Mu Online
-
Kurt97 #8936 Én sem szeretem, ha rosszat mondanak egy olyan játékról, amivel játszok. De ennek a játéknak olyan hibái/hiányosságai vannak, amik biztos, hogy mindenkit idegesítenek! Például, ha találkozol egy kedves játékossal, aki monduk egy tapasztalt játékos és mennétek együtt, de ha kiesik a kamera látószögéből, valószínüleg soha nem mentek együtt... Ezen elvileg segíthetne a friend-dolog, bár nekem mindig kilép a játék, amikor addolni akarok valakit, de ha menne is, a chat annyira nem feltűnő, hogy észre sem veszed, ha írnak, csak ha 5 másodpercenként nézed, ráadásul nem visszaolvasható. talán, ha lenne egy MINIMAP amin látszanának az mberek,/barátok/party tagok, megoldódna!
Egy másik fájó kérdés: HOL VANNAK A SKILLEK? A jól bevált MMORPG-k 90%-ánál megtalálható gyorsbillenytűk? Az MU-ban csak az élettöltőknek van gyorsbillentyű (meg mana meg valami zöld amit nem tudok, hogy mi).
Másik: Minek van pénz a játékban??? Annyira értéktelen, hogy még a magyar oengő is irigykedhetne. Ráadásul senki nem használja egymástól cserélgetésre.
Hagyján, hogy a tárgyak sokrétűsége messze nem közelít meg egy RuneScape-et, de ez majdnem minden MMORPG-nél így van. Viszont, hogy csak páncézlat, fegyverek meg scrollok legyenek a játékban?! Plusz néhány egyéb item, ami csak ezek köré fonódik. Az invertory 15-25 szörny megölése után tök full, ennyi alatt 50 fölött nem lehet fejlődni, ha meg nem is szeded őket, akkor meg mi értelme van? Mert ha nem egy boltnál adod el, hanem hirdeted a chat-en egy kék hátteres szövegben, arra senki nem fog figyelni, főleg nem egy olyan akinek kell is!
A grafikája nekem tetszik, a talaj nem unalmas, mint jópár játékban (az engem nagyon el tud borzasztani), a ruhák szépen csillognak, még a mozgások is szépek.
A hangokkal sincs különösebb gondom, a zenéket nem nyomják óránként 20-szor, de a hülye hörgések nem nagyon kellenének szerintem. Bár nem ezen múlik, hogy mennyire jó az MUOnline.
A kamera egnem megőrjít. Nincs különösebben sok gondom azzal, hogy most látom-e, vagy nem amit akarok, de ez a fix szög idegesítő. gyakran szeretném a kamerát egy kicsit lejjeb húzni, hogy előrébb lássak.
A hangulata nem rossz, de egy kicsit sok benne a gonoszságérzet. Nincs soha világos. Nincs Nap. Pl. a SilkRoad-ban sokkal kedvesebb hangulatot érzel, pedig ott is ugyanúgy meg lehet halni, és lehet gyilkolni is.
És még egy dolog zavar, a játékosok közti kapcsolat nagyon alacsony szintre kerül, a chat, minimap, hülye Friend rendszer meg ilyenek miatt
A játék viszont nem rossz, talán ha alapul vették volna a jól bevált MMORPG elemeket, és erre építették volna az MU világát, sokkal jobb lenne!
Ez NEM azt jelenti, hogy most azonnal UNINSTALL, és mindenkinek javaslom ugyanezt, mert valahogy mégis megfog, annyira nem, mint a SilkRoad, vagy a RuneScape, még a Rappelznél sem jobban, de mégsem mondható rossznak. Leginkább egy Felekész MUOnline 2. De leginkább Dungeon Siege MU verzió.