1586
Tűzfal
-
Nekem ZA után lett Kerio. És nem is fogom egy ideig lecserélni. Olyan dolgokat mutat, blokkol, amit a ZA simán engedett/ezzel nem szidom/.
ZA is jó volt, bármikor übereli a Symantechet saját tapasztalatom szerint. -
Én jókat a ZA-ról és a Keiro-ról hallottam szerintem a többit nem érdemes próbálgatni mert ez a kettő elérhető ingyenesen és magyarul is. Szvsz ha valami jó és ingyenes akkor kár más dolgot erőltetni. Utoljára az Index-en volt cikk a tűzfalakról és ott is ezeket preferálták, de ha érdekel az McAfee akkor tedd fel configold be és futass le teszteket a neten sok helyen találsz ilyet és azok azonnal kiadják ha nem vagy teljesen védett. -
Mat #304 Hali mit tudtok mondani nekem a McAfee Personal FireWall-ról?
Jó rossz? Érdemes használni? Előre is köszi! -
-
Hozz létre egy szabályt ami letiltja a címét. Amúgy nem biztos, hogy ember van a végén. Na és nem biztos, hogy érdemes visszatámadni ha ember van a végén főleg ha okosabb. Szerintem fölösleges törődni ilyenekkel próbálkozzon csak ha jó a tűzfal úgyse lesz esélye. Nekem is van ilyen, de letiltom őket és nem is zavarnak. -
Sehogy. Főleg hogy nem is biztos hogy betörésről van szó, valszeg inkább csak egy egyszerű portscan vagy ilyesmi.. Nem is biztos hogy a "betörő" IP-jét látod .. (lehet proxy, vagy más gépe is)
meg amúgy is, ha ennyire távol áll tőled ez a terület, inkább hagyd mert csak bajba sodrod magad. :) -
HI!
Egy kis HELP-re lenne szügségem.Feltelepitettem a Zone Alarm nevü progit.És rendszeressen kiírja,hogy valaki beakar haolni.Az IP cimét is megvan mert kivan írva.Legalábis ha jól értelmezem.Hogyan lehetne figyelmeztetni ,hogy haggya abba?Vagy én hogyan tudnék egy kis borsot törni az orra alá,hogy tudok rolla,hogy probálkozik?Mert kb5 percenként probálkozik. -
Jah értem, akkor tényleg kéne az a vnc.. :( -
Mentol #298 Leginkább fájlműveletek, illetve programindítások, -leállítások lenne a cél, amiket nem tudok ütemezni. -
Mentol, mire akarod használni így az otthoni gépet? Ezt csak azért kérdezem, mert nem feltétlenül kell olyan megoldást keresned ami a tűzfal miatt problémás (főleg ha nem lehet beszélni a rendszergazdával). -
A géped IP címét hozzárendelheted egy általad regisztrált bomain-hez pl mentol.no-ip.com és akkor mindig ha csatlakozni akarsz a gépedhez ezt kell beírnod.
-
Mentol #295 Ilyen VNCszerű dolog van alapból is a WinXP-ben, nem is azzal van a gondom, hanem a kapcsolat felépítésével.
Amit Te javasolsz, ott a munkahelyi gép végülis egy interneten lévő címen keresztül kommunikálna? Vagy az a no-ip.com csak egy ilyen kereső? -
Én sikeresen csekolom az otthoni gépem rendszeresen úgy mintha elötte ülnék látom az asztalt és mindent amit csinál.
Kell egy Real VNC mind a kettő gépre beállítod milyen portot használjon és a tűzfalon is engedélyezed. Kell egy ingyenes domain ami mindig a te géped ip címére mutat. Én a no-ip.com -on regisztráltam és letöltve egy kliens progit az mindig ellenzőrzi a gépem ip címét. Így bármikor írom be az általam regisztrált domain-t mindig az én gépemre mutat.
