98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • Kferro
    Meg kell védenem a Hobbybosst: amit eddig láttam, azok nagyon jó készletek, sokszor igen új szemlélettel. Vannak nagyon jó készleteik, kevés hibával, s vannak nagyon jó készleteik, több és bosszantó hibákkal.
    Ez utóbbihoz sorolnám Marci T-34-esét, ami gyönyörű készlet, de a töméntelen kilökőtüske nyom elveszi az ember kedvét. Hiába van szépen kidolgozva a tank belseje, ha olyan helyen vannak a nyomok, amiket nem lehet, vagy csak nagyon sok pluszmunkával javítani.

De ott van az én 48-as Hellcat-em, aminek két hibája van. Az egyik, hogy picit szélesebb a törzse, mint amilyennek lennie kellene. Ez is pont egy olyan ostoba hiba, amit nem igazán értek, hiszen a maketteket (általában) eredeti tervrajzok alapján, vagy egy példány alapos lemérése után kezdenek el megtervezni.
    A másik hiba, hogy ki van dolgozva gyönyörűen a motor, és a mögötte lévő rész (tartókonzol, olajtartály, szivattyú...stb), de a Hobbyboss nem hagyott nyitva egytelen panelt sem a gépen, amin át be lehetne látni ehhez a részhez, így azt magunknak kell kivágnunk.

Ott van az M3-as Scoz Car-om, ami szintén nagyon részletes és gyönyörű makett. Kevés sorja van rajta, s a kilökőtüske nyomok is átondolt, logikus helyen vannak, így az építésnél nem zavarnak bele. Viszont a maketthez nem adtak rádiót, ami ennek a típusnak egy elég látványos és fontos része...

Szóval az én hozzállásom a Hobbybosshoz inkább pozitív, de nagyon meg kell nézni, hogy mit vesz meg az ember tőlük.