69149
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • MikX
    Az enzo nagyondurva, én csináltam egyet még pár éve, brutális kidolgozás, legalábbis 1/24 ben ilyet nemláttam nagyon.
    Csak mai szemmel egy kissé béna lett, lehet megfogom még építeni egyszer szebbre.
  • vass17
    *jól választasz* - soha nem olvasom el, amit írok
  • vass17
    Ha választasz és nem egy 30 éves készletet, akkor azért nem kell olyan sokat csiszolni:)
    A ragasztóval egyetértek, de szerintem egy loctite megtartja, az a kérdés, hogy ezek a pillanatragasztók mennyi időn belül gyengülnek meg, ha gondolom elég sok évig bírnia kell.
  • Jagi
    helyesírás karó sry
  • Jagi
    ezek durvák.
    csak kételkedem kicsit:
    a: sztem nehezebb így mint összerakva... az összes öntéshibát le kell csiszolni.
    b: szinte hibátlanul kell festeni, mert nincs olyan hogy "ott kicsit szr lett, de ez mad eltekarja :)
    c: komoly ragasztó kell hozzá, hogy 5-6 év mulva is ott legyen a berugókar ahol kell, ne a keret alján^^
  • McFrost
    Helló!
    Emlegettem Tigris tankot, remélhetőleg ez összejön: poszter
    Bármilyen jó tanácsot szívesen fogadok, főleg festés terén.
  • GrandVitara
    Polisztirol lap 1 mm vastagságú, fehér. Elvileg 2x1 méteres tábla létezik, amit persze föl lehet szabdalni. :-)
    Neked egyben kell a fél négyzetméter, vagy jó lesz kb. A4 lapméretben is?
  • Bala10
    dicsakszel már megint
  • vass17
    Ha valakit érdekelne, normálisabb képek:

• Banano007
    sda.:SDA
  • Trade
    nem tudom mennyi az ilyennek az ára de ha nem vészes akkor egy fél négyzetméteres tábla kellene
  • shumika
    bazdmeg weed faternak ha jól emléxel mondtam hogy réggebb óta van egy s meg most van egy 535d az M5 meg összetört az e30-al eggyütt am ha megakarod őket nézni vcagy megvenni rj privátba
  • vass17
    Akkor biztosan jobban jársz az 1:1-essel
  • vass17
    Igen, arra szükség lesz...de nézd a jó oldalát, lesz egy 5-ször akkora maketted, mint az eredeti ráadásul rövidebb idő alatt:)

én lehet, hogy valamikor megpróbálkozom eggyel, úgyis kellene egy kép a falra
  • w77d
    shumika nefüllencsé má itt is XXD mi van az eddig általad emlegetett 3-as bömcsivel jah meg az M5-el?
    csóri fater alól ne vedd má ki a verdát baszki XXXD
  • greg benz
    Jah,ezek nagyon frankók. Volt is már példa arra,hogy valaki így építette meg a makettet,és kb. ugyanilyen lett a végeredmény. Csak hát kell egy lelkierő ahhoz,hogy ne rakja össze az ember:D Én max akkor tudnám megcsinálni,ha mellette megépíteném összerakva is
  • shumika
    Nem kikapcsolódásnak keresem csak 2 év mulva jogsi és megkapom fater 320 cdi-jét.
  • McFrost
    Igen mutatósak!
  • vass17
    Eh, tudom, hogy nem sok minden látszik a képekből, de a lényeg azért igen. Elég durva áron adja őket a Tamiya, kiváncsi lennék, milyen szinten vannak kidolgozva..
    Egyébként nem rossz ötlet, de egy normál makettből is simán meg lehet csinálni, fotómaratásokkal együtt is töredékébe kerülne:D

• vass17
    Fogalmam sincs, nem ismerem. Egyébként olyan középkategória lehet, biztos nem reménytelen..
    Mondjuk ha kikapcsolódást keresel, akkor érdemes valami minőségi kit-et összerakni, mert egy-egy illeszkedési hiba eléggé el tudja venni az ember kedvét:)
  • GrandVitara
    Milyen mennyiségre van szükséged?
  • shumika
    Igen, köszi. De mennyire rossz minőség?
  • Trade
    makettezők tudnátok nekem abban segíteni honnan tudnék hőre lágyuló műanyag lapot venni?
  • greg benz
    Köszi,természetesen majd rakok ide is képeket
    A pug most második vágányon van:D Ha kész lesz az Alfa akkor folytatom elvileg. Csak a motortérben elég bonyolult átalakításokat kellene végeznem,és suli mellett nincs rá időm,meg energiám,ezért is vettem elő a 155-öst,ami már félig készen volt.
  • vass17
    Szép munka, mint mindig
    Majd a végeredményről is kérünk képeket.

