69149
-
lackoka25 #63460 Én megvenném mindig de soha nem kapok sosincsen!!!! -
Kferro #63459 Srácok!
Megjelent a Pro Modell!
Mivel a lap szarban van, így arra kérnélek titeket, hogy vegyétek meg a lapot, mert csak így van arra lehetőség, hogy ez a nagyszerű lap, mely Magyarország egyetlen makettezős újságja, még sok szép és hasznos makettezős cikkel ellásson minket.
Azt még hozzátenném, hogy nincs üzleti érdekeltségem a lapban. :) -
Kferro #63458 Gondolom, azok a festékek vagy a Humbrol, vagy a Revell termékeket jelentik.
-
zsgaby #63457 Pécsett a legjobb választékot meglepő módon a Regio játékboltban láttam. Mondjuk csak festékeik vannak maketteken kívül de legalább van. Spéci dolgok ott sincsenek (maszkoló tömítő stb.) -
Kferro #63456 Én az alsó festést biztos nem választanám. Gyakorlatilag nem lehet koszolni, mert ezen a sötét színen nem látszódik semmi...
Tudom, hogy ecsettel ezt a legegyszerűbb megfesteni, de én mégis azt ajánlanám, hogy valami olyan makettet válassz, amihez látványosabb, az utómunkához egfelelőbb festés van. -
Kferro #63455 Sajnos itthon valamiért nm tudom megnézni, de mostanában csinálja azt a gépem, hogy a Picasát nem hozza be, sőt még a Google sem működik. Nem tudom, miért van ez. -
Kferro #63454 "Elég nagy szopóka nekem így, mert Veszprémben semmilyen makett cuccot nem lehet kapni."
Nyugi, nálunk, Debrecenben is ez a helyzet. Sőt, vélhetően Pesten kivül hazánk összes városában...
"Elrettentő példának lehet, hogy rakok fel képeket a jelenlegi állapotáról. "
Én szívesen látnám azokat a képeket. :) -
Marci7 #63453 Ezt ajánlom figyelmedbe, ha még nem láttad:
Tutorialok -
nono55 #63452 Köszi!
A terpentint akkor kukázom. Gyanús volt (a szaga kegyetlen) mert ahogy ecseteltem tegnap a megfolyásokat, olyan ragadós, taknyos volt az egész. Tudtam, hogy elbsztam, de ez van. Kezdem a takarítást, meg az újra festést.
Azért a biztonság kedvéért folyamatban van egy Tamiya T-62A beszerzése, ha végleg ráunnék a Shermanra.
Elrettentő példának lehet, hogy rakok fel képeket a jelenlegi állapotáról. -
Bala10 #63451 3 nap van még vissza a licitből,azt megvárom. de maradok az f4f4-nél. ha más nem, akkor megamakettről megveszem.
a legalsó festést szeretném majd megcsinálni, ha esetleg tudod mi lehet a színkódja, akkor vehetnék is festéket. :) -
lackoka25 #63450 Kicsit próbáltam haladni a hátuljával! -
lackoka25 #63449 https://picasaweb.google.com/100154775207486078577/2012Oktober402 -
Marci7 #63448 A terpentint felejtsd el! Olajozáshoz csak White Spirit-et (művészellátós lakkbenzin) lehet használni, vagy pl. Humbrol enamel hígítót. Nem árt lakkozni előtte, de a terpentin szerintem úgy is felmarja.
Olajfestékkel nem nagyon lehet egyenletesen festeni, csíkos lesz, de nem is erre való. Ha lefolyásokat szeretnél, csinálj vékony ecsettel kis csíkokat, pöttyöket, aztán hígítós lapos ecsettel húzd le.
A Wargammers pigmentről jókat hallottam, szerintem nyugodtan vehetsz olyat. Vagy pasztellkréta por, de annál sokkal jobb a War pigment. Vagy megveszed kb. 2000Ft-ért külföldről a MIG, AK, Vallejo termékeket. -
nono55 #63447 A makettet lemostam festés előtt.
A terpentin passz, művészellátóban vettem.
A festék gunze Aqueous olive drab.
Olajozás alatt a meg-lefolyásokat értem a tank/torony oldalán.
Pigment zsír.
