Tűzfal
-
Távol álljon tőlem, hogy kötekedjek veled (nem is volt szándékomban) , valójában viccnek szántam. Mint te is, én is a saját tapasztalatom alapján ítélek (főleg tűzfal témában).
Ami a kerio mellett szól (hangsúlyozom: nálam), az az, hogy van benne ad-,és popup block, valamint több beállítási lehetőség van. Ami viszont ellene (még mindig: szerintem), hogy kiszámíthatatlan dolgokat művel: pl. rendszerinduláskor autómatikusan kapcsolódni akar, olyankor is felkínálja a blokkolás lehetőségét, amikor nem is vagyok kapcsolódva, valamint némely programot csak úgy átenged, pedig kérdésre van állítva. Ez egy pár napos kerio-val "védett" számítógép előtt töltött tapasztalat. A sygate pedig lefagyasztotta a rendszert, csak ha kiszettem az indítópult listából, csak akkor volt hajlandó elindulni. Ismétlem, attól még jobb lehet mindkettő, mint a ZA, bár a fentebb említett gondok ZA-nál nem jelentkeztek, nem is beszélve arról a tényről, hogy EZT használják a legtöbben (így jogos a következtetés: nagyobb a tesztelési hatékonyság is).
Mégegyszer sajnálom, ha felhúztalak (ha nem, akkor meg azt, ami arra késztetett, hogy ezt írd), csak vicc akart lenni, ezek szerint rossz.