Makettezés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kösz a tippeket!
a színt mint ahogy M1Garand is írta vagy olive green/dark green+fehér, vagy ha az nincs akkor olive drab+fehér igaz ennek olyan színe lesz mintha kiszívta volna a nap a festéket
makett.tk
inkább olive (dark)greent + kicsi fehér , nekem az olive drab túl 'fekete' volt
makett.tk
Éppen egy 1:35 Italeri Sharmant építek, amivel kapcsolatban három kérdésem lenne:
1:A weatheringet hogyan kell csinálni?
2:Mi lesz a helyes higítási arány lakkozásnál?
3: Szerintetek milyen színûre fessem? A leírásban ugyebár Olive Drab a Sharman színe, viszont sok helyen (pl:Men of War progiban, vagy a makett kész dobozán) láttam világosszöldre festett sharmant, olívaszín nélkül. Szóval mi a helyes színe?
Elõre is kösz a helpet!
1:A weatheringet hogyan kell csinálni?
2:Mi lesz a helyes higítási arány lakkozásnál?
3: Szerintetek milyen színûre fessem? A leírásban ugyebár Olive Drab a Sharman színe, viszont sok helyen (pl:Men of War progiban, vagy a makett kész dobozán) láttam világosszöldre festett sharmant, olívaszín nélkül. Szóval mi a helyes színe?
Elõre is kösz a helpet!
Ja...de ez tuti!
nemtudom, lehet nem ide tartozik de régen volt egy gyufából elkészített Eifel-tornyunk, amit apám csinált hosszú idõn keresztül, csak azóta eltörött.
én is meg szeretném építeni ugyanazt az Eifel tornyot, de sehol se találok hozzá leírást, hogy hogyan, miként rakosgassam a gyufaszálakat.
ebben kérnék segítséget :)
én is meg szeretném építeni ugyanazt az Eifel tornyot, de sehol se találok hozzá leírást, hogy hogyan, miként rakosgassam a gyufaszálakat.
ebben kérnék segítséget :)
Na nézd csak: Trumpi T-62 - még a végén piacra kerül?<#eplus2>#eplus2>
Ja, hát kitartás az kell hozzá...holnap veszek is a Tescoban<#idiota>#idiota>
nem tudom miért nem lett jó :S:S
na mindegy :) az összes ujj makettem volt rajta amit most vettem hátha sikerül megoldani valahogy...
na mindegy :) az összes ujj makettem volt rajta amit most vettem hátha sikerül megoldani valahogy...
Elõttem a nyár :) :

Picit sorjás, picit félrefröccsöntött, sok helyre több sztirol került a kelleténél...még az Italeritõl is durva <#szomoru2>#szomoru2> Amúgy viszont egész szépen illeszkednek a cuccok - szárazpróbák alapján <#wink>#wink>
Én meg nekiugrottam a Bedfordnak. Egy nap alatt sikerült tömíthetõ állapotba hozni az alvázat...<#wilting>#wilting>
Jó lesz <#eljen>#eljen>
köszönöm a jó tanácsokat :)
hát az enamel -olaj festékkel festett felület elég gyakran taszítja a vizet,próbáld talán nem annyira felhigítani,azt vissza is lehet mosni,ha sok.
ámbár én inkább akríl felületet koszolom olaj festékkel,a H-100-as higító nem bántja az akríl réteget -legyen az maga a festék,vagy egy réteg lakk.
Az olajfesték még agyonhigítva is jobban folyik,mint a víz,szépen végigfut ahol kell.
ámbár én inkább akríl felületet koszolom olaj festékkel,a H-100-as higító nem bántja az akríl réteget -legyen az maga a festék,vagy egy réteg lakk.
Az olajfesték még agyonhigítva is jobban folyik,mint a víz,szépen végigfut ahol kell.
ha temperával mosom át a makettet mert úgy akarom a koszt megjeleníteni, akkor mennyire kell hígnak lennie, most próbálkoztam vele elõször és nem igazán tudom mennyire kellene fednie, néhol takar néhol nem, van ahol nem tapadt meg a temperás cucc, szinte taszította a festés a vizet.
még majd teszek fel képeket, ahogy haladok elõre, kijavítom a kisebb hibákat, meg a képek minõsége is más lesz, mert ahogy látom eléggé rossz minõségü a kép, megpróblok élesebbet csinálni és több szögbõl :)
Jah,hát akkor más a szitu..
Nem tudom,lehet valahol dugulás van benne (mondjuk ez érdekes új pisztolynál),próbáld meg azokat a járatokat egy vékony tûvel kitisztítani,ahol a festék meg a pisztolyban
Nem tudom,lehet valahol dugulás van benne (mondjuk ez érdekes új pisztolynál),próbáld meg azokat a járatokat egy vékony tûvel kitisztítani,ahol a festék meg a pisztolyban
ha valakinek van valami tippje kérem írjon nagyon fontos lenne kösz
jelenleg így állok a Gazzal, van még mit dolgozni rajta :) és még kicsit koszolni is szeretném ( meg csinálni hozzá egy vignettát remélem jól írom :) )
A vizet sem fújja ki :S:S csak néha egyet köp vele ...
Én arra tippelnék,hogy nem elég híg a festék amit beletöltesz,de lehet van aki jobb tippet is tud adni nálam<#fejvakaras>#fejvakaras>
helló mindenkinek vettem egy airbrust és akár mit csinálok vele nem akar fujni levegõn kívül semmit :S:S:S már nem tudom mit kezdjek vele hátha itt használt már valaki ilyet vagy tudja mi lehet .. elõre is köszi 

