Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Glpetyus
<#wilting>

Megvan a hiba! Én basztam el. Jól higítottam, csak túl sokat vittem fel egyszerre. Mivel a mûa. sötétzöld, nem fedett rendesen és önkéntelenül is túlzásba vittem a festéket...
Rendesen felkevertem<#wink>
Ez humbrol, legalábbis olyan dobozban van. Az igazán érdekes az, hogy a futógörgõk hátsó felét is ua. a festékekkel festettem(3 vékony réteg)mint a teknõt. És a futógörgök elvileg jók(azért kell még neki 1-2 réteg) Sõt, a teknõn sokkal gyorsabban szárad a festék. 10-körül álltam neki, a teknõvel kezdtem, az már csontszáraz(persze megint megfolyt) a görgõk meg még mindíg nedvesek. Na erre varrjon gombot valaki...
hülyegyerek<#hehe><#guluszem1>
nem is tudom, szerinted?<#mf2>
modellmaker
tuti hogy eredeti humbrol? nekem van vmi J&P Enamel nevezetû festékem. De ahhoz képest, hogya enamel, a háztartási hígító nem oldja. 😄

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Glpetyus
Talán fel kéne keverni ? <#zavart1>

<#csodalk><#conf><#wilting><#wow3><#rolleyes>
Na hát régesrégen szoptam ennyit... Amióta csak makettfestéket használok 1-2 kivételtõl eltekintve mindíg Humbrolt használtam, úgyhogy tudom, mennyire kell higítani. Nem tom mijaf*sz van ezzel a festékkel, minden átmenet nélkül vagy túl sûrû, vagy túl híg.<#falbav><#fejvakaras> Ráadásul meg is folyik a köcsög!!!!!!!!!!! Csak azt tudnám, hogyan, amikor alig viszek belõle a felületre!
Glpetyus
Há annyiért marha jó vétel volt 😊

Elfekvõben volt egy játékboltban. Nyitva volt az ajtó, belestem és ott trónolt a polcon. 2600-ért még meg is érte!
Glpetyus
😄

modellmaker
Hát persze! <#falbav><#idiota>

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

DJ Skyline
talán ne ilyennel próbáld! ^.^

modellmaker
megpróbáltam lefotózni a DMK-s oklevélhez de nem sikerült rendesen. :| azóta nem szeretem 😄

modellmaker
egy szóval nem mondtam, hogy teljesen rossz és dob ki. 😉

DJ Skyline
elég szar <#gonosz1><#gonosz1><#gonosz1>

DJ Skyline
mi az hogy szar? :|
[magyarázat követel <#gonosz1>]

Glpetyus
Na,hol találtad? 😊

Nameg, ha most nem hajszálpontosan ua. az árnyalata, akkor sem dõlök a kardba<#awink>
Bár a "XF57=Hu:83" nem ebben van. Azt máshol találtam, 2 oldalon is ez szerepelt, + még akkor, mikor a kurtafarkú malacka túrta az üveghegyet én kiírtam a "Légierõ a konyhaasztalon" c. könyvbõl az átváltótáblázatokat és szerinte is ez a helyes megoldás.
modellmaker
na ebben meg nincs Hu:168 😄, meg xf-57 sem 😊

modellmaker
ha ték 😄

modellmaker
Na lol. FS katalógusban (amirõl eddi gazt hittem hogy jó :|) egy FS kódhoz tarozik a makettfestékek gyártó+szám rendszere. Ha FS-t nézem akkor Hu:121=XF-57, ha Humbrolt akkor Hu:83=XF-57, ha a Tamiyat akkor Hu:168=XF57. Bár talán a legutolsó a helyes, mert abban szerepel az FS kód is, nem úgy mint a humbrolos katalógusban.

Egyszó mint száz, amit vettél csak hasonlít az XF-57 árnyalatához. DE ettél még nem fog szarul kinézni a tankod. 😄 Meg amúgy is, ahány, annyi féle színárnyalat. Láttam én már szinta rózsaszínt is. 😊

Igazad volt, a 93-as télleg sötét. Na de:
KAPTAM ACADEMY M-163 VULCAN-T!!!!! VÉÉÉÉÉÉÉÉGRE!!!!<#nevetes1><#vigyor2><#taps><#awink>
modellmaker
oO na ennek utána nézek!

SZERK: és tényleg! (de egyik sem FS color szal =/ mondjuk nem is repcsire kerül szal tök mind1 😄)

Tamiya nem volt, helyette kaptam Humbrol 83-at. Állítólag ez a megfelelõje...
modellmaker
WIP a kövi, csak nem találtam hirtelen jobbat :|

Glpetyus
micsodálatos logó :o

modellmaker
De szép ez a szar. (jajj csak ezt Sky meg ne lássa :|)

modellmaker
A Tamiya "Buff"-ja jó lesz. Alapszínnek. Onnan már képek, plusz saját belátás alapján foltozd meg az alapszín világosabb illetve sötétebb árnyalatával.

Glpetyus

Glpetyus
Egyszer még építek egy ilyet <#finom>

Glpetyus
Én meg közben haladtam a T-54-eseel,lassan megkapja az elsõ alapozást (az új pisztolyommal <#alien> )

Glpetyus
A mai metró újságban azt írják,hogy a kivont F-14-eseket feldarabolva adják el ócskavasnak,hogy ne tudjanak belõlük semmit felhasználni :I

Glpetyus
Képet ! 😊
Szerintem egy KICSIT sötét a 93-as,én világositanék rajta.
A tamiya asszem meg még sötétûl is,amikor megszárad 😮

<#help>
Eljutottam az M60-assal oda, hogy festhetem a teknõt+a lengõkarokat+a kerekeket. A Sivatagi-Viharban részt vett amerikai jármûvekhez eddig én a Humbrol 93-ast gondoltam jónak. Erre a összeállítási rajz végén megjegyzi, hogy Buff-ra(Tamiya XF-57) kéne festeni. Melyik lenne valósághûbb?
a Jolly Rogers-es az nem az amelyik a Nimitzen volt?

modellmaker

1/48 Fujimi Mitsubishi F-1 Support Fighter
JASDF 50th Anniversary

Én sajna igen. Egyszer a tuskóban megláttam egy Heller Boeing 727-est Alaska Airlines festéssel. Gyönyörû, vevõcsalogató doboz, azt kell mondjam, olcsó is volt. Megnéztem jobban, 1:133-as volt...<#csodalk>
modellmaker
azokkal én nem találkoztam. de bizonyára igazad van. 😊

Azért ez ebben a formában nem teljesen igaz. A Hasegawa pl. elõszeretettel használja az 1:200-as arányt utasszállítóknál. A Heller meg szereti a "köztes" méretarányokat: 1:96, 1:122, 1:125 stb.
modellmaker
utasszállító repcsik csak 1/144 méretarányban vannak.

Kata
Kapható 1:90 körüli méretarányban Boeing 737-es?

[/cserf][/fülünyúl]

Glpetyus
😄D

Hogy hol? Vámház körút 9!<#crazya>
modellmaker
ja igen, hogy hol. Neten. 😊

modellmaker
alapozónak a Tamiya vagy Gunze flakonos spray-je jó. tamiya csinál szürkét meg fehéret is, a fehér a finomabb. festéknek meg bármi.