69149
-
#59055 Külföldi makettező fotoalbuma, érdemes megnézni sok trükköt látni. Hihetetlen az öreg, rengeteget épít.
PvtMurtt fotoalbuma -
#59054 Köszi ez nagyon tetszik! -
Kferro #59053 Ok. Mikor szoktál otthon lenni? Én 15:30-ig dolgozok, utána tudok felszaladni hozzád. -
#59052 M1GARAND ha rendelsz a HobbyEasy -ről dobnál a rendelésedhez nekem egy Minigun-t. A részleteket meg majd megbeszéljük.
@Kferro örülnék neki ha megtudnánk oldani :) -
#59051 Vallejo az air-hez csak hígítót használ a videoban. -
#59050 Vallejo air thinner -
Kferro #59049 Jövő héten dolgozok már. Valamelyik nap felvigyem a Vallejo Black Cam-et? -
#59048 Én is Lacitól vettem a cuccomat nagyon megvagyok elégedve vele. -
Kferro #59047 A nagy makettezők is a sima csapvizet ajánlanak hozzá. :)
Viszont fújásnál érdemes retardert, vagy mosogatószert használni hozzá. -
#59046 Milyen a higítója? -
#59045 Teljesen korrekt ár! Lehet kell hígító hozzá. -
#59044 Én is innen vettem az elsőt és a kompresszort is. Teljesen korrekt érdemes tartállyal szerelt kompresszort használni a pára miatt. -
#59043 Megjött a Vallejo Panzer Color szettem, 5500 ft volt postával együtt. -
#59042 Itt el lehet indulni. -
#59041 mennyiből lehetne kihozni festékszórós felszerelést és mit ajánlotok?
Valami középkategória elég alapvetően harcjárműveket festenék.
Régen ecsettel dolgoztam, de megvannak a hátulütői ugye. -
Kferro #59040 Üdv a makettezők táborában!
A festékekkel kapcsolatban azt kell eldöntened, hogy csak ecsettel fogsz festeni, vagy be tudsz e ruházni egy festékszóróba? Mert akkor annak megfelelő festéket kell venned. -
Kferro #59039 "Festéknél egy szabály ami fontos csak a saját hígítójával hígítsd!"
Azért ezzel vitatkoznék. :)
Elég régóta makettezek már (hmmm... utánaszámolva kb. 20 éve, bár ezt te úgyis tudod :) ), s még soha nem használtam gyári hígítót.
A legjobb példa a Tamiya akril festék: ezt vízzel, meg egy kis alkohollal szoktam hígítani. S hogy ne legyen "poros" a felület (azaz ne száradjon meg túl hamar, gyakorlatilag a levegőben a pisztolyból kifújt festék) száradáslassítóként sem retardert használok, hanem közönséges konyhai mosógatószerből 1-2 cseppet. Eddig ez nekem bevállt. -
#59038 Szerintem a makett az még hagyján, inkább a sok kellék :D -
#59037 Igaza van a kollégának!
Megtetszik egy makett megveszed és veszed a kövti....
Sajnos nagyon sok jót gyártanak és egyre több gyártó van. -
#59036 Nekem rengeteg cuccom van az e-bayről, ott szinte minden van, lehet válogatni.
Az pedig, hogy olcsó lesz, felejtős, főleg ha elkap a gépszíj... -
Csenky #59035 Ezen kicsit meglepődtem, hogy ilyen távolságokból olcsóbb, mint itthon megvenni. O.O
Köszi a címeket, szétnézek! :) -
#59034 Szia!
Makettbolt Hobbyeasy ez egyHong-Kong-i makett bolt a dragon maketteket szenzációs áron lehet megvenni itthoni ár fele kb. de az italeri is olcsóbb itt mint ott, van nála festék és stb is.
Festéket és egyébb ilyesmit azt inkább Angliából rendelek
http://www.modelhobbies.co.uk/shop/
http://www.modelsforsale.com/
itt látod a pontos készletet, a szállítás olcsóbb mint a pesti futár, 2-3 nap alatt is itt van.