Gyárilag kaptam <#wink>#wink> A fülke fölé kellett volna szerelni, lásd:

a géppuska "gyûrût" milyen maradékból csináltad?
én sajna ettõl kisebb átmérõjüt találtam,azt se tudom milyen járgányé volt,...azt faragtam át,de lehet,hogy az túl kicsi lesz.
én sajna ettõl kisebb átmérõjüt találtam,azt se tudom milyen járgányé volt,...azt faragtam át,de lehet,hogy az túl kicsi lesz.
Köszi!
nekem nagyon tetszik,gratula ! <#eljen>#eljen>
koszolás is jó,meg a vaslemezek szine is tetszik.
(jómagam egy kicsit világosabb árnyalatot választottam)
a baloldali ajtón a hegesztés is marha élethû lett.
<#eljen>#eljen><#vigyor>#vigyor>
koszolás is jó,meg a vaslemezek szine is tetszik.
(jómagam egy kicsit világosabb árnyalatot választottam)
a baloldali ajtón a hegesztés is marha élethû lett.
<#eljen>#eljen><#vigyor>#vigyor>
Hétfõn végre meglessz az ujj majettem :D:D

Köszi!
Sajnos akárhogy is nézem, a koszolás nagyon nem frankó, azzal valamit kezdenem kell...<#szomoru2>#szomoru2>
Sajnos akárhogy is nézem, a koszolás nagyon nem frankó, azzal valamit kezdenem kell...<#szomoru2>#szomoru2>
Almost done! Még kell rajta finomítani...<#wink>#wink>
erõsen gondolkozom rajta, csak ahhoz hogy ez igazán jól sikerüljön még fejlõdnöm és tanulnom kell, még nem állok készen egy ekkora feladatra :), de talán 2-3 makett mulva már igen, bár még a gazt sem fejeztem be, pedig már nem sok hiányzik...:)
Ha esélytelen megszerezni/legyártani a hiányzó részeket,csinálj belõle egy kilött jármûvet,jó rozsdásan :)
azaz igazság hogy valahonnan megörököltem egy wespe-t, ami azt illeti igencsak romos állapotban, néhol törötten és hiányosan, jobb híján gyakorlásra használtam, a festést és a koszolást gyakoroltam rajta, de úgy döntöttem kicsit rendbeteszem, hátha még vmire használható lesz így hiányosan is...esetleg diorámához, így tehát szétszedtem amennyire lehetett, megpróbálom leszedni róla a koszt és a festékrétegeket, aztán amennyire lehet összerakom, és lefestem valamelyik ajánlot festési séma szerint....remélem sikerülni is fog, hisz jóféle tamiya még így is...bár sajnos elég fontos részei hiányoznak...
köszönöm szépen
vki meg tudja nekem mondani hol találok a neten tamiya wespe-hez összeszerelési útmutatót....
Csak így tovább <#eljen>#eljen>