69149
-
bounty88 #58015 Üdv. 3 makettet néztem ki kezdésnek:
- http://www.modellbolt.hu/index.php?cikk=view&sr=24654&mi=2&meddig=0&gy1=25
- http://www.modellbolt.hu/index.php?cikk=view&sr=15169&mi=13&meddig=0&gy1=25
- http://www.modellbolt.hu/index.php?cikk=view&sr=15178&mi=13&meddig=0&gy1=25
Az Enterprise a legszimpibb, viszont pl. a Saratoga 10 centivel nagyobb...ami igencsak vonzó számomra.
Ellenben a neten fellelhető képek alapján a Saratoga sokkal kevésbé részletes mint az Enterprise.
Képek:
Saratoga: http://www.modelshipgallery.com/gallery/cv/cv-60/540-bw/bw-index.html
Enterprise: http://www.modelshipgallery.com/gallery/cv/cvn-65/720-mf/mf-index.html
http://smmlonline.com/articles/enterprisecvn65/enterprisecvn65.html
Mit gondoltok?
-
#58014 Mindegyik szép, Panzer IV-re kíváncsi leszek:D -
#58013 folyamatban lévő projektek:
-
#58012 Köszi! -
#58011 Tömítő paszta makettezéshez. -
#58010 Tényleg! Én tök amatőr vagyok! -
#58009 Konkrétan? -
#58008 Hilfe! Ez a pity-putty mire is való? -
#58007 Kafa lett! Ma egész nap alapoztam és holnapra is marad belőle. -
#58006 Revell putty a paszta. Elég híg.
Ezt kinyomom, maid egy vékony lapáttal elkenem. Várok picit, hogy elkezdjen "húzni", majd Tamiya Zimmerit fésűvel elhúztam. Életemben először. -
#58005 Miből van a zimmerit, tamiya fésűvel csinálod? Előre felkented a felületre vagy egyből felvitted a mintát? -
#58004 Ma kezdtem:
Panzerkampfwagen VI, Tiger I. Late Version:
-
#58003 Köszi -
#58002 Festéshez kis segítség
http://www.farposst.ru/2010/08/20/tehnika_okraski_btt_akrilom___AFV_acrylic_techniques.html -
#58001 Nanana! :D
-a kipufogó még nincs kész, de alapszínt nem teszek már rá, a cső van vissza, jól látod
-a hátsó lámpát igen, még nem vettem kezelésbe
-az MG az gun metal, ezüsttel száraz ecsetelve, pont rásütött a nap :D
-a pót lánctalpak már javított, használt verziók, egy kilőtt négyesről kukáztuk le:D
-a kézi szerszámok leírás szerintiek, igazából nagy talány, anno hogyan is nézhettek ki
-a kerekek olajfolyását nem merem bevállalni, mert tuti eltúloznám
-minden fémesre van kopva, aminek kellett
Köszönöm szépen! -
#58000 A kipufogóra én tennék a sárga alapszínből szivaccsal nagyon pici foltokat. És a kipufogócső belül is lehetne fekete.A hátsó lámpa négy piros lámpából áll. Az MG inkább matt fekete mint fémszínű. A lövegcső tisztító szárai is inkább fa színű mint a balta nyele. A pótlánctalpak miért ilyen fényesre kopottak? Szerintem a csőszájfék sem ennyire kormos. A fémszerszámok is talán túl szürkék. A kerekeknél elférne egy kis olajfolyás. A lánctalpfeszítő kerék éle fémesre van festve? A fogaskerék fogainak talán fényesnek kellene lennie. A köténylemez színét nem értem.
Természetesen soha rosszabb makettet ne csinálj. Büszke lehetsz rá. Remélem segítettem. -
#57999 1944. Normandia, tavasz -- 2011. Paks, tavasz:
3.rész:
-
#57998 1944. Normandia, tavasz -- 2011. Paks, tavasz:
2.rész:
-
#57997 1944. Normandia, tavasz -- 2011. Paks, tavasz:
1.rész:
-
#57996 Először is átváltassz forintra. A makett adati alatt Estimated Shipping Cost négyzetben vannak a különböző szállítási díjai. De ha hajóval hozatod akkor nem több mint ha Pestről rendelnél. De az csak 2 hónap múlva lesz itt. Amit kinéztél. Az out of stock azaz most nincs. De a tamiya makett kb. 1/3 árban van az itthonihoz képest, az akciókról nme is beszélve. -
#57995 Ez is egy szép járgány!
