98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • Jagi
    Amik meg most készülnek.. mind sztorija van neki: z-tune gt-r a 2.-at várom. ki lehet találni mért... de inkább leírom.

Tamiya Nissan Skyline BNR34 Z-Tune
    phase 1: kész lett a belseje. Azzal kezdem mondom, amúgy is csikol a maratás miatt, mert a mostani az, ami teljes detail-up-ot kap. A kisebb dolgokat leszámítva, ami a kittel együtt járó maratást jelenti, de az mint tudjuk elenyésző és max egy légterelőszárnyból áll.
    Szóval legyen egy normális olyan ahogy a gyárból kijött, végül is ez a cél. A pedálok helyükön, a kormányon a jel semmi nem fojt meg rört el vagy lett maszatos. Ok, pipa. Next...
    Phase 2:
    Legyen a Body. Szarrá csiszoltam ahogy kell, nincs öntéshiba sehol minden látszik mindenhol. A jó ebben a kitben, hogy csak az első lököst kell felragasztani. Megint hibátlan lett. Lehet elbíztam magam, mert jött a festés. Egy vékony réteg kapaszkodónak + egy rendes. A Honda NH-583-M (1:1 autóra való) ezüstjével fújtam. Nézegetem... lehet ez sötétebb is, ha közelebbről rámegyek még egy réteggel. Na itt lett elqrva, ugyanis a Szi-Ti nem viszi a bázist... felidegeltem magam, semmi csiszolás, úgy ahogy van bebaszva a sarokba, had legyen ott.
    Kövi nap:
    Muteréknál vagyok eszembe jut, (de mit a villám a derült égből) nekem van itt egy C-West R34-em... Meg egy alap model is!
    Úgy ahogy van ott hagytam a kaját, megyek checkolni. Jól gondoltam, az alapszérián kb 5 éves festék van meg Humbrol lakk. Az ezüstön igencsak besárgulva. Na mondom te leszel a kör-ász!
    Tűz, haza, Szi-Ti-be bele, vártam vele egy napot míg kivettem de nagyon csikolt, hogy mi lesz vele, hál'istennek volt mivel foglalkozni azon kívül is.
    Csiszoltam egy keveset, levágtam a küszöböt meg a hátsó toldatot a Z-Tuneról, felragasztottam. Erről leszedtem a szárnyat, sztem nem is lesz rajta.
    A Gunze Metallic Green Blue-t kapta a kasztni, a 88-ast. A Z-Tune felnije van alatta Tamiya Titanium Gold szinnel.
    Jelenleg anyaghiányban szevedek, mert asztam több mint 10 ml a Gunze, így rendelnem kell még egy üveggel egy uccsó rétegre.
    + a másik Skyline bejseje lesz benne, mert csudán mutatna a piros kárpittal + az övé a bontásnál kimúlt.

Addig meg találtam egy Lowrider biciklit, hozzá keztem ahhoz. Az AMT 66-os Lowrider Buick Rivierához adták. De már bánom, annyit kell vele dolgozni mint egy rendes autóval...egyenlőre az öntéshibákat kapargatom meg azon vagyok, hogy az első villa csavart legyen, merthát olyannak kéne lennie, ez meg hullámos... na majd re :)

bocs a hosszúért