Revell esetében a doboz oldalán fel van tüntetve milyen festék szükséges (Pl.: 91 Steel) mivel nem kell felbontaniuk így az e-boltok is általában kiírják ezeket a terméknél ,ezek után csak meg kell venned/rendelned a megfelelő jelzésű festéket. Aztán az összerakási útmutatóban meg le van írva milyet hol kell használni illetve ha a színeket keverni kell azt is megadja milyen arányban.
Más gyártóknál már változó a helyzet, néha csak az útmutatóban van leírva milyen festék szükséges ,valószínűleg nem Revell gyártmányút adnak meg hanem sajátot és néha nem is adnak meg konkrét márkát csak azt írják oda ,hogy teszem azt 'világos szürke'. Italerinél nem tudom már ,hogy van. Hígító mindenképp kel az ecsetek kimosásához és a festékszóró tisztításához. Illetve lakkok is kellenek.
Festeni festhetsz ecsettel vagy festékszóróval. Festékszóróhoz kell egy kompresszor. Általában nem olcsók de egy rossz hűtőé is megteszi ami olcsóbb vagy ingyen van ha esetleg akad egy a háznál.
Ragasztóból sok féle van szerintem nincs sok eltérés köztük de én ilyet ajánlok (csak ne felejtsd el jól lezárni) de ha tubusosat veszel akkor ne közvetlenül a ragasztandó felületre nyomd ki mert a tubusból nehezen lehet adagolni és nem szép egy csupa ragacs makett inkább egy fogpiszklóra tégy egy kevest majd kend rá a makettre.
Egyéb eszközök amikre szükség lehet:
Szike vagy borotva ,különféle finomságú csiszolópapírok ,reszelők a sorják eltűntetésére ,csipesz a kis alkatrészekhez és egy jó segítőkész társaság aki jó tippeket ad:)