"Nekem elegem volt már az MS-ből, volt Amigám, azon jobb és stabilabb volt 3 floppyn az oprendszer mint ez a 800megás rettenet."
Nekem meg volt C64-em, ami SOKKAL megbízhatóbb volt és az ma is, mint bármelyik Amiga. Na és? Valahogy mégis PC-m van és neked is az van...
Szerintem kissé butaság összekeverni az oprendszerek piacát az egypártrendszerrel, de értem, hogy miért írtad le. Igen, biztosan nagyon kellemetlen volt, hogy az általad ismert Novellt leváltotta egy számodra kevésbé ismert rendszer és ezért újra tanulni kellett valamit. DE! Az informatika ilyen. 3-5 évente dobhatod ki a tudásod egy jelentősebb részét és tanulhatsz valami újat.
Ezen az alapon most jöhetne ide sírva az összes clipper programozó, hogy milyen rossz nekik, mert már szinte senkinek sem kell clipper program. Magam is ismerem a dBaset. Én nem bánom, hogy egyre kevesebbet hallok róla. Képtelen volt fejlődni, hát elbukott.
A MS viszont SZERETNE és AKAR fejlődni. Erről szólt többek között ez a felkérés is, amiről a cikk szól. Ráadásul azon emberek igényeket is szeretné figyelembe venni a jövőbeli fejlesztéseinél, akik valamiért nem az ő oprendszerét választották. (Lehet ezek után sem fogják)
"Én megpróbálok egy kicsit érteni a Linux-hoz, sőtt ha kijön valami új és terjedni látszik, akkor majd ahoz is"
Ez dicséretes, csak az a gond, hogy ferde szemmel nézed a világot. Már kijött több új is. Java és .NET. Ebben van a jövő és nem a Linuxos C-ben. Meg fogsz lepődni, de a Java kódok már most is több platformon futnak, a .NET-esek pedig bármikor többplatformossá tehetők, ha szükség lesz rá, hogy azok legyen. ByteCode és CLR. Remélem ezek mondanak neked valamit!
"hidd el, skat láttam már, és rosz irányba eveztek ezzel a nagy MS imádattal."
Igen! Igazad lehet azzal, hogy inkább a piac kisebb részén használható és eladható dolgokat tanuljanak meg az emberek ugyanakkora munkával, mint azt, amivel a legjobban lehet érvényesülni. A jövő nem a Linuxos C-ről szól. És már a jelen se. Ha akarsz valamit, akkor nem árt értened a Java/JSP/PHP/Perl/Python/Oracle vagy a .NET/C#/ASP/MSSQL dolgokhoz.
"állj be PHEEL mögé a zázlóddal, és örülj a koncnak amit az ms eléd ved a jó kis pénzedért."
Jó, hogy nem asszociálsz egyből mondjuk Adolfra velem kapcsolatban. Kissé megint elszállt a képzeleted...