Tűzfal
  • Erron
    Anno feltettem a Keiro tűzfalat. 2gép volt hálóba kötve. És a következőket csinálta:
    az egyik gép 3247-es portról a másik gép 139-es portjára küldözgetett folyamatosan, ezzel leterhelve a hálót.
    Nem tudtam semmi képen letiltani a forgalmat (a fájl és nyomtatómegosztásra mindenképpen szűkség van), próbáltam szűrőszabályokkal is, de a 139-es port mindig le volt terhelve.
    Feltelepítettem az Sp2-est mind a 2 gépre, és leszedtem az egyik gépről a Keiro-t és helyette a Windows tűzfalat kapcsoltam be.
    A másik gépen viszont meghagytam a Keiro-t. A forgalom megszűnt. A betörésnaplóba a frissítés előtt ezek kerültek be:
    -ICMP L3retriever Ping,
    -NETBIOS SMB SMB_COM_TRANSACTION Max Parameter and Max Count of 0 DOS Attempt
    A frissítés után ezek megszűntek.
    Tudja valaki hogy ezek mit jelentenek? Vírusirtó volt fent a gépen (nod32,f-prot), nem volt vírusos. Ad sem volt rajta. Egyszerűen passzolom. Tudna valaki egy ötletet mondani, hogy miért kellet feltelepíteni a frissítést mért nem ment sp1 alatt? A beállítások a tűzfalon szerintem jók voltak.

Ja és a tűzfalteszeken 100%-osan átment. Valsze a router miatt(szvsz).

Erron