98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • Kferro
    Mcfrost!

Bevallom, nekem nem tetszik a macskaköved. Nagyszüleim utcájában volt ilyen, s még elevenen él bennem a kép, hogy milyen mély szürkék, szinte feketék voltak azok a kövek, s mennyire eltérő árnyalatot viseltek.
    Én azt javaslom, hogy ne foglalkozz most azzal, hogy esetleg cserélhették a köveket, mert feleslegesen megbontja az alap egységét. Ráadásul ahogy most nálad meg van festve, az olyan, mintha az egész kövezetet kicserélték volna (világosszürke), s csak pár követ hagytak volna meg a régiből (sötétszürke kövek).
    A köveket mindenképpen precízen, pontosan fesd meg, mert jelen pillanatban bizonytalan a szélük, s ez nagyon lerontja a minőségét. Ilyenekre gondolok:

Adóba László: Építsünk diorámát c. könyvéből (aminek a megvételét csak ajánlani tudom, ha diorámát építesz) íme egy kép, hogy ő hogyan képzeli el a macskakövet. Hozzáteszem, nagyon élethű:

A vakolatodnál M1Garandnak igaza van, a megszáradt vakolat nem ilyen szürke, hanem szinte fehéres, világosbarna színű. Ráadásul nekem túl szabályosak a sóval készített foltok.
    Megint egy kép az Építsünk diorámát c. könyvből.

Ismételten hangsúlyoznom kell, hogy nem a műved leszólása a cél, csupán tanácsok adása, hogy segítsek neked. :)