A héten vettem egy Revell KA-52 Alligatort, utoljára 12 évesen maketteztem (rég volt...), és így eléggé laikusnak érzem magam a dologban, de nem szeretnék túl sok pénzt kidobni az ablakon, ha már elkezdek foglalkozni vele, jó lenne valami színvonalat elérni. :)
Ezáltal keresgélni kezdtem leírásokat, alapvető dolgokat a makettezésről, hogy ne kövessek el szarvashibákat. Viszont amiről sehol nem találtam említést, és ami miatt írok, hogy a különböző gyártók termékei mennyire kompatibilisek? Érdemes-e ragaszkodni egyféle gyártóhoz? Vagy pl van-e jelentőssége, melyik festéket veszem meg, és baj-e, ha a higító nem olyan?
Esetleg ha van pár tanácsotok, hogy melyik márkákat érdemes keresni, azt megköszönném. (festékben, makettben, festékszóró pisztolyban, ragasztókban egyaránt)
Illetve egy korrekt webáruházat is szívesen vennék, mert néhányat megnyitottam, de eléggé véletlenszerű készleteik vannak, az egyiknél festék nincs, a másiknál ragasztó, a harmadiknál ecset stb... Jó lenne, ha minél több mindent tudnék megvenni egy helyen.