Makettezés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
fél/egy óra alatt meg is volt az egész.
mostmár nagyon jól néz ki.
Az igen, hány kilós a cicus??
Nálam a szobámban csak "átmenõ" forgalom van engedélyezve (bejön a macsek - körülnéz - nyugtázza, hogy megvagyok - majd sicc kifele) <#wink>#wink>
Az íróasztalom fölött van két polc,azon tárolom a makettes cuccaim egy részét.. pár nappal ezelõt felmászott rá a macska vagy csk rácsimpaszkodott nemtudom,lényeg,hogy kiszakította az egész polcot a falból tiplivel (!!) mindennel együtt<#guluszem1>#guluszem1><#idiota>#idiota>
Persze a rajta lévõ cuccaimat a földön találtam meg.. szerencsére semminek sem esett baja
(mellesleg az alatta lévõ polcon van a készülõ peugeot,az egy csoda,hogy az megúszta!)Ha annak baja esett volna már nem lenne macska azt én garantálom<#vigyor1>#vigyor1>
Még 2-3 éve összeütöttem egy szúnyoghálós-mágneszáras ajtót a teraszra - alul külön macskaajtóval. Na mit gondolsz, hova mászott fel a picur (persze karmai bevetésével)? Lógott a szúnyoghálón, mint karácsonyfadísz a fenyõn <#wow3>#wow3>
HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!
Egyik havernak is van macsekja.Srác vett a múltkor két Quadral -vagy mi- gyártmányú hangfalat,olyan 60K-ért.Szerinted a dögnek mi volt az elsõ dolga? Egy kis karomélesítés... <#zavart1>#zavart1>
HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!
De kit érdekel?
Imádom ezt a járgányt,már tudom,hogy szereznem kell MAJD egy Brdm 2-est is :)
Látom, küldtél rá anyagot rendesen <#wilting>#wilting> ...remélem, több ilyen illeszkedési zûr már nem jön elõ <#wink>#wink>
minket nem sürün látogatnak macskák,mert ott a két kutya a kertben <#gonosz1>#gonosz1>
(mindkettõ talált kutya :))
<#guluszem1>#guluszem1>
nem olyan gáz azért :)
majd reggel készítek képet -ámbár épp most végeztem az elsõ gitt adag felvitelével :D
A belseje nem lesz kidolgozva,mert túl nagy munka lenne,és kedvem sincs rá -nem csak pótolni kéne szinte mindent,de teljesen át kéne szabni,szóval ígymarad..
(ha úgy dobta ki valaki a kis jószágot, remélem ráb*szik valamire, de jó alaposan <#boxer>#boxer><#violent>#violent>)
Mondtam, hogy nem csúcskészlet <#vigyor5>#vigyor5> Érdekes, hogy mikor utánaolvastam, senki sem panaszkodott az illesztésekre különösebben. Sõt, ha jól emlékszem nem is lett megemlítve. Ennyire gáz makett?
De hát szereted Te a kihívásokat!<#wink>#wink>(ha véletlenül úgy érzed, hogy mégsem boldogulnál vele, akkor küldd vissza nyugodtan <#hehe>#hehe>)
Nyugtatót is adhattál volna a brdm mellé <#wilting>#wilting>
Tegnap este gondoltam összerakom a 4 fõ részt -oldalfalak,"alváz",tetõ két darabja.
húú,mekkora szinteltérések vannak,Jézus.
Szerintem vak volt a szerszámkészítõ.
Még jó,hogy van itthon 1 bontatlan tubus neoflex :)
ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD
\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\
ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

( már egész jól állok a Gazzal olyan 90% körül lehet, majd holnap vagy holnapután teszek fel képeket véleményezésre, hisz az rám fér mint amatõrre :) )
láttad volna az én elsõ diorámámat,le se voltak festve a jármûvek :)
A fórum amit Chris linkelt,nagyon jó.Ha az elsõ oldalra lapozol,láthatod kezdetektõl a munkát.Persze ebbõl jópár lépést kihagyhatsz,de legalább láthatod,hogy "kell" haladni lépésrõl lépésre.
én ezt a fórumot szoktam nézegetni.
itt találod az épp készülõ harcjármûveket.
Persze az arányokat el kell találni, nehogy a ló túlsó felére essél át vele. Egy szép példa a koszolás-koptatás-fakítás kombóra szerintem: Stug III
Semmi gond, ez volt életem elsõ diorámája. Természetes, hogy kezdetleges. Ezeket az eljárásokat én még csak most szeretném megtanulni, csak nincs ötletem hogy honnan. Én a makettezést teljesen öntanuló módon csinálom, senki se mutatta meg soha, mit hogyan kell csinálni. Emiatt lehetséges hogy számodra evidensnek tûnû dolgok hiányoznak a makettekrõl, csak éppen én valószínûleg ezeknek a létezésérõl se tudok, nemhogy arról, hogyan kellene megcsinálni. <#smile>#smile>
De ha valaki tudna linkelni valami jó kis oldalt ahol elmagyarázzák ezeket, azért hálás lennék.
A másik dolog, amire nagyon kíváncsi lennék, hogy hogyan lehet megcsinálni azt, hogy a harcjármû testének "élein" elõbukkanjon a fémszín a festés alól. Azt értem, hogy ezeket a helyeket elõször fémszínnel le kell festeni, mielõtt felviszem az álcázófestést, de hogyan lehet leszedni utána az élekrõl az álcázófestést? Szóval mi ennek a módja?
Nem lenne ez rossz,csak épp a lényeget hagytad ki:
a koszolást,öregítést,meg mindazt amitõl egy makett élethû lesz.
Ezen kívûl a szinek sem stimmelnek,és most nem a jármûrõl beszélek elsõsorban,hanem pl. az ezüst vontatókötélrõl,pótlánctalpszemekrõl.
Az összerakás nem tünik rossznak,"természetesen" 1-2 sorját,illesztési hézagot felfedezhetünk a maketten.
Ha ezekre odafigyelsz,és megfelelõen antikolod,koszolod,koptatod,árnyékolod,stb. a makettet -vagy a következõt- ,akkor sokkal szebb eredményt fogsz elérni.
Remélem nem bántalak meg,építõ szándékkal írtam.