69149
-
#64019 Én felajánlottam neki, hogy megverem ha elrontja a festést. XD -
#64018 Írd le, légyszíves mi ennek a gépnek a pontos típusa. -
Marci7 #64017 lackoka25!
Ne haragudj, de szerintem még nem vagy teljesen tisztában azzal, hogy mi is a Color Modulation. Tudom, a Jimenez féle DVD-n is feketés fújással kezdődik a festés, és ezt a részt jól meg is csináltad, viszont:
- A képek alapján túlságosan átfújtad ezeket, mert épp csak sejteni lehet alatta az árnyékokat.
- Még mindig látszik itt-ott az alapozó, erre nagyon figyelj!
- Szerintem ki is lehet hagyni a "preshading"-et. (előárnyékolás, egyébként is inkább a repülőknél használják)
Én pl. lefújtam a T-34-et alapszínre, utána világosítottam a színt, és azzal fújtam meg, ahol kellett.
- Biztos, hogy jó ez a szín? Szerintem nagyon barna...
Javasolnám, hogy mosd le a festést, és (ha egyáltalán akarsz CM-et, mert lehetne előtte egyszínűre is fújni a makettet...) a megfelelő alapszín után annak a világosított keverékével fújd meg a felülről látszódó részeket. Használj papírt, esetleg maszkolószalagot is, ahol szükségesnek érzed. Ne egész "paneleket" fújj át, mint a Panezreden! Mondjuk a toronynál is csak felülről, a lövegcső felé fokozatosan halványulva fújd meg világossal, tehát ne fújd telibe a tornyot. Esetleg ezen a részen fújhatnád a legvilágosabb színnel, de a torony oldalán meg már egy kicsit sötétebbel.
Egyébként a Jeffjohnson képén látható Panzeren is CM van, láthatod a papír használatát is a kontúros részeknél, illetve a nagyon világos, ecsettel festett részleteknek nem tudom, mi a neve, kiemelésnek szoktuk hívni. Bár ez szerintem kicsit el van túlozva, de fontos lehet, ha CM-et csinálsz.
Egyébként megkérdezhetem, hogy hol laksz? Csak mert ha van a közeledben makettező klub, érdemes lenne elmenni, sokat segíthetnek. Élőben mégis csak könnyebb valamit elmagyarázni, megmutatni, mint a fórumokon.
Remélem, érthető volt minden! :) Ha kérdésed van, írj nyugodtan! :) -
#64016 jó és neked melyik tetszik? -
#64015 Az első olive drab, a második dark green ill. olive green a Tamiya színei szerint. -
#64014 nem értem mit írsz? :) -
#64013 ?
oké legyen brit de színekben tévetél -
#64012 ""nagyon ott van ez a hsz feldobta a napom:"
amúgy ez nem brit hanem amcsi "" -
#64011 Ez tuti nem amcsi! -
#64010 -
#64009 "az ami az talán dark green az angol az olive drab" nem értem mi akar lenni
amúgy ez nem brit hanem amcsi meg ami most rajta van nem orosz, az zöldes barnás -
#64008 -
#64007 -
lackoka25 #64006 célnak megfelel legalább nem fújtam össze az asztalt :)) -
#64005 banyek a macskakaja akciós rohanok is venni
-
#64004 harakiri nabasszaki!!!!!!!!!!!!!!!!!! -
#64003 figyelmetlen voltam de ha én is egybe írom a gondolataimat akkor és nem írok veszőt és egyéb írás jelet van különbség az ami az talán dark green az angol az olive drab -
lackoka25 #64002 jaja ez barna ezekből a színekből kevertem!
-
#64001 Igen színátmenet kell majd, az a feketézés az nem látszik majd sehol. -
#64000 Az árnyékos részeket fújd sötétebb vagy a világosat - nagy vízszintes felületet - világosított barnával ( ez barna?). -
lackoka25 #63999 Igen ezzel a pre-shading-el kezdtem de utána jön majd a moduláció vagy mi :) -
M Csabesz #63998 szerintem az első -
#63997 Nem akarok kötözködni de az nem pre-shading amit te csináltál? Emlékeim szerint a color moduláció más.
Mondjuk ilyen:
Egyébként tetszik a Párduc
-
#63996 lehet akk szavazni kinek melyik tetszik:
1.kép
2.kép
-
#63995 nagyon ott van ez a hsz feldobta a napom
"festés kell már csak rá"-----> ez aszt jelenti hogy festem majd
ez a zöld alap szín ilyennel vettem.
és meg fogadom amit írtál mert ezek is lesznek majd rajta.
egy gondom van nem tok választani színben így ha vki gondolja szavazhat hogy melyik tetszik neki -
lackoka25 #63994 Beindult a color moduláció
fehér alapozás után fekete árnyékolás és sötétebb barna alapszín -
Marci7 #63993 "... festés kell már csak rá"
Szerintem még nincs festve... :) -
#63992 Egy kicsit színesíteni kéne, sok ez az egyenzöld. Kopás, koszolás. Nagyon egyszerűre vetted a festést. Ez a zöld inkább olyan oroszos, nem brit. -
#63991 Nekem is eltört az egyik, visszautalta a pénzt, pedig törékenyként küldte. -
#63990 fasza
menyibe sikerült beszerezni? -
#63989 Vagyis a sárga "2" festése. talán ez sikerűl. -
#63988 Pontosan Ő az csak
ezzel a festéssel
-
#63987 csak azé kértem hogy tisztában legyek mi is készül
kerestem gugliba de anyit kidobot hogy hagytam is -
Miért kell ezt mindig felidézni.
A képeket még a 2 24w-ossal csináltam csak kicsit igazítottam rajta.
De egyébként megjöttek. Egy el is tőrt szállítás közben, most tárgyalok yann-al hogy veszek még 4-et :) -
#63985 Próbáltam a képet visszakeresni de csak enyi sikerült:
-
#63984 kész a híd pakolóm festés kell már csak rá
-
#63983 Ja volt... -
#63982 Azaz igazság, hogy volt neki egy majdnem kész helikoptere........... -
#63981 Jók a képek, megjöttek az kompaktizzók? -
#63980 képet kérhetek hogy fog majd kinézni?