Mennyi innét a posta költség? Nem akarsz még egy másikat is rendelni? :) Nekem: Panther -
#57994 Én is most rendelek kedvenc kínai webshopomból, akciós.
Sd.kfz. 8
Amúgy van vagy 10 folyamatban lévő projektem előkeresem a képeket. -
#57993 Amúgy egy ilyen Stug majd nekem is kell!
Reményeim most hétvégén kezdem majd a Tigrist a Tamiyától:
-
#57992 Fényes barnát hígra kikevertem. Ezt szépen 000-ás ecsettel befolyattam a lefogató pántok mellett és a fejénél. Majd cseppentettem bele fekete olajfestéket, kicsit megkevertem, de mivel nehezebben oldódik benne ezért ilyen koszos barna lesz. A fejét szürkével festettem, majd híg gun metalban áztattam, még hígabb rozsdával átmostam és a végén grafittal fényeztem. -
#57991 Thx!
A fejsze nyelét, hogyan festetted? -
#57990 Őszinte leszek: elsőnek nagyon fasza! A kipuff pedig jól néz ki, nem túlzott. Én napi kapcsolatban vagyok a vassal és hidd el, még ennél is jobban megeszi a rozsda 1 év alatt, ha kapja az időjárást, ráadásul itt ugye a meleg is eszi rendesen!
Hát igen az a vontatókötél :D egy harmatgyenge Tamiya alkotás, én nem is teszem így fel.
Szuper. -
#57989 folyt. köv.
-
#57988 Első makett!
-
#57987 Most már kiváncsi vagyok a képekre. -
#57986 A kötelet érdemes vékony sodort rézvezetékből csinálni. Esetleg a szemeket fel lehet használni.
Elsőnek igen szép. A Stug nekem is első darab volt, van ami jól sikerült vmi nem pl.: a lánctalp és a köténylemez. Ja és a kipufogó é is rohadt rozsdásra csináltam pedig biztos nem a földben volt 10 évig. -
#57985 Raksz be róla képeket?
Köszi az infókat, van vékony lemezből is kötényem, de ezt jobban tudtam kezelni. Azért azt szögezzük le, hogy ez az első makettem amit fújtam és koszoltam. Ez előtt csak egy gyakorlásom volt. Tessék olyan szemmel nézni:)
Ezeken a képeken még nem a végleges verzió van, azóta beporoltam. A figurával bajlódom és van még egy vontató kötél hiányom is.
Én mondjuk eddig csak fehér belső teret láttam.
A drótvágó nyele a leírásban fényes szürke. :)
És ahány ház annyi szokás:D
Maximális köszönet mégegyszer, ezekből lehet és kell tanulni!
-
#57984 Szép, csak a köténylemez kicsit vastag, nekem is van egy tamiya Pz. IV-em.
De nem használom fel a kötény lemezeit, vmilyen vékony anyagból kellene hozzá csinálni saját gyártásút, forrasztott tartókkal. Egy kicsit sok a kopás a stugIV-emnél én is átestem a ló túloldalára. Hiányzik róla por vagy sár ill. felcsapódás. A szakértők szerint a német lánctalp nem rozsdásodik.
Idézem , elég tanulságos
X INKVIZÍTOR X:
"1 : a lánctalp rozsdázását el lehet felejteni, ugyanis a németek olyan ötvözetet használtak, ami gátolta a rozsdásodást - másrészt ha a jármű a tavaszi-nyári időszakban homokos terepen mozog, a homok szemcséi folyamatosan polírozzák a láncszemeket.Ráadásul a lánctalpak vezetőtarajait a görgők szintén polírozzák ahogy házzáérnek a folyamatos üzem alatt, így azok fényes fémszínűek, azokon sem marad se rozsda se kosz- ebből következően a futógörgők belső felülete, ahol a tarajakkal érintkeznek, színtén fényes fémszínű.
A láncmeghajtó kerék fogain szintén nem marad meg festék, mert azokat meg a lánctalpszemek koptatják.
