1586
Tűzfal
-
flame mode off
PetruZ: Kössz az ötletet, majd ha kivilágosodik előttem a ZA homály, ígérem megnézem..
Harder: észérvnek engedek, így annak is, amit írtál
comet: ez így van -
en akkor utaltam meg a ZA-t, mikor teljesen leblokkolta az adatforgalmam... :)
Eloszor neha fordult elo, hogy nem ment a netforgalom... ezert egy idoben mindig leallitottam, de egyszer ugy beragott, hogy leallitott allapotban sem engedett semmit (csodalkoztam is, hogy mi lehet ez :), majd mikor uninstalalltam, minden ment, mint a karikacsapas.. :)
persze ezt csak igy erdekessegkeppen emlitettem meg :) -
rushman: Nem húztál fel, azért nem vagyok én olyan könnyen felidegesíthető ;)
A hozzászólásod alapján 100%, hogy te az új, valszeg 3.x vagy 4.x szériát láttad. Én azt megnéztem, káromkodtam egy sort majd gyorsan uninstalláltam :) Pedig nagyon vártam, gondoltam ha a 2.x nagyon jó, akkor ezzel sem lesz másképp.
Amiket írtál, arra már comet gyakorlatilag válaszolt, nem igazán lehet mit hozzátenni. Illetve talán annyit, hogy mi valszeg más szempontok alapján keresünk vírusirtót. Amiket előnynek írtál, nálam azok szinte semmit nem számítanak, mondhatnám hogy huszadrangú kérdések. A tűzfal szerintem egy dologra kell legyen kihegyezve: a lehető legjobban védje a gépemet a támadások ellen. Tegye ezt megbízható működéssel, jól konfigurálható szabályokkal stb...
Az olyan dolgok, mint pl. popup block meg adblock stb.. engem nem érdekelnek. Azt a "védelem" egy más szintjén, más program alól oldom meg (***erről majd írok lentebb), szóval ha több helyen is kell/lehet állítgatni, azt nem szeretem.
A ZA is lehet jó program, ha a könnyű telepítést, a pár kattintásos beállítást és a "mindent egybe" megoldásokat kedveli az ember. De attól a pillanattól kezdve, hogy szeretnéd részletesen is beállítani, mely programod, mely portokon, mely protokolon milyen portól milyen portokra mehet, akkor már jönnek a gondok. Ebben viszont már sokkal jobb a Kerio. Többet tud, átláthatóbb és ezáltal itt már könnyebben kezelhető. Tény, hogy erre nem lesz elég 5 perc hogy beállítsák az emberek, de van aki inkább áldoz az elején, minthogy szívjon később :)
Az, hogy a ZA olyan elterjedt, köszönheti nagyrészt a marketingnek, hogy "bárki" fel tudja tenni, még az 1.0-ás 5 perce netező Pistike is telepítheti és ha nagyon nem piszkálja el, működni fog. Én is volt mikor ezt ajánlottam ismerősnek, mert tudtam hogy egy Kerio-t az életben nem fog beállítani, olyan szinten van és lesz is (nem érdekli az egész, csak néha netezni akar). De azért általában fórumokon és amúgy is, ha lehet - a Kerio-t "reklámozom", mert megérdemli a szélesebb körű ismertséget. :)
Ez olyasmi amúgy, mint a "NAV a legjobb, mert a legtöbb teszten jól szerepel". Erre csak annyit mondok, hogy a NAV-nál klasszisokkal jobb vírusirtók vannak, de a NAV-t (illetve Symantec-t) mint sponzor cég termékét egyik újság sem húzhatja le. Vagy pl. ott egy másik eset, mikor vmelyik magyar fórumon volt/van egy tesztsorozat, melynek egyik része inkább NAV reklámnak tűnt mint rendes tesztnek/ismertetőnek. 3 oldalon keresztül szó van a vírusokról stb.. majd a 4. oldalon 1db vírusirtó terméket mutat be: a NAV-t. Ez így nagyon kevés, sok más jó program is van, de mikor a látogató (és itt erősen gondolok a netet és programokat nem ismerő felhasználókra) jön és azt látja, hogy "nééémá itt is ezt ajánlják, meg ott is, meg amott is ... na akkó ez a tuti program", az elszomorító. Amúgy még csak a cikkirót sem tudom (és nem is akarom) hibáztatni, mert a fórumban szintén felhozták ezt a dolgot és kaptak is választ: egyedül a Symantec vette a fáradtságot, hogy válaszoljon és egy teljes verziót a programból el is küldjön. Melyik cikkiró/újság/portál húzta volna le ezután a programot vagy írta volna meg, hogy van nála sokkal jobb is..?