Makett ragasztót azt http://www.luckymodel.com -ról.
Festékszóróból csak Iwata-t ajánlok amióta sikerült egy használtat beszereznem. A kínait azóta elő se vettem. Sokkal könnyebb vele szépen dolgozni mint az egyen kínaiakkal.
Festéknél egy szabály ami fontos csak a saját hígítójával hígítsd!
Sok jó márka van acrylból van tamiya, vallejo air. Enamel-ből itthon sokan revell-t használnak vagy humbrol-t. -
Csenky #59033 Hali!
A héten vettem egy Revell KA-52 Alligatort, utoljára 12 évesen maketteztem (rég volt...), és így eléggé laikusnak érzem magam a dologban, de nem szeretnék túl sok pénzt kidobni az ablakon, ha már elkezdek foglalkozni vele, jó lenne valami színvonalat elérni. :)
Ezáltal keresgélni kezdtem leírásokat, alapvető dolgokat a makettezésről, hogy ne kövessek el szarvashibákat. Viszont amiről sehol nem találtam említést, és ami miatt írok, hogy a különböző gyártók termékei mennyire kompatibilisek? Érdemes-e ragaszkodni egyféle gyártóhoz? Vagy pl van-e jelentőssége, melyik festéket veszem meg, és baj-e, ha a higító nem olyan?
Esetleg ha van pár tanácsotok, hogy melyik márkákat érdemes keresni, azt megköszönném. (festékben, makettben, festékszóró pisztolyban, ragasztókban egyaránt)
Illetve egy korrekt webáruházat is szívesen vennék, mert néhányat megnyitottam, de eléggé véletlenszerű készleteik vannak, az egyiknél festék nincs, a másiknál ragasztó, a harmadiknál ecset stb... Jó lenne, ha minél több mindent tudnék megvenni egy helyen.
Köszi a segítséget/tanácsokat előre is! :) -
#59032 Válasz a kis táblázatban:
Hobbyeasy -
#59031 Köszi! -
#59030 Én már találkoztam Academy-vel is meg Tamiya-val is, a Tamiya szerintem jobb alap mint az Academy. Az Academy kerekei nem az igaziak (szerintem nem elég kemény kinézetű nem ijesztő nem félek tőle. valahogy nem az igazi)azt én alapból lecserélném. Tamiyához viszont sok mindent kellene venni ha olyat akarsz kihozni mint amit az Academi fotón van. Szerintem Academi olcsóbb de Tamiyábol szebbet lehetne kihozni több lééből.
ITT találsz egy pár jó ötletet. építéssel kapcsolatban. -
Freeda Krueger #59029 Mennyiért jön most egy ilyen Hummer?
Bármelyik. -
#59028 Megjött a Miniart orosz utcarészletem, nagyon szép cucc! -
#59027 Igen ezeket is onnan fogom. -
raptor22 #59026 Na az a löveg cső nélküli T-34-es honnan került elő??? -
raptor22 #59025 Sztem Acedamy. Meg ha ilyen Irak-os témán gondolkodsz ez jobban beleillik a mostani "képbe". Látványosabb is mint a Tamiya. Kicsit elfogult is vagyok az Acedamy iránt, én ezért erre szavazok.
Nem ehhez kapcs kérdés. Te szoktál rendelni hobbyeasy-ről? -
#59024 pár érdekes ww2-es kép
link
-
vagy
-
#59022 Szerintetek melyik lenne a jobb?
Tamiya Humvee
vagy
Academy Humvee -
#59021 Az a Hummwe nekem is tetszik. -
#59020 Trumpeter US 101st Airborne Division Crew -
#59019 Olvadok tőle :) -
Freeda Krueger #59018 Az lenne. -
#59017 Homokszín? -
Freeda Krueger #59016 Nekem már megvan.Csak lusta vagyok lefesteni.