98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • greg benz
    Jah,autókkal foglalkozom még most is:) Hát nagy tapasztalatom a kipufogók élethűre festése terén még nincs,mivel eddig krómra lefestettem őket aztán csókolom:) De most szereztem fasza színeket,amikkel sokkal élethűbb eredményt lehet elérni,a következő autómon már ezekkel fogok dolgozni:)
    Ezekről a színekről van szó: Tamiya acrilic mini X-33 Bronz,és XF-56 metallic grey... az XF-56 lehet az alapszín,az egész kipufogórendszer színe...aztán a bronzzal (XF-56) a csatlakozásoknál,hajlatoknál,stb finoman ráködölhetsz 1-1 ponton,és akkor egész élethű lesz:) Gyakorlatban még nem alkalmaztam ezt a módszert,csak így elméletben van meg,de hamarosan szerintem sorra fog kerülni ez a módszer nálam,és akkor meglátjuk milyen..ha gondolod próbáld ki most,de ha nem akarod akkor várd meg amíg én megcsinálom így az első kipufogómat :DDD Egyébként alvázhoz még X-12 gold kellhet ( vagy inkább pl féknyereghez)

A bukócső általában Króm színű,vagy fehér,vagy amilyen színű az autó... a maketthez amit építesz adtak egy leírást,annak az első vagy az utolsó oldalán van egy lista,hogy milyen festékeket kell használni a maketthez.. és az építési útmutatóban oda van nyilazva minden alkatrészhez a színek kódszáma,azt bogarászd:)