Tűzfal
  • Random_
    Én sikeresen csekolom az otthoni gépem rendszeresen úgy mintha elötte ülnék látom az asztalt és mindent amit csinál.

Kell egy Real VNC mind a kettő gépre beállítod milyen portot használjon és a tűzfalon is engedélyezed. Kell egy ingyenes domain ami mindig a te géped ip címére mutat. Én a no-ip.com -on regisztráltam és letöltve egy kliens progit az mindig ellenzőrzi a gépem ip címét. Így bármikor írom be az általam regisztrált domain-t mindig az én gépemre mutat.

Ha jól tudom 5900-as port kell a VNC-nek én a rendszergazdával megbeszéltem, hogy engedjen ki így működik a kapcsolat. Érdemes beállítani egy jelszót a kapcsolathoz így nem lehet az, hogy valaki véletlenül felmegy a gépedre és ott garázdálkodik. Jó ha configolásnál ketten állítjátok be a VNC-t és a tűzfalat mert nekem amikor cégtől csatlakozni akartam a tűzfal otthon nem engedete amikor hazaértem akkor létrehoztam a szabályt, de még így is tökölni kellett. A legjobb ha mindkét gépnél van egy ember.

A kapcsolat akkor stabil ha nincs letöltésed folyamatban. Amikor nekem fut a dc akkor egy idő után megszakad a kapcsolat és újra kell csatlakoznom.