Makettezés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szép ez a Tu-2-es, csak az a baj, hogy magyar változatot nem lehet belõle készíteni, lévén azok 4 légcsavartollal rendelkeztek, s az orruk is más volt.
makett.tk
"De azért díjazom a bátorságod"
Szeretem a kihívásokat. 😊
Ennek is lockolt már a bootloadere?
Ha még áll eme gondolat, úgy tennék vele egy próbát...
makett.tk
makett.tk
A bele ölt idõért mekkora kár 😞
Zuhanjon a T-90 mellé 😊
"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8
Lakkozáshoz készültem , megbotlottam ráestem a helire.
Hosszában a ragasztásnál kettétört.
Aztán HAZAKÜLDTEM mérgembe.
Holnap kezdem a T-90-est
Matricázni. Érdekes hogy a befolyatás elõtti lakkozásról beszéltetek mert fényes lakkra matricázok. Le akartam fújni mattlakkal a befolyatás, koszolás elõtt de most már nem teszem.
A rozsdát nem érdekli, hogy milyen színû a vas, akkor is ugyanúgy jelenik meg.
A német tank alapozója az a míniumfesték narancsos színû.
makett.tk
Ebbõl a száraz ecsetelésbõl tudod mennyi fog látszódni? Szinte alig.
Amúgy érdekes egy alapban sötétszürke vason reálisan lepattogzást imitálni, mert valószínû az alapozó is sötét tónusú volt, ha pedig fémig kopott, ott a rozsda megjelent, ami szintén sötét.
"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8
Én a befolyatni sötétbarnával (abban az olajfesték set-ben, egy kis feketével lehet sötétíteni és akkor olajfolyás szerû lesz mintha a csapágyakból folyna az olaj) szoktam, hogy mélységet, árnyékot adjon a dolgoknak (kerék, fedélnyílás, rács stb.). A port, sárt azt pigmentporból szoktam kialakítani, szárazon vagy nedvesen.
A jelzések nagyon új hatást keltenek. Érdemes lenne a szürke alapszínnel lekopást festeni rá. Mintha hiányoznának belõle darabok.
A láncfeszítõkerék valószínû, hogy körkörösen kopott volt.
De én az élekre inkább kopást, lepattogást festenék rozsdabarna és nagyon kis fényest, mintsem ezt a száraz ecsetes fakítást köröskörül mindenütt.
Fasza lesz, csak így tovább!
Ez a teflon is jó ötlet, grat!
makett.tk

Van neked Lidl-s olajad nem? Ott milyen a természetes szienna?
Tény, hogy a számok valóban furcsák lettek, de ez nem a te hibád. Azok a hülye németek rittig a legrosszabb helyre festették fel õket.😊
A kerekek porozásával kapcsolatban egyet kell értenem Sanyival, valóban kissé fura árnyalat, de egyfelõl a fényképezõ is csalhat, így mi más árnyalatot látunk, mint amilyen az a valóságban, másfelõl egy világosabb porozással, befolyatással még tudsz rajta javítani.
makett.tk
Olyan napom volt, amitől Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. Műkutyától, műkrokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.
Bármi kérdésed van, nyugodtan tedd fel, még ha nagy baromságnak is tûnik. Rendkívül sokat ér, ha az elején a kérdéses dolgokat tisztázod, mert egyszerûbb, mint utólag javítani.
A koszolást nem kell erõltetni nekem is csak ecsetem volt az elején és próbáltam olyan maketteket összerakni olyan festéssel, ahol nem kell álcafestéssel és koszolással bíbelõdni.
Van pár alapeszköz melyre érdemes beruházni már az elején. Ezeket én nem tudom hiánytalanul felsorolni, de valaki biztos leírja ide. Ezek a munkát minõségét javítják és megkönnyítik a munkát.
Sok sikert a továbbiakhoz és türelmet! 😊
Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.
Semmi nem téglavörös.....szienna.
makett.tk
http://svsm.org/gallery/PzKpfw-IV_family
Annyi kép, hogy belebetegszel.
makett.tk
makett.tk
Jöhet a fi....😊

De ugyanakkor bátran kérdezz. Mindenki kezdõként kezdett makettezni, szóval akár a legalapvetõbb (még akár a legbanálisbbnak tûnõ) kérdést is felteheted nekünk, hidd el, segíteni fogunk.
"Utóirat azért nem piszkos mert most jött ki a gyárból. 😊"
Kezdõként, elsõ makettnél, még ne is foglalkozz a koszolossal, koptatással. Nem azért, mert esetleg nincs hozzá tehetséged, csupán elvonná a figyelmedet az alapvetõ dolgokról, mint pl. festés, ragasztás...stb.
Elõbb tanuld meg az alapokat, s ráérsz még gyönyörû, élethû, gyõztes maketteket készíteni. 😊
Utóirat azért nem piszkos mert most jött ki a gyárból. 😊
Pat Johnston is ebben a sorrendben dolgozott a Firefly-on.
makett.tk
A matt lakk gátolja a festék befutását a panelvonalakba, részletekbe...stb. Nem fog szépen folyni.
A fényes lakk a megfelelõ hozzá.