Elég nagy szopóka nekem így, mert Veszprémben semmilyen makett cuccot nem lehet kapni. A kiegészítőkről meg ne is beszéljünk. Mindent rendelnem kell és persze egy boltban nem található meg minden egyszerre, ezért a világ összes pénzét el lehet költeni a postázásra. Pl. 500 Ft-os festéket rendeljek meg 1400Ft-os postával. Mert más nem kell. Vicc.
Visszatérve a Shermanra. Valahogy megpróbálom leszedni a festéket és újra fújni, de annyi kedvem van már ehhez, mint disznószarban fetrengeni.
-
Kferro #63446 "Tegnap pannon color olajfesték + terpentin kombóval sikerült a Sherman oldaláról lemarnom a gunze akril festéket..."
Hú bakker, részvétem. Bevallom, én még ilyet nem tapasztaltam, igaz, nem is használtam még eddig Gunzét, csak Tamiyát. A Gunze híres arról, hogy nagyon érzékeny festék, bár én főleg olyat hallottam, hogy könnyen le lehet koptatni pl. körömmel.
Le volt mosva rendesen a makett a festés előtt? Mármint mielőtt a Gunzét ráfújtad?
A Gunzénak melyik márkáját használtad: az Aqueoust, vagy a Mr. Colort?
A javításnál (ha pl. a test oldaláról sikerült leszedni a festéket, s nem a toronyról) azt javasolnám, hogy mosd le a festéket az adott oldalon, s fesd le újra. Mert ha csak azt a foltot kezded el festeni, akkor látható lépcső lesz, amit az előző festékréteg vastagsága okoz.
A terpentin milyen fajta volt?
A művészolaj festékkel mit festettél? Csak koszo9lni akartál, vagy lefesteni egy nagyobb területet?
"A gunze felhordása után, mielőtt nekiállok olajozni, le kell fújni a makettet lakkal? "
Nem árt, bár nem tudom, az olajozás alatt konkrétan mit értesz? Befolyatás? Fading? Filter?
"Jah és kis hazánkban hol lehet venni pigmentport, ami nem wargémszes és minőségi? "
Szerintem sehol. -
Kferro #63445 "Ha tehetném, akkor sokat szánnék rá, de gyerek mellett minimális a keret. Még inkább pelenkát veszek mint makettet. :) "
Ismerős. :)
A Megamaketten vannak 72-es Hobbyboss makettek, 1490 Ft-ért. Azok is egész jók. De nézd meg még a Replica.hu-n is, ott be tudod állítani, hogy mekkora összegig keressen makettet neked. -
nono55 #63444 Jah és kis hazánkban hol lehet venni pigmentport, ami nem wargémszes és minőségi? -
nono55 #63443 Először is, köszönöm a homokzsákos tippeket, pittyom pont van itthon.
Másodszor egy probléma. :)
Tegnap pannon color olajfesték + terpentin kombóval sikerült a Sherman oldaláról lemarnom a gunze akril festéket...Javaslatot szeretnék kérni a javítására, mert tegnap már csak egy hangyafasznyin múlott, hogy nem kukáztam azonnal.
Illetve maga az olajfestéknél azt tapasztaltam, hogy nem terül el, hanem az ecset sörtéitől "csíkos" lett a felület és nem tetszik...Mit csinálok rosszul? Esetleg más gyártó olajfestékével próbálkozzak? Vagy ne terpentinnel hígítsam? A gunze felhordása után, mielőtt nekiállok olajozni, le kell fújni a makettet lakkal?
Egy rohadtul szájbarágós tutorial videot szívesen vennék...:) mert láma vagyok.
-
Bala10 #63442 Vaterán nézem, van ott jópár makett most, valaki kiárulja 30 èvnyi gyüjteményét. Ha itt nem sikerül jó áron venni, akkor megamakett, mert mindent újra meg kell vennem. Ha tehetném, akkor sokat szánnék rá, de gyerek mellett minimális a keret. Még inkább pelenkát veszek mint makettet. :) szóval, magára a makettre 1500, max 2000huf-ot.amúgy én is az f4f4-et szeretném. -
Kferro #63441 "Frog Grumman F6-F3 Hellcat 1/72 ocó, gyakorolni jó lenne."