A pug egyébként hogy alakul?
  • greg benz
    Az alfa közeleg a célegyeneshez

• McFrost
    Ezt nem kell.
  • w77d
    az a baj hogy harckocsit tudtommal éppenhogy nehéz festeni a különböző álcázófestések miatt...
  • vass17
    Ez igényel, legalábbis ha nem akarod, hogy egy műanyag-doboznak nézzen ki
    Csak azt tudom javasolni, hogy kevésbé festék-igényes maketteket válassz, az autó éppen nem az... mondjuk valami harcjármű, vagy 1/12-es Tamiya motor, aminek a nagyrésze matrica (ugyanakkor baromi jól mutat és kellően részletes). Persze ez nem azt jelenti, hogy nem kell festeni, csak azt, hogy nem annyira kritikus, mint egy autó esetében.
  • Bala10
  • McFrost
    Maisto?
  • w77d
    egy ilyen nem is igényel festegetést??

illetve milyen olyan makettet tudtok, ami nem igényel festést de azért nem rosz a minősége?
  • vass17
    *ami NEM Tamiya minőség*
  • vass17
    Ilyenre gondolsz?
    Csak Italerit találtam, ami Tamiya minőség, ráadásul már nem sok helyen lehet kapni.
  • shumika
    1999-2005-ös s mercedes van esetleg?
  • Jagi
    Nemtudok róla, talán a Revell?
  • GrandVitara
    Sziasztok!
    E46-os BMW-t gyárt valaki makettben?
    Ilyet:
  • skate00
  • Jagi
    Amik meg most készülnek.. mind sztorija van neki: z-tune gt-r a 2.-at várom. ki lehet találni mért... de inkább leírom.

Tamiya Nissan Skyline BNR34 Z-Tune
    phase 1: kész lett a belseje. Azzal kezdem mondom, amúgy is csikol a maratás miatt, mert a mostani az, ami teljes detail-up-ot kap. A kisebb dolgokat leszámítva, ami a kittel együtt járó maratást jelenti, de az mint tudjuk elenyésző és max egy légterelőszárnyból áll.
    Szóval legyen egy normális olyan ahogy a gyárból kijött, végül is ez a cél. A pedálok helyükön, a kormányon a jel semmi nem fojt meg rört el vagy lett maszatos. Ok, pipa. Next...
    Phase 2:
    Legyen a Body. Szarrá csiszoltam ahogy kell, nincs öntéshiba sehol minden látszik mindenhol. A jó ebben a kitben, hogy csak az első lököst kell felragasztani. Megint hibátlan lett. Lehet elbíztam magam, mert jött a festés. Egy vékony réteg kapaszkodónak + egy rendes. A Honda NH-583-M (1:1 autóra való) ezüstjével fújtam. Nézegetem... lehet ez sötétebb is, ha közelebbről rámegyek még egy réteggel. Na itt lett elqrva, ugyanis a Szi-Ti nem viszi a bázist... felidegeltem magam, semmi csiszolás, úgy ahogy van bebaszva a sarokba, had legyen ott.
    Kövi nap:
    Muteréknál vagyok eszembe jut, (de mit a villám a derült égből) nekem van itt egy C-West R34-em... Meg egy alap model is!
    Úgy ahogy van ott hagytam a kaját, megyek checkolni. Jól gondoltam, az alapszérián kb 5 éves festék van meg Humbrol lakk. Az ezüstön igencsak besárgulva. Na mondom te leszel a kör-ász!
    Tűz, haza, Szi-Ti-be bele, vártam vele egy napot míg kivettem de nagyon csikolt, hogy mi lesz vele, hál'istennek volt mivel foglalkozni azon kívül is.
    Csiszoltam egy keveset, levágtam a küszöböt meg a hátsó toldatot a Z-Tuneról, felragasztottam. Erről leszedtem a szárnyat, sztem nem is lesz rajta.
    A Gunze Metallic Green Blue-t kapta a kasztni, a 88-ast. A Z-Tune felnije van alatta Tamiya Titanium Gold szinnel.
    Jelenleg anyaghiányban szevedek, mert asztam több mint 10 ml a Gunze, így rendelnem kell még egy üveggel egy uccsó rétegre.
    + a másik Skyline bejseje lesz benne, mert csudán mutatna a piros kárpittal + az övé a bontásnál kimúlt.

Addig meg találtam egy Lowrider biciklit, hozzá keztem ahhoz. Az AMT 66-os Lowrider Buick Rivierához adták. De már bánom, annyit kell vele dolgozni mint egy rendes autóval...egyenlőre az öntéshibákat kapargatom meg azon vagyok, hogy az első villa csavart legyen, merthát olyannak kéne lennie, ez meg hullámos... na majd re :)

bocs a hosszúért
  • Jagi
    Ha egyszer hajót veszek... fogom az összes kocsit és felrakom mindet egy kompra vagy egy rakteres óceánjáróra... de 1/24 kéne... xDDDD