"Jó tudom fejleszteni is kényelmes rajta, de azért én most valamiért mégis a linuxos c könyvet olvasgatom, nem a .net szarokat. Én elhiszem, hogy lassan eljön a LINUX éve, addigra szeretnék felkészülni rá, a windowst az elmúlt 10 évben sem sikerült a szivembe zárni, de gondolom csak azért, mert nem értek hozzá."
Olvasd csak, de tényleg! Nagyon jó, ha az ember tájékozott és tudja, hogy mik állnak szemben a piacon. Magas is kódoltam Linux alá C/C++ - ban, de valahogy mégsem vonz a dolog. A helyedben mondjuk nem szólnám le a .NET "szart", mert ha hosszabb távon is komolyan szeretnél foglalkozni a programozással (aminek az elején járhatsz, ha egy C könyvet forgatsz), akkor ez marad vagy a Java. Csak sajnos a Java is a Linuxra hasonlít leginkább. :)
Elmondhatom, hogy a Linuxról is és a Javaról is nagyjából 7-8 éve hallottam először és mindkettővel behatóbban foglalkoztam is az eltelt időben. Mindkettőről hallani, hogy terjed, meg egyre többen használják, meg már ezt is tudja meg azt is tudja, csak valahogy mégsem találkozok vele gyakrabban, mint régebben. A Java 9 éves, a Linux 13. Hol az a várva-várt hódítás? Közben már volt 6 db Windows nagyverzió és kijött a .NET is. A Windows elterjedtsége nem igazán csökken, a .NET-é nagymértékben nő.