Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

greg benz
Vissza térve a témához: igen,nagy macskáról van szó:D Maine coone a fajtája,ha valakinek ez mond valamit:) Egyébként most jár olyan 7 kg körül asszem,de még növésben van:D

Glpetyus
majd képrõl ne feledkezz meg :)

So-so...ma akartam felrakni a páncélzatot, de marad holnapra...kivagyok mint a ló <#szomoru2>. Aztán átmosom, koszolom és a magam részérõl befejeztem.
Építgesd csak.
Glpetyus
mi van a M-92.. akárhanyassal? :)

Glpetyus
már be is fejeztem a gittelés lecsiszolását.
fél/egy óra alatt meg is volt az egész.
mostmár nagyon jól néz ki.

Glpetyus
:D
lehet nem is a macska volt :)

<#wilting>
Az igen, hány kilós a cicus??
Nálam a szobámban csak "átmenõ" forgalom van engedélyezve (bejön a macsek - körülnéz - nyugtázza, hogy megvagyok - majd sicc kifele) <#wink>
greg benz
Ha már macska a téma,gondoltam beszállok:)

Az íróasztalom fölött van két polc,azon tárolom a makettes cuccaim egy részét.. pár nappal ezelõt felmászott rá a macska vagy csk rácsimpaszkodott nemtudom,lényeg,hogy kiszakította az egész polcot a falból tiplivel (!!) mindennel együtt<#guluszem1><#idiota>

Persze a rajta lévõ cuccaimat a földön találtam meg.. szerencsére semminek sem esett baja
(mellesleg az alatta lévõ polcon van a készülõ peugeot,az egy csoda,hogy az megúszta!)Ha annak baja esett volna már nem lenne macska azt én garantálom<#vigyor1>

Glpetyus

Lehet, igazad van...a szomszéd most fogadott be egyet a menhelyrõl (szukát ivartalanítva), majd az õ tapasztalataira hagyatkozom <#eplus2>
<#nyes>
Még 2-3 éve összeütöttem egy szúnyoghálós-mágneszáras ajtót a teraszra - alul külön macskaajtóval. Na mit gondolsz, hova mászott fel a picur (persze karmai bevetésével)? Lógott a szúnyoghálón, mint karácsonyfadísz a fenyõn <#wow3>
Glpetyus
jaa,jóvanna <#kuss>

modellmaker
persze. egy szóval nem mondtam, hogy csodálkozom rajta. :D

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Glpetyus
persze,hisz az a területét jelzi vele :)

Glpetyus
na az biztos :)
Egyik havernak is van macsekja.Srác vett a múltkor két Quadral -vagy mi- gyártmányú hangfalat,olyan 60K-ért.Szerinted a dögnek mi volt az elsõ dolga? Egy kis karomélesítés... <#zavart1>

modellmaker
szuka kutya? mi is kant szerettünk volna, de a szomszéd bácsi mondta, hogy a szukákat õ jobban szereti, mert nem pisál ki mindent. és tényleg elég random helyekre pisál, a kan meg mindig ugyanazt a tuját pisili oldalba. :D

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Glpetyus
tulajdonképp csak az orr rész ami gáz,meg a tetején ahol látszik,hogy vastagab csíkban raktam fel.A képen nem jön át,de ott 3-4 mm szinteltérés van.
De kit érdekel?
Imádom ezt a járgányt,már tudom,hogy szereznem kell MAJD egy Brdm 2-est is :)

Én is szerettem volna kutyát, de anyám nem akar a kertje miatt (levizeli a tuját-kiszárad, kikotorja a virágokat, stb.). Így nálunk a macskák virulnak<#vigyor5>
Az anyját, szép kis formája van!
Látom, küldtél rá anyagot rendesen <#wilting> ...remélem, több ilyen illeszkedési zûr már nem jön elõ <#wink>
Glpetyus
gittelés elött sokkolóbb volt :)

Glpetyus
hehe :)
minket nem sürün látogatnak macskák,mert ott a két kutya a kertben <#gonosz1>
(mindkettõ talált kutya :))

Glpetyus
"senki sem panaszkodott az illesztésekre különösebben"
<#guluszem1>

nem olyan gáz azért :)
majd reggel készítek képet -ámbár épp most végeztem az elsõ gitt adag felvitelével :D
A belseje nem lesz kidolgozva,mert túl nagy munka lenne,és kedvem sincs rá -nem csak pótolni kéne szinte mindent,de teljesen át kéne szabni,szóval ígymarad..

