98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • McFrost
    Itt mindent ketté lehet választani: van amit kell és van amit lehet.

Matricázás előtt szoktak fényes lakkot használni, mert a fényes felületre tapad a legjobban a matrica és kisebb az esélye, hogy a matrica fényes marad. Én ezt még így nem próbáltam ki, eddigi 2 makettem alatt.

Matricázás után szoktak egy matt lakk réteget fújni, ezzel óvni a matricát. Ezt én is megcsináltam. Viszont gondolom makett függő, hogy bele fér-e ez a sok lakkozás, mert ugye ez mind-mind plusz réteg, ami esetleg eltakarhat részleteket.

Legvégén ajánlott egy matt lakk réteg, ezzel lehet rögzíteni a pigmenteket és el lehet tüntetni a csillogó részeket. Én nem rég egy kisebb tankot lelakkoztam, és hát eléggé megváltoztatta a színeket, más árnyalata lett az egésznek, ez egy Humbrol lakktól. Szerintem erre is érdemes odafigyelni.

Én egyedül az üvegeket maszkolnám, de lehet ez baromság :D

465 forint volt 1 revell festék, máshol 400-450 körül megy + a posta......nálunk sajnos nincs semmilyen makett bolt, csak 1 játék bolt és ott is revell-t lehet venni.

Én még nem használtam a revell higítóját, mert az nekem aranyárban van! Sima lakkbenzint nyomatok. Amúgy ugyanúgy.