2 : a figura festése teljesen elhibázott és csúnya, nagyon lerontja az összképet-a sárvédőn ha jól tudom, a 116. páncéloshadosztály jelzése van,ez a Heer / szárazföldi haderő/ alakulata : a Heer önjáró löveg és Stug személyzete feldgrau / zöldesszürke, vagy szürke / színű egyenruhát hordott,nem terepszínűt, ráadásul a Heer terepmintái közt nem volt pöttyös,az általuk használt splinter és sumpftarn mintázat nem ilyen!A váll-lapok szegélye pedig az önjáró tüzérségnél piros.
3 : a kipufogó mellett látható, felcsatolt tárgy az emelő fa alátétje, ezen nem igazán maradt meg a festék, főleg rendszeres használat esetén, és szerintem ezeket nem is festették, tehát vmi natúrfa árnyalattal kellett volna festeni.
4: általában a német járművek búvónyílásait a külső alapszínnel megegyező színre festették, hogy kinyitva ne rikítson az álcázásból.Továbbá a közhiedelemel ellentétben a német járművek belseje nem fehér, hanem inkább annak egy kissé sárgás árnyalata, elefántcsont-színnek szokták hivni.
5 : a bal hátsó sárvédőn látható Notek lámpa 4 felső kis mezője PIROS,nem azonos a jármű színével - ezekhez igazodtak sötétben haladáskor : ha mind a négyet külön-külön látta a mögötte haladó jármű sofőrje, túl közel volt, ha csak egy piros csíkot, túl messze.
6 : a 019 es képen a sárvédőn látható drótvágó nyele fából volt, tehát nem egyezik meg a színe a fémrészekével:)
7 :hiányoznak a vezető periszkópjai, ezeket házilag pótolni nem nagy munka."
Teuton
"a köténylemez túl vastag, ezt valamilyen réz, vagy alu lemezből kellene legközelebb elkészíteni, mert a valóságban 5mm vastag volt. A műanyag köténylemez vastagságát beszorozva 35-el láthatod, hogy az lényegesen több 5 mm-nél."
-
bounty88 #57983 Üdv. Hajók festéséhez (anyahajó, csatahajó, tengeralattjáró) milyen festési módszert tanácsoltok? Ecsetes, avagy pisztolyos? Még életemben nem festettem pisztollyal, vagyis rendes nagy pisztollyal igen vasat, kerítést...de ha ezt tanácsoljátok akkor ezt is be kell majd szereznem!
Viszont olyan sokat nem adnék érte....5-6000Ft max -
#57982 -
#57981 Ha van rajta levegő szabályozó a kijövőnél, akkor azzal lehet szabályozni. Ha nincs adok el neked:D nagy gépre való, profi cuccot. -
vass17 #57980 Hígítani mindenképpen kell és ne próbáld meg egy rétegből tökéletesre csinálni.
Nekem az a tapasztalatom, hogy ha hasonló az alapszín, mint amilyenre festeni kell, akkor kb két híg réteg kell neki, ha nagyon elüt tőle, akkor valószínűleg 3 is.
Elég gyorsan lehet festeni, ha kellően híg a festék, csak ne annyira, hogy megfolyások keletkezzenek (a sűrűnél azért nincs rosszabb:))
És az egyes rétegek között várni kell elég sokat, ha úgyis néz ki, hogy már megszáradt a festék, a következő réteg képes felszedni, ezért festéktől függően szerintem szükség van legalább 12-24 órára, mire felviheted a következő réteget. -
bounty88 #57979 makettező pisztolyt ha rákötöm az itthoni rendes nagy kompresszorra használható lesz majd, vagy "túl erős" neki? Ugye ez nem olyan pici, ez hajtja a turbómarót, rendes nagy festékpisztolyt, ezzel fújjuk fel az abroncsokat stb... -
#57978 Jól terülő festéket kell választani, nem túl hígra kikeverni. A lényege az hogy egyszer áthúzod és úgy hagyod megszáradni. Ezek a festékek alapból gyorsan száradnak, a többször nekiállsz átmázolni akkor ott megint rámész ahol már a teteje elkezdett száradni, ezért lesz csíkos. Ki kell jelölni például panelvonalak segítségével, hogy meddig tart egy-egy szakasz és azt lekenni. -
#57977 Hááát nekem ez még nem sikerült. :D -
#57976 valaki tudna tanácsot adni, hogy ecsettel hogy lehet szépen egyenletesen lefesteni egy felületet (konkrétan egy utasszállító gép törzsét) úgy, hogy az ne legyen csíkos de a szín elég erős legyen rajta?