98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • m1garand
    Szép, csak a köténylemez kicsit vastag, nekem is van egy tamiya Pz. IV-em.
    De nem használom fel a kötény lemezeit, vmilyen vékony anyagból kellene hozzá csinálni saját gyártásút, forrasztott tartókkal. Egy kicsit sok a kopás a stugIV-emnél én is átestem a ló túloldalára. Hiányzik róla por vagy sár ill. felcsapódás. A szakértők szerint a német lánctalp nem rozsdásodik.
    Idézem , elég tanulságos
    X INKVIZÍTOR X:
    "1 : a lánctalp rozsdázását el lehet felejteni, ugyanis a németek olyan ötvözetet használtak, ami gátolta a rozsdásodást - másrészt ha a jármű a tavaszi-nyári időszakban homokos terepen mozog, a homok szemcséi folyamatosan polírozzák a láncszemeket.Ráadásul a lánctalpak vezetőtarajait a görgők szintén polírozzák ahogy házzáérnek a folyamatos üzem alatt, így azok fényes fémszínűek, azokon sem marad se rozsda se kosz- ebből következően a futógörgők belső felülete, ahol a tarajakkal érintkeznek, színtén fényes fémszínű.
    A láncmeghajtó kerék fogain szintén nem marad meg festék, mert azokat meg a lánctalpszemek koptatják.
    2 : a figura festése teljesen elhibázott és csúnya, nagyon lerontja az összképet-a sárvédőn ha jól tudom, a 116. páncéloshadosztály jelzése van,ez a Heer / szárazföldi haderő/ alakulata : a Heer önjáró löveg és Stug személyzete feldgrau / zöldesszürke, vagy szürke / színű egyenruhát hordott,nem terepszínűt, ráadásul a Heer terepmintái közt nem volt pöttyös,az általuk használt splinter és sumpftarn mintázat nem ilyen!A váll-lapok szegélye pedig az önjáró tüzérségnél piros.
    3 : a kipufogó mellett látható, felcsatolt tárgy az emelő fa alátétje, ezen nem igazán maradt meg a festék, főleg rendszeres használat esetén, és szerintem ezeket nem is festették, tehát vmi natúrfa árnyalattal kellett volna festeni.
    4: általában a német járművek búvónyílásait a külső alapszínnel megegyező színre festették, hogy kinyitva ne rikítson az álcázásból.Továbbá a közhiedelemel ellentétben a német járművek belseje nem fehér, hanem inkább annak egy kissé sárgás árnyalata, elefántcsont-színnek szokták hivni.
    5 : a bal hátsó sárvédőn látható Notek lámpa 4 felső kis mezője PIROS,nem azonos a jármű színével - ezekhez igazodtak sötétben haladáskor : ha mind a négyet külön-külön látta a mögötte haladó jármű sofőrje, túl közel volt, ha csak egy piros csíkot, túl messze.
    6 : a 019 es képen a sárvédőn látható drótvágó nyele fából volt, tehát nem egyezik meg a színe a fémrészekével:)
    7 :hiányoznak a vezető periszkópjai, ezeket házilag pótolni nem nagy munka."

Teuton

"a köténylemez túl vastag, ezt valamilyen réz, vagy alu lemezből kellene legközelebb elkészíteni, mert a valóságban 5mm vastag volt. A műanyag köténylemez vastagságát beszorozva 35-el láthatod, hogy az lényegesen több 5 mm-nél."