-
Szerintem ez baromsag mar bocs! Ez pont olyan mint a horrorfilmek esete! (ne soft horrora gondoljatok mint a vampiros filmek, hanem izom gusztustalan filmre mint pl legutobb a Texasi lancfureszes...) Attol hogy meg van akit az erdekel es az ajz fel(?) nem kotelezo azokat megnezni! (engem szemelyszerint taszit a hard horror film..de a jokis akcios vampirosokat szeretem ettol meg!) De tiszteletben kell tartani a masik embert, a velemnyet, az "izleset"...a donteset hogy mit modellez/makettez le... En nem nezem meg a hard horror filmet de nem vennem a batorsag arra sem hogy az "arokbalovos" dioramat keszito makettezo embert ezert megszoljam!(ha ertheto a parhuzam?!) Sot! Akar lehet hogy neki a holokausztban pl voltak elhunyt hozzatartozoi..es igy (is) akart emleket allitani nekik! (Van aki szerint a dunaparton a fem cipok is ilyen morbidak..szal minden ember mas..mindenkinek mashol van az a kuszob ahonnan mind moralis mind erzelmielg ugy iteli meg hogy az mar ama bizonyos lo tuloldala! ..es ehhez makettezhetsz TE ezer evig is(plane LOL az a "masok mondtak"...te okvagy vagy te te vagy?! dontsd el!)...az akkor is csak a te(?) velemenyed es erzelmed ...Nem ertem miert kell azt leszolni ami a masiknal nem, vagy mashogy, vagy "epp azert"!!!!
Gondolkozzatok mar kicst! a Temat meg mint mondtam unom...es felejtsuk mar el!
szerk.:
Azt is el kell fogadni hogy a makettezes fo huzoagazata a militaria! A harcjarmuvek,repulok,hajok es egyeb harci ezkozok! Attol hogy valaki pacifista ezek az ezkozok meg ugyanugy a haboru megvivasara, de ha sarkitani akarom akkor az emberelet kioltasa vannak "kitallava". Tehat ezek makketjeinel is evidens a halal mint abrazolas! Persze ugye ez a makettezo dontese, de nem szabad ugy csinalni mint aki nem akarja tudomasul venni hogy egy tank vagy repulo fegyver azzzal olni lehet az ma mar akar magatol is olhet azzal lelehet zuhhanni abban meg lehet halni, az altal meg lehet halni! Mert ez onamitas, es kepmutatas lenne a valosaggal szemben ami a makettezesben egy nagyon fontos "tenyezo" szvsz! Ugyvelem aki ezt nem tudja vagy nem akarja valamifele gogbol feldolgozni az rossz hobbit talalt maganak! De a dolog nincs elveszve! Lehet hazakat is meg emebereket is makettezni....vagy epp autot es motort...de itt megint visszaerkeztuk oda ahonnan indultunk! Mindenhol ott az eletben a halal es a szerencsetlenseg lehetosege! Lehetne akar egy osszedolt hazat is makettezni(pl foldrenges utan)..vagy egy cunamit is tengerpartal menekulo emberekkel?! Az is az elet! .....gondolkozzatok csak!