69149
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • m1garand
    Igen, az pl: Academy olcsó és elfogadható.
  • McFrost
    Hihetetlen gyönge ez a cég a helikopterek terén.
  • m1garand
    Van kivétel is A-10.
  • m1garand
    Hihetetlen, hogy ilyen minőséggel még nem mentek csődbe.
  • raptor22
    Rengeteg:) pedig megfogadtam anno h Italeri-t soha, jó árban volt ez a kitt meg tetszett is.

Szerencse, hogy vettem hozzá 1 Eduard belső maratást, mert a kabin belső, az színvonalon aluli volt. Újjá kellett építenem az egészet, pl a 2 pilóta ülés közti panel az teljesen hiányzott, nem volt benne a készletbe, így nem tudtam volna hová tenni a maratást. Így azt építhettem 1-et magamnak.

Rengeteg illesztési hiba, nagy hézagokkal, főleg az ablakoknál. Valamint a géptörzs összeillesztésénél, a kabinbelsőben hézag van. Száraz próbánál lemértem olyan fél centi, de "szerencse" hogy nem látszik.

Ami pozitív h maga a törzs részletgazdag, könnyen építhető. Tuningolgatni lehet, pl. a hajtómű beömlőnél a kompresszor lapátok saját, üléssornál a szíjjak stb.

Legközelebb Italerit akkor veszek ha arról a kittről csak jókat írtak:) 1/48-as Gripennel szemezgetek de az is csak Italeri van ha jól tudom.
  • m1garand
    Már most is szép. Volt valamilyen építési hibája?
  • raptor22
    Pár kép a heliről. Még sok van hátra, de már látom a végét:) várom a véleményeteket!
    https://picasaweb.google.com/106376270056311019919/2011Julius31?authuser=0&authkey=Gv1sRgCPHYxICy99rqAQ&feat=directlink
  • m1garand
    Nagyon fasza!
  • m1garand
    Pigmentpor + akril lakk fényes + akril hígító fülpiszkálóval csomósan viszem fel és szórok rá szárazon is, vagy ecsetről airbrush-al. Több árnyaltot viszek fel.
  • GrandVitara
    Sziasztok!
    Valahol egy picit tán ez is makettezés: Anno láthattátok a kis alpesi faházikómat. Most csináltam mellé egy kocsibeállót, mert unatkoztam.
  • raptor22
    Na akk ezt már felírtam magamnak:) köszi a tippet, kipróbálom mindenképp:)
  • McFrost
    Szerintem nem gond.

Supralux H-100, az 1 liter fel annyiba kerül, mint a revell pl.
  • McFrost
    Nagyon pofás lesz!

Sarat hogyan csinálod?
  • raptor22
    És akkor fújásnál mehet "mindenhova" nem gond ha megy be a fülkébe is az anyagból!?
  • McFrost
    revell 1: színtelen fényes
    revell 2: színtelen matt
  • raptor22
    Sima lakkbenzin...mifene. Én gyári hígítót szoktam használni. Gondolom bevált neked, ha azt használod. Na majd teszek én is 1 próbát:)
    Én a helire 1 matt réteget szeretnék még a végére. Remélem nem fogom ezzel elrontani:) Pl. a revell lakkján gondolom jelölve van, hogy matt v fényes. Dobok fel majd képeket hamarosan a heliről:)
  • m1garand
    Sziasztok!
    A sturmtiger megkapta az alapszínt.
  • McFrost
    Itt mindent ketté lehet választani: van amit kell és van amit lehet.

Matricázás előtt szoktak fényes lakkot használni, mert a fényes felületre tapad a legjobban a matrica és kisebb az esélye, hogy a matrica fényes marad. Én ezt még így nem próbáltam ki, eddigi 2 makettem alatt.

Matricázás után szoktak egy matt lakk réteget fújni, ezzel óvni a matricát. Ezt én is megcsináltam. Viszont gondolom makett függő, hogy bele fér-e ez a sok lakkozás, mert ugye ez mind-mind plusz réteg, ami esetleg eltakarhat részleteket.

Legvégén ajánlott egy matt lakk réteg, ezzel lehet rögzíteni a pigmenteket és el lehet tüntetni a csillogó részeket. Én nem rég egy kisebb tankot lelakkoztam, és hát eléggé megváltoztatta a színeket, más árnyalata lett az egésznek, ez egy Humbrol lakktól. Szerintem erre is érdemes odafigyelni.

Én egyedül az üvegeket maszkolnám, de lehet ez baromság :D

465 forint volt 1 revell festék, máshol 400-450 körül megy + a posta......nálunk sajnos nincs semmilyen makett bolt, csak 1 játék bolt és ott is revell-t lehet venni.

