Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

modellmaker
Vágj ki egy darabot. :|

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

<#help><#help>
Feltettem a lánctalpat az Ariete egyik oldalára...és meglepetés!!!! Nagyon hosszú a lánctalp. Nem az a gond, hogy nem feszül úgy, mint az igazi, hanem úgy lóg, mint egy kilapított gerinctelen féreg. Kisebb agyvérzést kaptam a látványtól, fõleg, hogy megpróbáltam felül a visszafutó görgöknél megfeszíteni. Szépen húztam lefele 2 ponton is, de alul meg se moccant (értsd: nem feszült se a vezetõ, se a meghajtó kerékre). Van valakinek ötlete, hogy mit tehetnék? (a lánctalp már össze van forrasztva)
Glpetyus

Glpetyus
oszt' ?

pedig idén jön a Dragoné is...
Glpetyus
<#idiota>

Glpetyus

Sztrájker rívjúú
(még múlthéten voltam festékért,oszt ez lett belõle 😄)

Adam II
Ki kér Tamiya konzerv kenyeret?

Glpetyus
púdert ?!
nincs otthon egy kis hintõporod? kocsi eü-dobozába is van.

DJ Skyline
én nem emlékszem már, pedig én is ezzel az eljárással csináltam, finom kamilla illatú volt a sár <#idiota>
ha jól emlékszem csak annyi festéket tettem bele, ameddig barna nem lett a púder

Sarazásnál púdert rakok a festékbe, de mennyire higítsam a festéket? kb. fele-fele? Nem dagonyázni szeretnék, csak ide-oda tennék foltokat
DJ Skyline
mindent neked, mint ahogy a boltban sem úgy árulják a dolgot, hogy vajaskenyér, hanem meg kell venned külön a kiló kenyeret, és külön a doboz vajat! 😊
persze vannak olyan készletek amihez jár festék, valamilyen ragasztó, ecset! de nem mindíg éri meg, mert pl az ecsetes ragasztó egy zsák csavarral egyenlõ, az ecset az ilyen mûanyag szálú szarból készül! amit az ovisok is szoktak használni

modellmaker
Azt külön kell megvenni.

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

mama2
Ez is jajdejó😊. Amúgy, ha feszek egy makette, aminél oda írják, hogy a festéshez, revvel festék szügséges, ezekkel a kódokkal:45,49 stb. Tod van ilyen. Ott ha kihozzák a makettot, akkor a szügséges festékeket is adják hozzá, vagy azt nekem kell külön hozzá venni?

Somlói Galuska Fan Club&#8482;. Somlói Galuska Forever. TommyG Forever.

DJ Skyline
tévedtem, viking verzió nincs, hanem fater volt kreatív, és a viking hajót lekente a maradék festékkel, vagy vett még 😄
ez volt az alap:

DJ Skyline
<#eljen><#eljen>
nem is néz ki annyira vészesen a másik, bár tény hogy a most összerakott szebb!

DJ Skyline
Építõelemek száma: 96
Nehézségi fok: 3

nem is nehéz, tehát nem 2 darabot kell összepattintani, és ennyi is lett volna, de nem is 1200 darabos, überbefosás nehézségû dolog! meg mivel ez világít a sötétben, így kb annyi a dolgod, hogy összeragasztod, felkötöd a köteleket, majd lefested a világítós festékkel amit hozzáadnak! 1000 éves készlet, van ebbõl viking hajó is! mind a kettõ meg van <#smile>

mama2
De nem úgy értem. Mennyire van darabokra szedve?Mint egy 1000 darabos puzzle?

Hát igen, kár azért a retkes matricáért...
modellmaker
Fú azt én is utálom. 😄

Futógörgök gumija+a lánctalpak gumitappancsai LEFESTVE!!!!<#vigyor2><#nevetes1><#taps> A leggányosabb része megvan a gépnek és csak 1 napom ment el rá...
DJ Skyline
nem, egyben összerakva! szerinted? :[

mama2
Gyönyörû😄. Amúgy eldöntöttem, a husváti pénzemböl(20000 forint), veszek mindent ami kell ahhoz a hajóhoz amit belinkeltem a 51403 hsz.-ba. Amúgy ezt a makettot hogy kapom meg? odabasszák az asztalomra dobozba, egy tervrajzal, meg festékkel, meg ragasztóval, hogy nesze b*meg rakd össze?<#idiota><#idiota>

Adam II
Ahogy ígértem csináltam még néhány képet illetve feltöltöttem azokat is amik az összerakás közben készültek. Nem mind rakom be ide de az SGs galériámban meg lehet õket nézni.

