98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • DJ Skyline
    hát ami egyszínű lesz azt érdemesebb előbb összerakni (ezután jönne a csiszolás, tömítés ha kell) és utánna festeni. pl motor blokk. de ahogy látom ehez az Audihoz nincs motor (hülye Tamiya szokás). hát pl a kasztn iesetében én azt csinálnám hogy felragasztanám azt az 5 alkatrészt rá ami a képen is van (vagy amit még matt feketére szeretnél rajta festeni) és lefesteném egyben az egsézet. a beltéri és egyéb más alkatrészeket külön szokás általában, és utánna ragasztani. legalábbis én így szoktam, nincs erre szabály, kinek hogyan esik jól :) pl a fékek esetében meglehet csinálni azt, hogy levágod őket, és ráhúzod egy veruza végére (tök mind1 milyen, mert megakad rajta idő után), és kényelmesen lelehet feseni őket. az üléseket meg ilyeneket ismét előbb összeraknám aztán festeném, bár ezek már nagy felületek (beltér, kasztni), érdemesebb fújni őket. de első nekifutásra jó az ecset is :) csak kasztninál figyelj arra hogy ne legyen se túl híg, de túl sűrű a festék. ha túl híg akkor 700 réteg kell majd (fehért feketére festeni ugye nem egyszerű kör), ha túl sűrű akkor meg az ecsettel is nehezebben lehet bánni, meg esetleg csíkos is marad az ecset miatt. meg amíg szárad érdemes egy dobozzal letakarni hogy ne érje por. esetleg minimálisan megemelni az alját hogy valami levegő érje.