Én még nem használtam a revell higítóját, mert az nekem aranyárban van! Sima lakkbenzint nyomatok. Amúgy ugyanúgy.
  • raptor22
    Müllerbe én is szoktam nézni a makettes dolgokat, csak sajnos horror árban van más makett bolthoz képest ami itt van Nyíregyházán.
    A lakkozásról kérnék 1-2 tanácsot. Még sose csináltam. Van készülőben egy heli és azt szeretném a végén lakkozni. Gondolom sima matt lakk kell hozzá. Mivel revell festéket és hígítót használtam érdemes olyat is venni hozzá. Valamint mint festésnél ugyanúgy maszkolni kell? Pl az üveget meg a nyílásokat h a belső térbe ne menjen belőle? Hígítás ugyanúgy revell hígítóval és arányban is?
  • McFrost
    Tegnap beszabadultam egy Müller nevezetű áruházba és ott ki volt téve a teljes revell paletta. Vettem is fényes és matt lakkot, meg föld és fa színű festéket.

Ma a fa színnel lekentem a fa alkatrészeket és a föld színnel pedig átmostam a Tigris láncát.
  • greg benz
    Jaja, nekem gyerekkorom egyik kedvence, régen megvolt bburago modellben is
    És meglepő, de még a kerekek sem olyan revelltől megszokott szarok, egész tűrhetők
  • kucsi08
    Lidl mindörökké :D én is vettem egyet. Ez a bugatti nagyon szép darab és nagyon részletes, ennyi pénzért meg aztán pláne nagyon jó vétel.
  • Bala10
    nem tudom ismeritek e, de hátha segít valakinek valamiben. :)

masodikvh.hu
  • McFrost
    Tehát:
    doboz
    megépítve
  • McFrost

• McFrost
    Próbáltam felkutatni 1944 fehérorosz városi fotókat, hátha találok olyan képet, amin látszanak a lámpák/villanypóznák. Sajnos meghatározót nem sikerült meglesenem.
    Ám véletlen folytán felfedeztem ezt a kis makettet és egyből eldöntöttem kell nekem, ezzel nem lőhetek a Tigris mellé :D

Megépítve:
  • McFrost
    Mondtam pár oldallal előrébb, volt Mini is meg még egy, arra nem emléxem :)
  • greg benz
    igen:D
  • McFrost
    Lidl-ben volt.
  • greg benz
    Főleg 3000ért:)
  • Tomika boy
    Nem nagyon szoktak festéket,ragasztót,és még ecsetet is adni!:D
    Jó fogás gratula:)
  • Tomika boy
    Üdv!
    Sikerült beszereznem egy ritka peterbilt 359 est:P
    Ithon már üzletbe,webshop-ba nem is kapni csak magánszemélytől:)

• greg benz
    Ismét bővült a kollekció
  • McFrost
    Eddig a dobozos verzión agyaltam, 3-at lehet belőle felépíteni, de a magyar is érdekel, főleg a színek miatt.
  • greg benz
    Folyton csak az iváson jár az eszed, mocskos alkesz!!4444
  • kemszi2
    na az jó ha már ennyi debreceni össze jött akkor mikor megyünk inni egy sört a füredibe?:D
  • m1garand
    A befolyatás azaz a hígító nyoma, filterrel el fog tűnni. Isteni ez a Lidl olaj fényévekkel jobb mint a panno teljesen feloldódik, szerintem a kerekek nagyon szépen sikerültek ezzel a festékkel.
  • Kferro
    Ha jól sejtem, eddig nem ismerted ezt az oldalt. :)
    Magyar 24-est akarsz készíteni?
  • McFrost
    Höhőőőőőőjj! Dánke sör! Mentem!
    Ha hazaér a festőkabinom, abban lesz normális fény.
  • Kferro
    Mivel épp nyaralásomat töltöm, ezért csak röviden és egy blokkban reagálgatok. :)

Random work!
    "Az átszóródás az mit jelent?"
    Gyorsan összephotoshopoltam neked egy példát. Az első képen egy éles határvonalú festést látsz:

Ezen a másodikon pedig egy átszóródásos festést. Remélem tudtam segíteni:

Stultus78!
    "Sínain lakom a Non -Stop mellett."
    Az nagyon jó. Valahol ott a 35.szám körül? A régi UNOK-ban dolgozok, s a Sínain szoktam hazafelé sétálni. Majd valamikor munka után felszaladok, s odaadom a festéket. Ok?

M1Garand!
    Ezen a képen mit azok a becsillanások a szerszámtartó csatok (vagy mifenék) körül, és a torony tetejénél?

McFrost
    "Fényképek, részlet képek, trükkök, ilyenek :)"
    Akkor ez az első, amit ajánlani tudnék, bár sanszos, hogy már ismered:

http://hunavia.freeweb.hu/TYPE/Mi-24/Mi-24_base_index.htm

"Tiger update :D"
    Nem rossz. Most már nagyon kiváncsi vagyok, hogy hogyan fogod porozni, esetleg sarazni. A képek alapos szemrevételezése (tudod sorja,kilökőtüske...stb.) majd otthon :D

"sajnos a fényviszonyok az utóbbi napokban nem ideálisak :("
    Javaslom, hogy használj két fényforrást. Én két íróasztallámpát használok. Az egyikben egy 20W-os energiatakarékos izzó van (ez megfelel 100W hagyományos villanykörte fényerejének, ráadásul fehérebb fényt ad, így kevésbé torzítja a makett eredeti színét), míg a másikban egy 23W-os van (ami 120W-nak felel meg). Így készült ez a fotó is: