Kferro#61005
"- Tudni kellene, hogy a makettezésnek mely ágát műveled.
Ő hát itt nem tudom, hogy mire gondolsz pontosan. "
Harcjárműveket, vagy repülőket építenél inkább? Mert vannak alaplépések, melyek mindkét vállfajnál ugyanazok, de vannak lépések, melyeket másként kell csinálni.
Pl. a harcjárművesek általában szinte készre szerelik a maketteket, de ugyanezt repülőmaketteknél nem teheted meg. Itt olyan kis részegységekben kell festeni az alkatrészeket, amilyenben csak tudod. Pl. egy kabinbelsőt a harcjárműves filozófia szerint elég lenne összeragasztani, majd miután ez kész, lehetne festeni. Ám mivel egy repülőgép kabinja még 1:48-as méretarányban sem túl nagy, így az apró részletek megfestése igen nehéz volna.
De ha a méretarányból jól sejtem, te inkább a repülős vonalat erősíted. Helyes! :)
"és südör akril festéket használtam."
Mi az a "südör"? Nem ismerem.
"Kisvárosban lakom, de ha úgy adódik akkor makettboltból is tudok festéket szerezni. Ha lehet akkor inkább vízbázisúval szeretnék, de hajlok mindenre. "
Ecsetelésre inkább a szintetikus (úgynevezett enamel) festékeket szokták ajánlani: Humbrol, Revell, Testors.
Ugyanakkor én ajánlanám neked a Tamiya akriljait is. Bár ezt kimondottan szórópisztolyhoz ajánlják, ennek ellenére nagyon szép homogén felületeket lehet vele festeni.