Ha jól tudom 5900-as port kell a VNC-nek én a rendszergazdával megbeszéltem, hogy engedjen ki így működik a kapcsolat. Érdemes beállítani egy jelszót a kapcsolathoz így nem lehet az, hogy valaki véletlenül felmegy a gépedre és ott garázdálkodik. Jó ha configolásnál ketten állítjátok be a VNC-t és a tűzfalat mert nekem amikor cégtől csatlakozni akartam a tűzfal otthon nem engedete amikor hazaértem akkor létrehoztam a szabályt, de még így is tökölni kellett. A legjobb ha mindkét gépnél van egy ember.
A kapcsolat akkor stabil ha nincs letöltésed folyamatban. Amikor nekem fut a dc akkor egy idő után megszakad a kapcsolat és újra kell csatlakoznom. -
Mentol #293 Még azt tudom hozzátenni, hogy a céges tűzfal csak a céges proxy felől érkező kéréseket fogadja, és valami NAT-olást végez. -
Mentol #292 Hi!
Hátha tudtok segíteni. Szeretném megoldani, hogy a melóhelyi gépemről lássam az otthoni gépemet. Mindkettőn XP fut, az otthoni ADSL-l, a benti LAN tűzfal mögött. Mi a megoldás? Próbálkoztam VPN-t kialakítani az XP lehetőségeit használva, de amikor "tárcsázna" a benti gép leáll a művelet. Valószínűleg a céges firewall zavar be, de nem vagyok benne biztos. Azt tudom, hogy csak a 80 portot engedik. Amúgy az IP (amit az ADSL szolgáltató ad - dinamikus) az egész Interneten egyedi? Azaz, ez alapján valóban megtalálja az otthoni gépet? Miért nem tud csatlakozni a benti gépem vajon?
A hiba: 800. Nem lehet létrehozni a VPN kapcsolatot. Vagy a VPN-kiszolgáló nem érhető el, vagy a kapcsolat biztonsági paraméterei nincsenek megfelelően beállítva. -
Kipróbáltam a #283-ban lévő tűzfalteszteket.
A 21-es TCP FTP portom nyitott!
Először Kerio-val, aztán próbából Outpost-tal is.
Mindegyiknél ugyanaz.
Megpróbáltam a portot letiltó szabályt létrehozni, de így is.
A gépem egy Wlan-os belső hálózaton van. Lehet hogy ez az oka ennek és nem kell vele foglalkozni?
Vagy tudtok rá valamit?
-
Aspyrin #290 Hm, megnéztem az összes oldalt. Az AuditMyPc-n csont nélkül átment a zonealarmom, semmi gond vele. Kíváncsi lennék nálad hol bukott meg. -
Psziho Apu #289 Hi kerio 4.0.16 ot hazsnálok de nem tudom mi az amit fontos hogy kiengedjek, és mia az amit feltétlenül tiltanom kell . Ebbe szeretném a segítségeteket kérni.
mit kell kikapcsolni, hogy a tűzfal engedje az oldalakhoz tarzozó belépési nekvet és jelszót? -
Na ja a rendes beállítás fontos!
Nekem se bukott meg a Keiro az AuditMyPC-n.
A tűzfal jelezte a próbálkozásokat de nem engedett.
Jó configgal mindent meg lehet védeni én nem ismerem az Outpost-ot a Keirot ismerem az nekem egyszerű és működő védelemnek bizonyult eddig. -
Nem feltétlenül, sőt ... egy programot még a hülye is fel tud rakni (klikk-klikk meg next-next), de a beállításhoz (mit-honnan-hova-miért engedünk vagy tiltunk) már vmiféle minimális tudás elkél.
