69149
-
#58975 Igen, az pl: Academy olcsó és elfogadható. -
#58974 Hihetetlen gyönge ez a cég a helikopterek terén. -
#58973 Van kivétel is A-10. -
#58972 Hihetetlen, hogy ilyen minőséggel még nem mentek csődbe. -
raptor22 #58971 Rengeteg:) pedig megfogadtam anno h Italeri-t soha, jó árban volt ez a kitt meg tetszett is.
Szerencse, hogy vettem hozzá 1 Eduard belső maratást, mert a kabin belső, az színvonalon aluli volt. Újjá kellett építenem az egészet, pl a 2 pilóta ülés közti panel az teljesen hiányzott, nem volt benne a készletbe, így nem tudtam volna hová tenni a maratást. Így azt építhettem 1-et magamnak.
Rengeteg illesztési hiba, nagy hézagokkal, főleg az ablakoknál. Valamint a géptörzs összeillesztésénél, a kabinbelsőben hézag van. Száraz próbánál lemértem olyan fél centi, de "szerencse" hogy nem látszik.
Ami pozitív h maga a törzs részletgazdag, könnyen építhető. Tuningolgatni lehet, pl. a hajtómű beömlőnél a kompresszor lapátok saját, üléssornál a szíjjak stb.
Legközelebb Italerit akkor veszek ha arról a kittről csak jókat írtak:) 1/48-as Gripennel szemezgetek de az is csak Italeri van ha jól tudom. -
#58970 Már most is szép. Volt valamilyen építési hibája? -
raptor22 #58969 Pár kép a heliről. Még sok van hátra, de már látom a végét:) várom a véleményeteket!
https://picasaweb.google.com/106376270056311019919/2011Julius31?authuser=0&authkey=Gv1sRgCPHYxICy99rqAQ&feat=directlink -
#58968 Nagyon fasza! -
#58967 Pigmentpor + akril lakk fényes + akril hígító fülpiszkálóval csomósan viszem fel és szórok rá szárazon is, vagy ecsetről airbrush-al. Több árnyaltot viszek fel. -
#58966 Sziasztok!
Valahol egy picit tán ez is makettezés: Anno láthattátok a kis alpesi faházikómat. Most csináltam mellé egy kocsibeállót, mert unatkoztam. -
raptor22 #58965 Na akk ezt már felírtam magamnak:) köszi a tippet, kipróbálom mindenképp:) -
#58964 Szerintem nem gond.
Supralux H-100, az 1 liter fel annyiba kerül, mint a revell pl. -
#58963 Nagyon pofás lesz!
Sarat hogyan csinálod? -
raptor22 #58962 És akkor fújásnál mehet "mindenhova" nem gond ha megy be a fülkébe is az anyagból!? -
#58961 revell 1: színtelen fényes
revell 2: színtelen matt -
raptor22 #58960 Sima lakkbenzin...mifene. Én gyári hígítót szoktam használni. Gondolom bevált neked, ha azt használod. Na majd teszek én is 1 próbát:)
Én a helire 1 matt réteget szeretnék még a végére. Remélem nem fogom ezzel elrontani:) Pl. a revell lakkján gondolom jelölve van, hogy matt v fényes. Dobok fel majd képeket hamarosan a heliről:) -
#58959 Sziasztok!
A sturmtiger megkapta az alapszínt. -
#58958 Itt mindent ketté lehet választani: van amit kell és van amit lehet.
Matricázás előtt szoktak fényes lakkot használni, mert a fényes felületre tapad a legjobban a matrica és kisebb az esélye, hogy a matrica fényes marad. Én ezt még így nem próbáltam ki, eddigi 2 makettem alatt.
Matricázás után szoktak egy matt lakk réteget fújni, ezzel óvni a matricát. Ezt én is megcsináltam. Viszont gondolom makett függő, hogy bele fér-e ez a sok lakkozás, mert ugye ez mind-mind plusz réteg, ami esetleg eltakarhat részleteket.
Legvégén ajánlott egy matt lakk réteg, ezzel lehet rögzíteni a pigmenteket és el lehet tüntetni a csillogó részeket. Én nem rég egy kisebb tankot lelakkoztam, és hát eléggé megváltoztatta a színeket, más árnyalata lett az egésznek, ez egy Humbrol lakktól. Szerintem erre is érdemes odafigyelni.
Én egyedül az üvegeket maszkolnám, de lehet ez baromság :D
465 forint volt 1 revell festék, máshol 400-450 körül megy + a posta......nálunk sajnos nincs semmilyen makett bolt, csak 1 játék bolt és ott is revell-t lehet venni.
Én még nem használtam a revell higítóját, mert az nekem aranyárban van! Sima lakkbenzint nyomatok. Amúgy ugyanúgy. -
raptor22 #58957 Müllerbe én is szoktam nézni a makettes dolgokat, csak sajnos horror árban van más makett bolthoz képest ami itt van Nyíregyházán.