Ó, életem 4. makettje volt! A doboza még a mai napig megvan. Ha jól emlékszek, mozgatható (ki/be csukható) futóművei voltak. :)
Az általad felsoroltak közül én az Academy Wildcatét ajánlanám neked. A P-38-as a dobozbontás alapján elgé bonyolult makett, ráadásul igen sorjás is.
Hol akarod venni? Webshopokban nem is nézted? Mennyi pénzt szánnál rá? -
Bala10 #63440 több makettre is licitáltam.
Frog Grumman F6-F3 Hellcat 1/72 ocó, gyakorolni jó lenne.
Academy Grumman F4 F-4 Wildcat 1/72 ez nagyon tetszik és ami a lényeg, hogy van egy színű változata is. :)
Revell P-38 M/J Lightning 1/72 ez meg marha jól néz ki. -
Kferro #63439 Na, milyen repülőt építesz? -
Bala10 #63438 Valószínû az, hogy nem higítottam eléggé. :) ha Isten is megadj, akkot jövőhéten nekikezdek egy repülönek és addig gyakorlom amíg jó nem lesz. Lehet kezdésnek nagy falat lesz, de igyekszem majd minél élethübbre elkészíteni.
-
Kferro #63437 :D -
#63436 Akkor gyere amikor nem esik az eső -
Kferro #63435 Szuper!
Valamelyik nap, majd felszaladok érte. Tudod, "bicikli időben". :D -
Kferro #63434 Az MM-mel is ugyanúgy kell festeni, mint a Revellel. Ha a Revellel nem ment, akkor ezzel sem fog.
Kivéve, ha megfogadsz pár tanácsot. :)
Az első, hogy mindig jól felhígított festékkel fess. Hogy ez milyen hígítást jelent, ki kell tapasztalni. Ha szépen fel van hígítva, akkor szép, sima, nem csíkos festést fogsz kapni.
A másik, hogy sose próbálj egy makettet egy rétegben lefesteni. Ha sikerül egy rétegben lefesteni, akkor valószínüleg túl sűrű a festék (emiatt takar jól), viszont sanszos, hogy a festést csíkos lesz.
Amúgy a Revellel mi volt a baj? -
#63433 Feri jó hírem van!
Van itt neked 5mm-es plexi.
-
Bala10 #63432 jó, köszönöm! ha nem sokkal rosszabb az MM, akkor ennél maradok, mert mást is rendelek onnan és akkor kedvezőbb a szállítási díj. régebben revellt használtam, de azzal nem sikerült szépen festeni. :) -
ltkopi #63431 nagyon szep makett... :) -
Kferro #63430 Egy időben ilyen festéket használtam. Nagyon jó festék, szépen lehet ecsetelni. Azonban egy idő után annyira rászárad a kupak az üvegre, hogy szinte reménytelen vállakozás kinyitni.
Sajnos azt nem tudom, hogy mi a különbség az FS és az II között (gyanítom, hogy a színskála más. Ha jól sejtem, az "FS" a Federal Standard színskálát jelöli), de bevallom neked őszintén, én enamelből inkább a Tamiyát ajánlanám. Itt kapható:
http://automakett.hu/kategoria/enamel_festekek.html -
Marci7 #63429 Én régebben használtam MM enameleket, szerintem egész jó minőségűek. -
lackoka25 #63428 Jo ez a kompresszor :)
-
Bala10 #63427 a Modelmaster enamel festékei milyenek? és mi a különbség a Modelmaster FS és a Modelmaster II között? megamaketten nézem éppen... -
Kferro #63426 Nincs kompresszorja az embernek? Sebaj! Így is lehet csinálni. :D
-
Kferro #63425 Dave Manter BRDM-2-ese a Missing Lynx-ről. Kicsit hivalkodó, de nekem tetszik:
-
Kferro #63424 Alapvető problémának azt tartom ennél a T-34-nél, hogy nagyon csíkos a festés. Nagyon sűrű volt a festék.
Hány rétegben festetted le a makettet? -
#63423 T-34 1.
T-34 2. -
#63422 Most ezt csinálgatom:
-
raptor22 #63421 Jaja azt megtaláltam én is:) jobban belegondolva tényleg nincs