... és távol álljon tőlem hogy megbántsalak, de az említett lapok tesztjeit a Kerio tökéletesen, 100%-ra teljesíti. Persze nem default install után néztem meg. :) (megjegyzem nálam is 100%-ra teljesített az Outpost) -
Ez igaz, de én itt feltételeztem, hogy aki felrak egy tűzfal programot az rendesen be is tudja állítani. -
A teszteken kapott eredmény nem csak a tűzfalon múlik, hanem azon is, Te milyen jól tudtad beállítani az adott programot. -
de Pc Flank-on a kerio-t és a zonealarmot nem teszteltem. -
PC Flank
GRC
AuditMyPC
Az AuditMyPC-n hasalt el pl a KErio és a zonealarm. -
Azért ezt kétségbe vonnám. Ha az ingyenes tűzfalakat vesszük figyelembe akkor azok közül a legjobb a KErio. Vagy talán mégsem? De nem ám! Agnitum Outpost Firewall. Ez az igazi védelem ami otthonra csak létezik! Lefutattam pár tesztet és bizony a Kerio, sygate, zonelaram nyitva hagyott egy-két portot. Az outpost viszont egyet sem ;). Olyan teszteken amiken pl a zonealarm és a kerio teljessen elhasalt még azokat is 100%-osra teljesítette.
Igaz, maga a Outpost Pro nem ingyenes, de ingyenesen letölthető és használható az 1-es széria (jelenleg 2-es van, amit ugye meg "kell" venni :) ), amit letesztelve ugyan azokat az eredményeket kaptam mint a Pro-nál. Tehát, mindenkinek csak ajánlani tudom! -
Az a legjobb! -
Psziho Apu #280 sziasztok itthonra kéne a gépre valami tűzfal mit tudtok ajánlani a kerion kivűl ?
Vagy az a legjobb?
-
Kerio personal firewall. Olvass visszább, be van szúrva a linkje. -
Monoton #278 Valami jó magyar nyelvű tűzfalra lenne szükségem.Tud valaki tippet!!!
Ingyeneset!!! -
www.grc.com
Nekem ezt ajánlották. -
Megbizható alapos tüzfal teszt lapot tudnátok mondani a Wigwam-on kivül??? -
A Kerio mostanában a következ? okosságot löki: could not start DB server: socket() failed. Ezután ráadásul elszúrja a netkapcsolatot is. Valaki erre valamit? -
Azért én egy szűz telepítés után újra megpróbálnám. -
Azért - csak a Kerio védelmében - hadd tegyek annyit hozzá: a Te gépeden leszerepelt. -
Én ma visszaraktam a 4.0.16-ot és egyből felgyorsult a gépem. Egésznapos működés (folyamatos net, főleg p2p) után tegnap éjjel körül megpróbáltam vmit beállítani a 4.1.0-ban és - mértem - 24 percig tartott, mire feljött az ablaka. Kész, berágtam, ma délelőtt ledúrtam és visszatettem az előzőt. Most ránéztem a config ablakára, nem egészen öt másodperc (!) alatt betöltött mindent és lehetett mászkálni benne. Számomra a 4.1.x sorozat egyelőre leszerepelt.
-
Kerio 4.1.0 felraktam. Nincs vele semmi gond.
USB-s WLAN-om van. -
Robbb #270 Én most raktam fel a Kerio 4.0.16-osát, fut a háttérben. 40 perc netezés után semmi gond, csak az önkonfigurációját kérdezgeti. Jó hogy magyar. No problem, bár több memóriát zabál mint a Sygate. -
Az IP-t a chello adja és hozzárendeli a modemszámodhoz. Ahhoz a számhoz más IP szigorúan nem tartozhat, mert nem fog kiengedni. Vagyis nem lehet.
Ha el akarod rejteni magad és úgy netezni tovább, más IP-vel, egy nem publikus gateway szerverre kell account-ot szerezned. Na, ehhez sok sikert...
-
Nem lehet, a chello-soknak kvázi fix IP címe van. -
Pp #267 Sziasztok!
Lehet hogy ostobaság amit kérdek, de szeretném megtudni, hogyan lehet beállitani a gépet, hogy változo IP cimmel jelentkezzen a netre.UPC kábel a net és Norton Internet Security van a gépemen. Elöre is köszi.