Nem haladtam semmit a Gun Truck-al...pénteken felbukkant egy kiscica, szombaton is itt volt, hát befogadtuk. Nem tudom, hogy kidobták-e, vagy mi történhetett vele, mindenesetre hazamehetett volna, ha akar (vagy lett volna hova)<#szomoru2> Úgyhogy vele foglalkozom, ha van idõm...meg persze a "rangidõs" macskával is kell, ne érezze úgy, hogy a pici miatt hanyagolom. Ja, meg persze nekem kell játszanom közöttük a kéksisakos békefenntartót, amíg összebarátkoznak <#wink>
(ha úgy dobta ki valaki a kis jószágot, remélem ráb*szik valamire, de jó alaposan <#boxer><#violent>)
Hmmmm...

Mondtam, hogy nem csúcskészlet <#vigyor5> Érdekes, hogy mikor utánaolvastam, senki sem panaszkodott az illesztésekre különösebben. Sõt, ha jól emlékszem nem is lett megemlítve. Ennyire gáz makett?
De hát szereted Te a kihívásokat!<#wink>(ha véletlenül úgy érzed, hogy mégsem boldogulnál vele, akkor küldd vissza nyugodtan <#hehe>)
Glpetyus
Charle vazzee...
Nyugtatót is adhattál volna a brdm mellé <#wilting>
Tegnap este gondoltam összerakom a 4 fõ részt -oldalfalak,"alváz",tetõ két darabja.
húú,mekkora szinteltérések vannak,Jézus.
Szerintem vak volt a szerszámkészítõ.
Még jó,hogy van itthon 1 bontatlan tubus neoflex :)

SgtChris
Az fotómasina által elcseszett fehéregyensúly beállítások miatt tûnik kéknek. Van egy két kisebb folt, amire még nem került festék, ott elõtûnhet az eredeti mûanyag szürke színe. Na az látszik kéknek... Próbáltam valamit korrigálni, de akkor még jobban eltorzulnak a színek a képen, és a közelében se lesznek az eredetinek. Így is más, ha az ember élõben látja, meg a fotón.Szóval ezért kell óvatosan bánni a fotó utáni festéssel, mert egy rosszul beállított kamera és már el is rontottad a festést.

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

m1garand
Szia, a szerszámokon mi ez a kék?

makett.tk

Glpetyus
szedd le a sorját a sárvédõkrõl :)

Ejha, micsoda munkák készülnek mostanság, gratula az elkövetõknek:)<#wow1>

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

SgtChris
Hát semmiféle trükk nincs. Van vízbázisú sötétbarna festékem, ezzel vékony ecsettel megfestettem a rozsdafoltokat. Tényleg csak hajszálvékonyan. Aztán van sötétbarna mûvészolaj festékem (ez olyan igazi vöröses-rozsdabarna), abbõl teszek egy icipici pöttyöt a rozsdafoltokra. Úgy ahogy a tubusból kijön, higító nélkül. De tényleg csak egy mákszemnyit. Aztán ezt a pöttyöt fültisztító pálcikával lehúzom, a gravitációnak megfelelõ irányba, minél többször teszem ezt, annál halványabb lesz a rozsdafolyás, igaz, nagyobb kiterjedésû is. Szóval egy darabig alakítható, mert nehezebben szárad. Kb. ennyi... :-) Remélem segített!

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

Gaz.1
Gaz.2
Gaz.3
Gaz.4

vélemény, tanács, miegymás ? :)

Nagyon szép! Ezeket a rozsdafoltokat vagy miket az oldalán hogyan csinálod?

greg benz
Ez is durva lesz,már amennyire az én szakavatatlan szemem annak látja<#hehe> Így tovább<#wink>

greg benz
Komoly<#wow2><#eljen><#eljen>

Jó kis makett, nagyon szépek a kopások! <#taps>
Glpetyus
Marha jó,gratula!