De ez megy mindenhol, én épp ezért nem tartom igazán mérvadónak az ilyen-olyan díjakat. :)
*** = A számítógép védelme nem csak a tűzfalból áll, több program együttes használatával lehet a legjobb "eredményt" elérni. Gondolok itt olyasmire, hogy válasszunk megfelelő böngészőprogramot, levelezőprogramot, frissítsük az oprendszert, használjunk és frissítsünk rendszeresen vírusirtót stb..
A falra tudok mászni az olyan hozzáállástól, mint amit pl. antijedi is tanusít ebben a topicban (kb 53.-tól érdemes megnézni). antijedi, ha olvasod, nem téged akarlak megbántani csak egyszerűen nem értünk egyet e kérdésben ;)
Nah, kipuffogtam magam :D -
A rendszerindulásos kapcsolódás szerintem attól van, hogy bekapcsolva hagytad az új verziók keresésére vonatkozó opciót (a 2.1.5-ben van ilyen, gondolom, a későbbiekben is).
A blokkolás lehetősége szerintem - ebben a zesetben - nem csak internetkapcsolatra, hanem magára a program futtatására vonatkozik (ezt a 2.x nem tudja, de a 3.x-es bétákban már benne volt).
A programok átengedése pedig olyasmi lehet (csak tipp), hogy a program olyan protokollt használ, ami alapból engedélyezve van. A 2.x ezért jobb is, meg rosszabb is egyben: tapasztalatom szerint ha van egy "any program"-os konkrét szabály, az felülbírálja a többit, de ha egy konkrét program tiltása ugyanerre a szabályra előrébb van a listában, az magasabb prioritású. Lehet, hogy a 4.x-ben is így működik?
-
Azért nem mindegy milyen tűzfalról beszélünk.
Lehet csinálok egy pár tesztet, hogy mennyire jó pár Windowsos tűzfal. Mert ugye most windowsos gagyi tűzfalakró beszélünk és nem egyéb normális, valódi tűzfalakról, amit az ember az internetkapcsolata elé tesz egy router előtt-után.
-
Díjak, amit a ZA kapott elismert külföldi számtech.magazinoktól -
ja és kihagytam a lényeget: amióta ZA-t használok, nem "törtek be", nem jött át semmi, amit nem akartam
UI: najó, az activex-nek hála, átjött egy-pár hijacker, de ez nem tűzfal-kompetencia (sajnos) -
Távol álljon tőlem, hogy kötekedjek veled (nem is volt szándékomban) , valójában viccnek szántam. Mint te is, én is a saját tapasztalatom alapján ítélek (főleg tűzfal témában).
Ami a kerio mellett szól (hangsúlyozom: nálam), az az, hogy van benne ad-,és popup block, valamint több beállítási lehetőség van. Ami viszont ellene (még mindig: szerintem), hogy kiszámíthatatlan dolgokat művel: pl. rendszerinduláskor autómatikusan kapcsolódni akar, olyankor is felkínálja a blokkolás lehetőségét, amikor nem is vagyok kapcsolódva, valamint némely programot csak úgy átenged, pedig kérdésre van állítva. Ez egy pár napos kerio-val "védett" számítógép előtt töltött tapasztalat. A sygate pedig lefagyasztotta a rendszert, csak ha kiszettem az indítópult listából, csak akkor volt hajlandó elindulni. Ismétlem, attól még jobb lehet mindkettő, mint a ZA, bár a fentebb említett gondok ZA-nál nem jelentkeztek, nem is beszélve arról a tényről, hogy EZT használják a legtöbben (így jogos a következtetés: nagyobb a tesztelési hatékonyság is).
Mégegyszer sajnálom, ha felhúztalak (ha nem, akkor meg azt, ami arra késztetett, hogy ezt írd), csak vicc akart lenni, ezek szerint rossz.
-
Nem én rontom, rontja a ZA magának is. A fórum meg arra van, hogy a véleményemet elmondhassam vmiről (kulturáltan), pláne ha témába vág. És szerintem a ZA felejtős.
Ha szerinted jobb, írd le miért jobb mint a többi, és majd a fórumot olvasók eldöntik melyiket akarják használni a saját és mások tapasztalatai alapján. -
Az UPX egy exe tömörítő, ami elég jó hatékonysággal dolgozik. Az UPX Scrambler-t nem ismerem, de a neve alapján úgy gondolom, összekeveri a már tömörített fájl tartalmát, megnehezítve a kibontást.
-
Mi az UPX Scrambler? Mit jelent? Tudja valaki? -
ZA felejtős.
má' megint rontod a boltot? -
letoltottem, ki is prosza mindjart :) -
Van jobb, és az a Kerio.
ZA felejtős. -
meg nem proszaltam... de a linked eltettem... holnapra... :)
van ennel jobb tuzfal?! hozzaertok erre eskusznek mostansag ismeroseim kozott...
volt ZoneAlarmom, de az ugy beragta a rendszert, hogy kikapcsolt allapotban sem engedett semmilyen net forgalmat addig, amig nem uninstalaltam :D -
Nm, mi lett az eredmény? -
Köszönöm a segítségeteket!
