Tűzfal
-
Van egy ismerősöm, aki vett egy "ősgépet", kizárólag internetezésre.
A konfig lényege: AMD 900MHz Duron, 96MB SDRAM-al.
A merevlemez úgy került bele, hogy amikor egy másik gépben volt, már volt rá telepítve egy Win2000 és meglepő módon elég jól bírta ez a konfig, még elfogadhatóan gyors is volt a fent melített gépben.
(Mondjuk IE plusz rádióhalgatást Winamp-al egyszerre már nem bírta.)
Aztán amint a srác felment az internetre, természetesen bekapta a Sassert (lsass.exe)...
Aztán mielőtt hozzám fordult volna, egy "nagytudású" haverjához vitte, aki úgy belenyúlt a windows-ba, hogy a gép tetű lassú lett, viszont a Sasser ugyanúgy rajtamaradt...
Még az sem jutott eszébe, hogy előbb biztonsági javítások, meg stb...
Naszóval a Sasser kiirtása nem okozna gondot, de a gépet úgyis újra kell telepíteni, és vagy újra Win2k kerül vissza rá, vagy amit én javasoltam neki, inkább Millennium vagy 98SE, hogy ne legyen megterhelve a gép, de azért tűzfal is kellene rá.
A gép behatárolt lehetőségei miatt az olyan erőforrászabáló tűzfalak, mint pl. a Nortoné kizárva.
Melyik tűzfalat ajánlanátok, ami kis erőforrásigényű, ugyanakkor biztonságosabb, ami erre a gépre megfelelne?
(Csak megjegyzem, volt rajta Sygate, de mielőtt rátelepítettem az SP4-et, ugyanúgy kikapcsolta a Sasser a gépet...)