Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

SgtChris
Igazából a rácsokat fémszínûre festettem, azért tûnik szürkének. Már többen mondták, hogy ez nem jó megoldás, így azt hiszem visszafestem sárgára a rácsokat, szûrõfedeleket és koszolom valamivel...modjuk korommal??? :-)

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

Gyári matrica nem jó? Szerintem nézz szét a külföldi e-shop-okban, hátha...bár biztos nem lesz 2 fillér...<#szomoru2>
greg benz
Sziasztok!

Ilyen Michelin fújósablont keresek a pözsó gumijához,nem tudjátok honnan tudnék szerezni?fontos lenne😞

greg benz
Köszi😊

Kár a védõlemezekért...márhogy ennyit takarnak<#wink> Izmos kis dög lesz!<#eljen>
Jó lett! <#eljen>
Csak egy apróság: legközelebb, ha védõrácsot ragasztasz a hûtõkre, fesd le a belsõ részeket is, mert nagyon elüt a mûanyag szürke színe.
greg benz
greg benz
Köszi<#vigyor3>
Imádok fényképezni,aztán innentõl a többi magától jön😊

Csodálom, hogy minden lépést dokumentálsz, van akinek nincs türelme hozzá, egyébként jól alakul😊<#worship>

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

<#wink>jó lett, mi lesz a következõ?😊

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

greg benz
<#eljen><#smile>

SgtChris

Nah a végefelé jár a nagymacska építése, már csak pár vonás, meg kacat rá és kész is...

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

<#eljen><#smile>

&#1641;(×&#815;×)&#1782; Az elmélet és a gyakorlat között elméletben nem, csak gyakorlatban van különbség.

greg benz
pugganat<#kuss>

greg benz
De igen😊Csak nem értem õ miért felemás módon használta a tárcsákat,mert nagy méretûbõl van 4-4 db a két fajtából,tehát tudna 1 fajtát rakni mind a 4 fékre,nem kéne úgy csinálnia mint nekem😄

Ma végre megcsináltam a szegecseket, egész jó lett, csak egy forró tû kellett hozzá.

Glpetyus
<#wilting>

Szép <#nyes>
Kicsit rossz a memóriám, azt hittem a játék-makett este 8-ig van nyitva, 7:50-kor be is futottam, kár, hogy zárva volt...<#idiota>

nagy Ferraris vagyok, de ez a Trabant ellenálhatatlan😄

Nem lehet, hogy ugyanazt a készletet használtátok?
greg benz
hát ez beszarás komolyan mondom😄

Nézegettem német makettes fórumot,srác 2003-mas 206-ost épít.. szintén maratott fékeket használ

És nála is felemás a dolog😄

Hát nem tudom...én félmatt Trabikra emlékszem...tényleg, már jóideje nem láttam egyet sem<#vigyor5>
greg benz
Arra célzol,hogy az igaziak nem ilyen fényesek?😄

Lehet van benne valami..de azért talán a frissen gyártottak voltak ilyen fényesek szerintem még<#fejvakaras>

Hú, de nehéz lenne választani közöttük! <#eplus2>
(a trabik kicsit túlfényesek, nem?)
greg benz
<#vigyor1><#vigyor1>

és kiadják a ferka californiát is<#szeret>

Glpetyus
<#action>

Érdekes ez a videó, még nem láttam hasonlót..

1:24-es Mossie az Airfixtõl
Azt azért megnézném, hogy valójában milyen könnyen áll össze...<#hehe>
greg benz
durva,grat<#wow2><#eljen>

modellmaker
Ez meg egy színhibás kép. 😄 Ettõl függetlenül én is digitális, vagy digitalizált képekrõl festek szal...

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Szép munka, gratula!<#eljen><#eljen>
"Meg amúgy sincs még semmi kifestve sokminden rajta.." - ez valóban egy lélekemelõen szép mondat<#eplus2>
Glpetyus
mm-nek ABBAN igaza van,hogy így tényleg nem tanácsos hasonlítgatni,mert megtévesztõ.
inkább ilyen képeket kell nézegetni,mint ez pl.

<#fejvakaras>Pedig az volt😄
A gyártók elkövetnek néha hibákat, nekem például rosszul van megadva a Hanriothoz a fõszín, csak véletlenül vettem észre, így nem vettem felesleges festéket. De tesóm italeri Mi-24-eséhez sem talál árnyalatban az egyik alapszín.
Persze, ha ez kiderül, akkor inkább utánajárok, és nem egy kép alapján keverem a festékeket, de ellenõrzésnek szerintem nem rossz..

modellmaker
Király, két fotó között, amelyik közül az egyik a sivatagban készült, a másik meg egy félhomályos szobában. Ezt te sem gondolod komolyan. 😄 Nem azt mondom, hogy amit Petyus csinált az rossz szín, de ne hasonlítgass így színeket, mert szopó is lehet belõle.

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

<#wow1>Tökéletes, nagyon eltaláltad a színt, nem látok semmi különbséget ehhez képest:

modellmaker
<#eljen>

Glpetyus
"Meg amúgy sincs még semmi kifestve sokminden rajta.."

<#idiota>

Glpetyus
persze a fekete gumi részeket porolni kell,azokat most festettem.
Meg amúgy sincs még semmi kifestve sokminden rajta..
de örülök,hogy eltaláltam azt a szint,amit akartam.(talán 91-tõl használják ezt a szint -a világosabb mellett-)

Glpetyus
<#help>
Srácok, nincs valakinek elfekvõben egy pár iráni kokárda? (lehetõleg 1:72-es)
Vagy egy bonus taligát!<#eplus2>
Glpetyus
lehet adnak mellé egy költöztetõ-brigádot 😄

DJ Skyline
<#wow2> már a hazacipelése egy élmény lehet. 😄

Uhhhh...ez naggyon kemény!<#wow1><#wilting> Banyek mekkora!<#ijedt>
Glpetyus
Ezen az oldalon elég sok felhasználási tanács van. Én személy szerint a szürkés-feketét szeretem a legjobban. Van a készletben egy ilyen "pamacs", azt szárazon befeketíted, és a panelvonalak mentén egyenletesen felviszed. Szerintem ilyenkor túl erõs lesz a fekete, ilyenkor egy nedves törlõvel óvatosan el tudod halványítani (nem lehet elrontani, mert vizzel bármikor le tudod törölni)...
Nagyjából ezt szemléltették ezen a képen is:
(az oldalon van nagyobban is)

Az alumínium szinnel ugyanígy szárazon tudod az éleket koptatni.

A rozsdát még nem igazán teszteltem, de szárazon nem mutat jól, ezért hígitós ecsettel kell belemártani, egy kicsit nem árt szerintem kiecsetelni, mert túl sokat vesz fel, és ami benne maradt, azt értelemszerûen felfesteni.

A sarat és egyéb dolgokat nem próbáltam, de azért érdemes megnézni a többi felhasználási tanácsot is, illetve van ott pár videó is.
Ugyanezt el tudod érni a többiek által is javasolt pasztelkrétaporral, vagy pigmenttel. De egy ilyet akkor is érdemes hozzá beszerezni, mert nagyon jól használható:

haki92
sztem olyan mintha festenél van nemtom ahoz tunám hasonlítani...lefested hóval...homokkal sárral😄

***Az amatőrnek 100 képből 99 sikerül, a profinak 100 képből 1 ;)*** első kommentem(ps works topicba kezdtem el :) )--->2008. feb. 22. 21:21

ezeket am hogyan kell használni ? ( sorry az amatõr kérdésért )