Kferro#59289"A válasz ha jól emlékszem az volt, hogy már nem nagyon használják ezt a technikát hanem inkább az általam említett "rajzolós" a "divat". "
Sajnos nem tudom visszafogni magam, de kérlek nézd el nekem. Nem tudom ki lehetett ez az idióta, de javaslom, hogy több tanácsot ne fogadj el tőle. :)
A befolyatás olyan alap technika, mint a ragasztás, vagy tömítés. Nem hiszem, hogy valaha is fel fogja más váltani.
Esetleg olyan szokott lenni (de ez nem mindenhol alkalmazható), hogy festés, és matricázás után vékony rotring ceruzával "megrajzolják" a panelvonalakat. Azaz nem híg festéket folyatnak a panelvonalakba, hanem kihúzzák azokat a ceruzával. Ha nem érzel magadban elég ügyességet a befolyatáshoz, akkor ezt nyugodtan használhatod.
"Száraz ecsetelni pedig ugye feketével ecseteltem, így jelezvén a koszolódást."
Egyfelől a koszolódás szinte sosem fekete, másfelől gondold el, hogy ezzel e szárazecsetelős technikával hol ül meg a kosz: minden esetben a kiálló alkatrész tetején. Tehát pl. egy kiemelkedő szegecsgfejnél annak a csúcsán.
A valóságban azonban hol is ül meg a kosz? Az alkatrészek, vagy ebben az esetben a szegecsfej tövében. Ennek megvalósításához a szárazecsetelés egyszerűen alkalmatlan, ide a befolyatás kell.
"De folyamatosan olvasok, bővítem a tudásomat:) és örülök annak is h véleményt alkottok, rámutattok a hibákra és segítetek h legközelebb ne kövessem el:)"
Én meg annak örülök, hogy nem hiszed azt, hogy mindezeket azért írom le, hogy szekáljalak, vagy leszóljam a munkádat. :)