98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • Kferro
    "Tegnap pannon color olajfesték + terpentin kombóval sikerült a Sherman oldaláról lemarnom a gunze akril festéket..."
    Hú bakker, részvétem. Bevallom, én még ilyet nem tapasztaltam, igaz, nem is használtam még eddig Gunzét, csak Tamiyát. A Gunze híres arról, hogy nagyon érzékeny festék, bár én főleg olyat hallottam, hogy könnyen le lehet koptatni pl. körömmel.
    Le volt mosva rendesen a makett a festés előtt? Mármint mielőtt a Gunzét ráfújtad?
    A Gunzénak melyik márkáját használtad: az Aqueoust, vagy a Mr. Colort?

A javításnál (ha pl. a test oldaláról sikerült leszedni a festéket, s nem a toronyról) azt javasolnám, hogy mosd le a festéket az adott oldalon, s fesd le újra. Mert ha csak azt a foltot kezded el festeni, akkor látható lépcső lesz, amit az előző festékréteg vastagsága okoz.
    A terpentin milyen fajta volt?

A művészolaj festékkel mit festettél? Csak koszo9lni akartál, vagy lefesteni egy nagyobb területet?

"A gunze felhordása után, mielőtt nekiállok olajozni, le kell fújni a makettet lakkal? "
    Nem árt, bár nem tudom, az olajozás alatt konkrétan mit értesz? Befolyatás? Fading? Filter?

"Jah és kis hazánkban hol lehet venni pigmentport, ami nem wargémszes és minőségi? "
    Szerintem sehol.