Itt a retardált kistesójával együtt látható <#idiota>

DJ Skyline
attól függ mekkora az eredeti! egyszerû kiszámolni!
vegyük a 19.1 méter hosszú Tomcatet, azt megszorozzuk 1000-el (átváltjuk miliméterbe), abból lesz 19100, és elosztjuk 32-vel! 596,875 miliméter, azt eloszjuk 10-el, és megkapjuk centiméterben, ami 59,..., de kerekíthetünk 60 centire! és ilyen alapon kilehet számolni bármit, pl a Nimitz az 333 méter hosszú, azt ugyanígy kiszámolva megkapjuk, hogy egy 10,5 méteres anyahajót kell hozzá építenünk <#idiota>

Adam II
Azaz ûrrakéta jó lesz légvédelmi rakétának is és az is igazi<#idiota>

mama2
õõõõ... a modellbolt.hu-nál lehet mi az hogy revell kódban festékek? olyan számú? és a festékeket, az oldalrol meglehet rendelni?

mama2
akko a 3:26-nál az az ûrrakéta is igazi ûrrakéta? Amúgy a 1/32 mératerányú makettek, azok mekkorák? hány cenitméter/méter?

DJ Skyline
ó ne! amik az udvaron állnak? Houston, we've got a problem
azok igazi katonai jármûvek, 1/1-es méretarányban <#wilting>

mama2
ezt a videót láttátok már? a közepénél(2:14), azok a nagy második vh.-s autók is makettok? Hányas méretarányban?

mama2
Hát azthiszem áttérek hajó pártira. Ezt néztem ki magamnak(URL)

Glpetyus

Most épp az utóbbi

modellmaker
LuckyModel.com-on csak $140. 😊

Adam II
Majd hátha egyszer lesz másik gyártótól olcsóbban.

DJ Skyline
nekem sajnos nincs sok helyem egy 1/32-es kandúrhoz, így kizárásos alapon marad az 1/48! nem baj, az is szép méretes darab azért! meg 1/48-ban több féle lehetõség van, 1/32-es Tomcatbõl elég kevés van, Revell, Tamiya az amirõl tudok, és ennyi!

modellmaker
Illetve ez ugyanaz a makett, mint amit #51392-ben linkeltem.

modellmaker

Adam II
Ha annyi pénzem lenne inkább vennék egy 1:32es Tomcatet 😄

modellmaker

modellmaker
Vagy Mission Models-nél csak 168 dollár.

DJ Skyline
nem tudom, de nem mehet jól a bolt szerintem, már a negyedik helyre költöztek! SAS meg évezredek óta ugyanott. vagy a többi bolt.
Fabulis volt már a Szentendrei úton, majd a SASsal egy helyen, majd vissza a Szentendreire, onnan ki a Római part környékére, majd most a Bécsi útra

modellmaker
Azért ezt megmutatnám:

Merkava Mk.IV

modellmaker
Találtam egy Legend-et, laza 175.95 dollár. 😄

Adam II
Fabulis régen korrekt volt árak terén de nem értem mi ütött beléjük?
Milyen üzletpolitika ez?

modellmaker
Kettõt és könnyebbet. 😊 Pedig vinnék, mint a cukrot, szvsz.

DJ Skyline
külföldrõl lehet rendelni 😊 magyarországon a makettek, hát, mondjuk úgy hogy hülyén vannak árazva! Fabulistól ne vegyél, k*rva drágák, ugyanazt megkapod máshol majdnem fele annyiért! jatek-makett.hu viszonylag baráti áron árul!

Adam II
És hol láttál 1:32es Tomcatet mert akárhogy nézem egy magyar e-boltban sincs.

DJ Skyline
végülis meg van, csak a tárhely nem létezik már! iaro.srv.hu

Adam II
Miért nem gyárt más? 😞

DJ Skyline
van egy 1/72-es, de az már leharcolt, meg hiányzik a szárnya, stb! :\ régen tettem be róla képeket, hátha megtalálom