Tűzfal
-
zintan #419 Sziasztok!
Kerio 4.1.2-t használok.
Van egy netes programom, melyet nem tudok megnyitni,
mivel a Kerió behatolásjelzés/beállítások/magas veszélyességi osztály/részletekben szerepelő: BACKDOOR trojan active silencer-vebex-doly miatt.
Amennyiben a magas veszélyességi osztályt tiltásról engedélyezésre állítom, akkor bejön.
A programot amit már nagyon régóta használok a korábbi tűzfalam a ZA alapban simán beengedte és soha nem kaptam ettöl a progitól lovakat.
A Kerioval sincsen alapjában véve gondom, de nem tudom, hogy kell orvosolni a fenti problémát, mivel a magas veszélyességi osztályt nem akarom engedélyezésre állítani.
A másik kérdésem az lenne, hogy wireless routert használok, és annak is van tűzfala.Amúgy problémamentesen mefér mellette a kerió, de valyon melyiknek mi a szerepe. Egyáltalán szükséges-e mind a kettő.
A wigwam gyors és lassu tüzfal tesztjénél teszteltem, hogy csak a router tüzfala működött, és az eredmény minden port láthatatlan volt.
3.Az 1-es bejelölésénél azonban akármilyen tüzfalat teszek, mindig láthatónak írja ki. Mi ennek az oka? (tudom, ha látható is, nem biztos, hogy nyitva is van !!!)
Előre is köszi a válaszokat.