69149
-
#59296 Ha valakit érdekel, tudok szerzeni fa talapzatokat makettek alá, csere vagy pézcsere + posta. Én is úgy veszem, de nem csillagászati összegért. Lehet natúron vagy félfényessel lakkozva. Kérésre lehet méretre vágás is. -
#59295 Ma megjött az Eduard Mil Mi-24 belső fotó maratás, igaz csak hétfőn kapom kézhez.
Viszont kedvezménnyel most tudnék venni külső készletet is, de a kettő már 7500 ft lenne, a makett meg csak 3000 volt......nem tom mi legyen..... -
#59294 Kis kikapcsolódás? :) -
#59293 Gyönyörű a fényezés meg a crhom is tetszik Gratula! -
#59292 1944, nyár, Belorusszia:
Telós képek, nézzétek el nekem. -
#59291 Köszi srácok:D -
Kferro #59290 "A ceruzázás is megoldás, mert létezik akvarellceruza, amit vizes ecsettel kedvedre alakíthatsz."
Az akvarell ceruza nem a részletek kiemeléséhez, árnyékoláshoz kell, hanem a koptatások megjelenítéséhez. Igaz, hogy a panelvonalakat ezzel is ki lehet emelni, de nem feltétlenül kell ez hozzá. -
Kferro #59289 "A válasz ha jól emlékszem az volt, hogy már nem nagyon használják ezt a technikát hanem inkább az általam említett "rajzolós" a "divat". "
Sajnos nem tudom visszafogni magam, de kérlek nézd el nekem. Nem tudom ki lehetett ez az idióta, de javaslom, hogy több tanácsot ne fogadj el tőle. :)
A befolyatás olyan alap technika, mint a ragasztás, vagy tömítés. Nem hiszem, hogy valaha is fel fogja más váltani.
Esetleg olyan szokott lenni (de ez nem mindenhol alkalmazható), hogy festés, és matricázás után vékony rotring ceruzával "megrajzolják" a panelvonalakat. Azaz nem híg festéket folyatnak a panelvonalakba, hanem kihúzzák azokat a ceruzával. Ha nem érzel magadban elég ügyességet a befolyatáshoz, akkor ezt nyugodtan használhatod.
"Száraz ecsetelni pedig ugye feketével ecseteltem, így jelezvén a koszolódást."
Egyfelől a koszolódás szinte sosem fekete, másfelől gondold el, hogy ezzel e szárazecsetelős technikával hol ül meg a kosz: minden esetben a kiálló alkatrész tetején. Tehát pl. egy kiemelkedő szegecsgfejnél annak a csúcsán.
A valóságban azonban hol is ül meg a kosz? Az alkatrészek, vagy ebben az esetben a szegecsfej tövében. Ennek megvalósításához a szárazecsetelés egyszerűen alkalmatlan, ide a befolyatás kell.
"De folyamatosan olvasok, bővítem a tudásomat:) és örülök annak is h véleményt alkottok, rámutattok a hibákra és segítetek h legközelebb ne kövessem el:)"
Én meg annak örülök, hogy nem hiszed azt, hogy mindezeket azért írom le, hogy szekáljalak, vagy leszóljam a munkádat. :) -
#59288 -
#59287 Bitang szép, gratulálok! -
#59286 Elkészült!
Ha valakit érdekel írjon privit:)
-
#59285 A ceruzázás is megoldás, mert létezik akvarellceruza, amit vizes ecsettel kedvedre alakíthatsz. -
#59284 Nem, csak ezt a kötetet. Nagyon szép, tele van érdekes, felújított fotókkal és leírásokkal. Nem a tankok műszaki leírását tartalmazza, inkább a páncélos hadviselést, de a fotókért megéri megvenni. -
#59283 Supralux, de nem az igazi, viszont lehet én voltam a balfasz. -
raptor22 #59282 Arra már nem emlékszem h ki volt, lehet nem ezen a fórumon hanem makettinfón kérdeztem rá passz. A válasz ha jól emlékszem az volt, hogy már nem nagyon használják ezt a technikát hanem inkább az általam említett "rajzolós" a "divat". Bár ez idáig én is ezt a befolyatást alkalmaztam, több, kevesebb sikerrel:)
Száraz ecsetelni pedig ugye feketével ecseteltem, így jelezvén a koszolódást.
Eddigi makettes pályafutásom alatt ez eddig a legnagyobb makettem (méretre:) így ezen sztem jobban kijönnek a hibák, rossz technikák. De folyamatosan olvasok, bővítem a tudásomat:) és örülök annak is h véleményt alkottok, rámutattok a hibákra és segítetek h legközelebb ne kövessem el:) -
Kferro #59281 "Szerintem azért ilyen mert pozitív a szegecselés."