A lakkozásról kérnék 1-2 tanácsot. Még sose csináltam. Van készülőben egy heli és azt szeretném a végén lakkozni. Gondolom sima matt lakk kell hozzá. Mivel revell festéket és hígítót használtam érdemes olyat is venni hozzá. Valamint mint festésnél ugyanúgy maszkolni kell? Pl az üveget meg a nyílásokat h a belső térbe ne menjen belőle? Hígítás ugyanúgy revell hígítóval és arányban is? -
#58956 Tegnap beszabadultam egy Müller nevezetű áruházba és ott ki volt téve a teljes revell paletta. Vettem is fényes és matt lakkot, meg föld és fa színű festéket.
Ma a fa színnel lekentem a fa alkatrészeket és a föld színnel pedig átmostam a Tigris láncát. -
#58955 Jaja, nekem gyerekkorom egyik kedvence, régen megvolt bburago modellben is
És meglepő, de még a kerekek sem olyan revelltől megszokott szarok, egész tűrhetők -
#58954 Lidl mindörökké :D én is vettem egyet. Ez a bugatti nagyon szép darab és nagyon részletes, ennyi pénzért meg aztán pláne nagyon jó vétel. -
Bala10 #58953 nem tudom ismeritek e, de hátha segít valakinek valamiben. :)
masodikvh.hu -
#58952 Tehát:
doboz
megépítve -
-
#58950 Próbáltam felkutatni 1944 fehérorosz városi fotókat, hátha találok olyan képet, amin látszanak a lámpák/villanypóznák. Sajnos meghatározót nem sikerült meglesenem.
Ám véletlen folytán felfedeztem ezt a kis makettet és egyből eldöntöttem kell nekem, ezzel nem lőhetek a Tigris mellé :D
Megépítve:
-
#58949 Mondtam pár oldallal előrébb, volt Mini is meg még egy, arra nem emléxem :) -
#58948 igen:D -
#58947 Lidl-ben volt. -
#58946 Főleg 3000ért:) -
#58945 Nem nagyon szoktak festéket,ragasztót,és még ecsetet is adni!:D
Jó fogás gratula:) -
#58944 Üdv!
Sikerült beszereznem egy ritka peterbilt 359 est:P
Ithon már üzletbe,webshop-ba nem is kapni csak magánszemélytől:)
-
#58943 Ismét bővült a kollekció
-
#58942 Eddig a dobozos verzión agyaltam, 3-at lehet belőle felépíteni, de a magyar is érdekel, főleg a színek miatt. -
#58941 Folyton csak az iváson jár az eszed, mocskos alkesz!!4444 -
#58940 na az jó ha már ennyi debreceni össze jött akkor mikor megyünk inni egy sört a füredibe?:D -
#58939 A befolyatás azaz a hígító nyoma, filterrel el fog tűnni. Isteni ez a Lidl olaj fényévekkel jobb mint a panno teljesen feloldódik, szerintem a kerekek nagyon szépen sikerültek ezzel a festékkel. -
Kferro #58938 Ha jól sejtem, eddig nem ismerted ezt az oldalt. :)
Magyar 24-est akarsz készíteni? -
#58937 Höhőőőőőőjj! Dánke sör! Mentem!
Ha hazaér a festőkabinom, abban lesz normális fény. -
Kferro #58936 Mivel épp nyaralásomat töltöm, ezért csak röviden és egy blokkban reagálgatok. :)
Random work!
"Az átszóródás az mit jelent?"
Gyorsan összephotoshopoltam neked egy példát. Az első képen egy éles határvonalú festést látsz:
Ezen a másodikon pedig egy átszóródásos festést. Remélem tudtam segíteni:
Stultus78!
"Sínain lakom a Non -Stop mellett."
Az nagyon jó. Valahol ott a 35.szám körül? A régi UNOK-ban dolgozok, s a Sínain szoktam hazafelé sétálni. Majd valamikor munka után felszaladok, s odaadom a festéket. Ok?
M1Garand!
Ezen a képen mit azok a becsillanások a szerszámtartó csatok (vagy mifenék) körül, és a torony tetejénél?
McFrost
"Fényképek, részlet képek, trükkök, ilyenek :)"
Akkor ez az első, amit ajánlani tudnék, bár sanszos, hogy már ismered:
http://hunavia.freeweb.hu/TYPE/Mi-24/Mi-24_base_index.htm
"Tiger update :D"
Nem rossz. Most már nagyon kiváncsi vagyok, hogy hogyan fogod porozni, esetleg sarazni. A képek alapos szemrevételezése (tudod sorja,kilökőtüske...stb.) majd otthon :D
"sajnos a fényviszonyok az utóbbi napokban nem ideálisak :("
Javaslom, hogy használj két fényforrást. Én két íróasztallámpát használok. Az egyikben egy 20W-os energiatakarékos izzó van (ez megfelel 100W hagyományos villanykörte fényerejének, ráadásul fehérebb fényt ad, így kevésbé torzítja a makett eredeti színét), míg a másikban egy 23W-os van (ami 120W-nak felel meg). Így készült ez a fotó is: