Hát a kis darabokat Motorhoz, futőmü alkatrészek stb. ezeket mindegyiket külön kell festened.. Én ezeket simán ecsettel makett festékkel szoktam.
de az összeállitási utmutatón vannak jelzések, hogy melyik darabnak mi a szine. azokat célszerű külön festeni. Persze ha van pl 10 darabból egy nagyobb valami ami egyszinű akkor összeragasztod és egybe fested.
És ugye igy szépen épül épül..
Arra figyelj, hogy amikor ragasztod utánna és festett felületre kell tenned az adott anyagot, akkor ne nagyon mozgasd, be kened oda arkod beigazit és ennyi. Mivel a makett ragasztó megoldja a festéket és nagyon ronda tud lenni. Persze javítható de jobb nem elrontani:D
Ami a festés szempontból nehéz a kamionoknál az a kasztni.
Hiszen az utmutató is ugy jelzi az épitést hogy a belső részt "körbe kell épiteni" a kasztnival. Ez igy nem kivitelezhető, mert utánna nem tudod festeni mert össze fested a belsejét is..
Tehát ebben az esetben el kell térni a rajztol és összekell ragsztani a kasztnit külön ugy hogy semmi (se üveg, se belső burkolat) semmi ne legyen benne, és igy kell lefesteni. És utánna egybe rátenni a helyére..
Nem egyszerű de megoldható.. Én pl rá sem ragsztom sose, ha bármi van csak le emeled róla és tudsz matatni.
A festést 2 féleképpen tudod megoldani..
vagy van egy ismerösöd aki esetleg autófényező, vagy van neki kompresszorja és pisztoly hozzá ott megcsináljátok vagy veszel magadnak ilyen cumokat és akkor késöbb sem gond.
Egy a lényeg mind2 esetben ne a kamionon kezdj tanulni:D
Van egy másik megoldás is (ami első kamionnál megbocsájtható) hogy a gyái szinezéssel összerakod. De az nem lesz igazán szép, és mivel müanyag baromi látszik rajta hogy makett...