" A szegecselés az pozitív, így maradt a száraz ecsetelés"
Mit is írtam? Hogy a szárazecsetelés a részletek kiemelésére való. Akkor tehát a szegecsek esetében milyen festékkel is kell végezni ezt a műveletet? Az alapszínnél világosabb festékkel. Tehát nem feketével, vagy sötétbarnával.
"Erről a befolyatásos technikáról lebeszéltek..."
Ki és miért? Erre kiváncsi volnék.
Amúgy szép munka ez a heli, csak így tovább! -
#59280 És milyen? A teljes sorozatot megkaptad? -
raptor22 #59279 A vízfestéket személy szerint nem ajánlom, akkor inkább tempera. Nálam az bevált. Lidlis féle olajos festékhez te milyen hígítót használsz? Én a White Spirit-et olvastam, hogy az jó hozzá, esetleg vmi más megoldás, ami könnyebben beszerezhető? -
#59278 Ma kaptam. -
#59277 Én azt használok ilyen célra, de egy jó-lágy hígító kell hozzá véleményem szerint. De ki fogom próbálni a hagyományos vízfestéket és a temperát is. -
raptor22 #59276 Nem sajnos lakkot nem fújtam a matrica alá, csak fölé. Ezt a lakkozást most tanulom még:) valamint használom. Erről a befolyatásos technikáról lebeszéltek, meg én se tudom jól "csinálni" azt. A panelvonalakat fekete 0.3-as rotringgal húztam ki. A szegecselés az pozitív, így maradt a száraz ecsetelés, néhol viszont maradt még az ecsetben festék, így helyenként túl sok.
A befolyatást milyen festékkel érdemes csinálni? Van nekem olajfestékem a Lidl féle az jó lehet ilyenre? -
#59275 Szerintem azért ilyen mert pozitív a szegecselés. Sok anyagot hagyott az ecsetben, talán. -
Kferro #59274 Raptor22!
Megnéztem az elkészült helikopteredet. Két észrevételem van:
A koszolásnál az nem tetszik, hogy szárazecsetelted.
A szárazecsetelés nem koszolásra, hanem a részletek kiemelésére való. Koszoláshoz inkább a befolyatást ajánlanám.
A matricánál meg nagyon látszik a hordozófilm, ezek szerint nem fújtál fényes lakkot alá. -
#59273 Futómű, lánc. -
#59272 A tankon?
Úgy döntöttem veszek a Mil Mi- 24-hez maratást, még az megjön addig utcafront a porondon. Ma 2 db 400 csiszoló papírt telecsiszoltam a ház darabjával. -
#59271 Igazi sár.
LINK -
#59270 Úgy is tervezem hogy az egész hajótestet először alapozófestékkel lefújom.Remélem jó lesz úgy,bízok a prismacolorban,jól fed ez a festék amúgy. -
#59269 Lehet, hogy azt a területet alapozni kéne. -
#59268 Üdv mindenkinek!
Karton és farost szerkezetű hajómakettet csinálok és néhány helyen kiegyenlítettem a felületet,a Fix All High Tack nevű tömítő ragasztóval.Azt írják festhető,szerintetek a festéskor nem lesz más színű a ez a felület mint ott ahol nincs rajta ilyen tömítő?Akrilfestékkel akarom festeni,Prismacolorral. -
#59267 Azzal csináltam. -
#59266 Lidl krétát nem próbáltad? -
És pasztellkrétapor vizezve. -
#59264 Igen, ilyenre gondoltam, a front páncélt kéne még egy ki sárpöttyel feldobni és kész. Nagyon jó ez a szürke, miből van? -
#59263 Volt egy kis update:
-
#59262 Az éjjel óriási hullám tört végig az ebayen és a kb. 30 eduard mil mi-24 fotó maratásból 1 maradt :D -
#59261 Egy évvel a születésem előtt állították őket szolgálatba, azóta pedig roham léptű fejlődés ment végbe..... -
raptor22 #59260 Igen. Nem akartam beírni, hogy jól lehangolódjon mindenki, szomorú... -
Kferro #59259 Azt tudjátok, hogy a McFrost által belinkelt, #59226 hsz-ben látható Mi-24-es hazánk egyetlen működőképes Mi-24-ese?
"Hát KFerro szerint repcsi készíteni sokkal komplexebb mint tankot."
Ezt a véleményemet még mindig tartom. -
#59258 Zvezda 1/72:
-
raptor22 #59257 Melyik kittet nézegeted? Mert nem jutok 1ről a 2re, hogy melyik heli legyen a következő "áldozat".
1/35 Cobra heli felé hajlok, csak ahhoz a fotómaratás horror áron van (nekem) 5eFt és ez csak a belső. Pedig most megint olyat szeretnék összerakni, amihez ilyet tudok venni, mert tetszik:)