Remélem egyszer viszonozhatom!
Üdv! -
koszi -
Bocsika Greco! :)
Fasza srac vagy!
-
Teszteld le a tűzfalad, itt van 13 online biztonsági teszt címe:
http://www.gyik.com/index.php?option=weblinks&Itemid=4&topid=44 -
greco #86 :))))))
De a nevem rosszul írtad!:( -
Greko!
Köszonöm szépen a segítséget!
Örök hála. Jövök egy sörrel! :)
LoCk -
Hello arcok..
En most Outpost Pro 2.0.240-est hasznok...
Ez allitolag kirr, de nekem fura, hogy egy deka riasztas sem jon tamadasrol :)))
Egyebkent tudja valaki, hol lehet ebben letiltani a net send jellegu message boxokat?
sztem ez egy dekat sem ved jelenlegi allapotaban :)))) -
De, összekevertem, azóta rájöttem. -
greco #82 Használd ezt a progit: CWShredder 1.47.3 -
Hi all!
Valaki plz. segitsen!
Az egyik ismerosom, arra panaszkodott, hogy, amikor az Internet Explorer-t elinditja, mindig valami idiota search page jon be.
Na en feltelepitettem neki a spybot progit, de az sem tudta kiszedni, próbáltam a registry-bol kiszedni, de akkor is inditaskor visszairta magat az oldalt.
Vakali adjon nekem egy oldalcimet, ahonnan olyan progit tudok letolteni, ami tenylegesen letudja szedni ezt az atkozott kezdo search page-t!
Előre is köszönöm!
LoCk -
... és szerinted az az ID, amit említesz, minek az azonosítója? :) Nem az IP-vel kevered?
Az ID önmagában csak egy fogalom, lehet bármilyen karaktersorozat. -
Egyik nap netezés közben váratlanul egy hibaüzenettel leállt a Zone Alarmom. Ijedtemben gyorsan bontottam a vonalat. Másnap kaptam egy fura levelet egy külfölditől, hogy " Your ID is (pár betű). Thanks!" Lehet, hogy nincs összefüggés a kettő közt, de ha mégis, akkor lehet, hogy hívatlan vendégem volt? Én eddig úgy tudtam, hogy az ID számokból áll... meg hogy a ZA lefedi a portokat és kívülről láthatatlanok... Ha mégis az az azonosítóm, mire megy vele? Vagy csak ezzel akarta jelezni, hogy átjutott a ZA-on? Vagy csak rémeket látok?!- -
Hát most már felrakom én is ezt az új 4-est és kipróbázom. Persze előtte csinálok egy 2.1.5 exportot, hogy legyen mit visszaállítani. :)
-
Én is ezért írtam a #66-t és #68-t :D -
ez jo csak nekem 4 es van es semmi ilyet nem talalok -
Nálam ezek vannak (Kerio 2.1.5):
-UDP out, TCP out, mind engedve
-UDP in, TCP in csak arra a lokális portra, amit a DC++-ban beállítottál alapértelemezettnek (alapban 2000), a többi tiltva
-ICMP in/out a következők szerint:
--engedve: 3 in/out, 11 in, 5 in, 8 out
--tiltva: 0 in, 8 in, 4 in, 11 out
(a számok a különféle ICMP parancsokat jelentik, a "set ICMP" gombbal tudod beállítani)
-
Huhh, az új 4.x-ből csak valamelyik korai bétát láttam, ott úgy emlékszem, a programoknál (avgy valamelyik fülön) volt egy olyan gomb, hogy "new rule", a felbukkanó ablakon meg egy advanced és ott voltak eldugva.
-
KERIO HELP!!! ha felmegyek dc re a user Listak kurvara nem jonnek le csak ha kikapcsolom:(((((( nemtudjatok mi lehet a baj? mert en nemtom felfogni..
vannak am kerdeseim is:)
az biztos jo ha az IGMP le van tiltva????
es a Other ICMP is le van tiltva -
Errol mi a velemeny > Look 'n' Stop
LINK -
Akkor légyszi mondd meg hogy hol van ez a rész benne, mert én már hajam téptem de nem találtam :) -
en is keriot hasznalok csak eppen az elobb letiltottam a vezerlopultot:) loal..
amugy ha downloads.com on rakerestek a firewall ra akkor a kerio kapta a legjobb szavazatokat...
zonealarmbol elegem van... -
A részletes beállítás végülis benne van, csak annyira jól eldugva, hogy aki 2.1.5-ről jön, annak teljesen fapados. Én is maradtam a réginél, az legalább tiszta és egyértelmű. :)
-
Szvsz igen. Az újból kihagytak pár dolgot amire pedig szükség lenne (pl. szabályok részletes beállítása), és felvettek olyan funkciókat, melyek közel sem olyan fontosak (szerintem) -
PszihoApu #67 mé ez jobb mint az ujabb?