98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • Kferro
    "- Tudni kellene, hogy a makettezésnek mely ágát műveled.
    Ő hát itt nem tudom, hogy mire gondolsz pontosan. "
    Harcjárműveket, vagy repülőket építenél inkább? Mert vannak alaplépések, melyek mindkét vállfajnál ugyanazok, de vannak lépések, melyeket másként kell csinálni.
    Pl. a harcjárművesek általában szinte készre szerelik a maketteket, de ugyanezt repülőmaketteknél nem teheted meg. Itt olyan kis részegységekben kell festeni az alkatrészeket, amilyenben csak tudod. Pl. egy kabinbelsőt a harcjárműves filozófia szerint elég lenne összeragasztani, majd miután ez kész, lehetne festeni. Ám mivel egy repülőgép kabinja még 1:48-as méretarányban sem túl nagy, így az apró részletek megfestése igen nehéz volna.
    De ha a méretarányból jól sejtem, te inkább a repülős vonalat erősíted. Helyes! :)

"és südör akril festéket használtam."
    Mi az a "südör"? Nem ismerem.

"Kisvárosban lakom, de ha úgy adódik akkor makettboltból is tudok festéket szerezni. Ha lehet akkor inkább vízbázisúval szeretnék, de hajlok mindenre. "
    Ecsetelésre inkább a szintetikus (úgynevezett enamel) festékeket szokták ajánlani: Humbrol, Revell, Testors.
    Ugyanakkor én ajánlanám neked a Tamiya akriljait is. Bár ezt kimondottan szórópisztolyhoz ajánlják, ennek ellenére nagyon szép homogén felületeket lehet vele festeni.