SgtChris
Én itt tartok a Jagdpanzer IV-el. Egyenlõre még elég elnagyolt, de a finomítás természetesen hátravan, meg persze még ezer és egy dolog...

nagyon jó lett grat !!

( már egész jól állok a Gazzal olyan 90% körül lehet, majd holnap vagy holnapután teszek fel képeket véleményezésre, hisz az rám fér mint amatõrre :) )

elképesztõ! gyönyörû! grat! <#wow1><#taps>
Adj listát, segítünk választani <#hehe>
Glpetyus
Köszi :)
Nem tudom mi legyen majd a következõ.

Glpetyus
Tamiya

Klassz lett!<#eljen> Tetszik, hogy nem agyig koszos <#wink>
SgtChris
Ez mely gyártó melyik készlete? Régóta gondolkozok egy ilyen nyitott felépítményes harcjármû építésén. Van pár kevdvenc: Wespe, Hummel, Dicker Max, de egyenlõre még a Jgdpz.IV-emmel küzdök...

Glpetyus
Közben elkészültem a Wespevel.
A küzdõtérbe majd este készítek pár apró kiegészítõt.

Glpetyus
jaaa...ezt nem mondtad.
láttad volna az én elsõ diorámámat,le se voltak festve a jármûvek :)

A fórum amit Chris linkelt,nagyon jó.Ha az elsõ oldalra lapozol,láthatod kezdetektõl a munkát.Persze ebbõl jópár lépést kihagyhatsz,de legalább láthatod,hogy "kell" haladni lépésrõl lépésre.

én ezt a fórumot szoktam nézegetni.
itt találod az épp készülõ harcjármûveket.

SgtChris
Nem kell ilyen bonyolultra gondolni! Elég, ha az éleket puha grafit ceruzával húzod ki a megfelelõ helyeken, ezzel szép hatást lehet elérni, és élethûbb is, mint ha ezüstfestékkel tennéd ugyanezt. Koptatásra nagyon vékony ecset és kis sötét barna/fekete festék megfelel.
Persze az arányokat el kell találni, nehogy a ló túlsó felére essél át vele. Egy szép példa a koszolás-koptatás-fakítás kombóra szerintem: Stug III

"megfelelõen antikolod,koszolod,koptatod,árnyékolod,stb."

Semmi gond, ez volt életem elsõ diorámája. Természetes, hogy kezdetleges. Ezeket az eljárásokat én még csak most szeretném megtanulni, csak nincs ötletem hogy honnan. Én a makettezést teljesen öntanuló módon csinálom, senki se mutatta meg soha, mit hogyan kell csinálni. Emiatt lehetséges hogy számodra evidensnek tûnû dolgok hiányoznak a makettekrõl, csak éppen én valószínûleg ezeknek a létezésérõl se tudok, nemhogy arról, hogyan kellene megcsinálni. <#smile>

De ha valaki tudna linkelni valami jó kis oldalt ahol elmagyarázzák ezeket, azért hálás lennék.

A másik dolog, amire nagyon kíváncsi lennék, hogy hogyan lehet megcsinálni azt, hogy a harcjármû testének "élein" elõbukkanjon a fémszín a festés alól. Azt értem, hogy ezeket a helyeket elõször fémszínnel le kell festeni, mielõtt felviszem az álcázófestést, de hogyan lehet leszedni utána az élekrõl az álcázófestést? Szóval mi ennek a módja?

Glpetyus

Nem lenne ez rossz,csak épp a lényeget hagytad ki:
a koszolást,öregítést,meg mindazt amitõl egy makett élethû lesz.
Ezen kívûl a szinek sem stimmelnek,és most nem a jármûrõl beszélek elsõsorban,hanem pl. az ezüst vontatókötélrõl,pótlánctalpszemekrõl.
Az összerakás nem tünik rossznak,"természetesen" 1-2 sorját,illesztési hézagot felfedezhetünk a maketten.
Ha ezekre odafigyelsz,és megfelelõen antikolod,koszolod,koptatod,árnyékolod,stb. a makettet -vagy a következõt- ,akkor sokkal szebb eredményt fogsz elérni.
Remélem nem bántalak meg,építõ szándékkal írtam.