát is a kontúros részeknél, illetve a nagyon világos, ecsettel festett részleteknek nem tudom, mi a neve, kiemelésnek szoktuk hívni. Bár ez szerintem kicsit el van túlozva, de fontos lehet, ha CM-et csinálsz.
Egyébként megkérdezhetem, hogy hol laksz? Csak mert ha van a közeledben makettező klub, érdemes lenne elmenni, sokat segíthetnek. Élőben mégis csak könnyebb valamit elmagyarázni, megmutatni, mint a fórumokon.
Remélem, érthető volt minden! :) Ha kérdésed van, írj nyugodtan! :)