Tűzfal
-
Kedves mx5 kevin,
némileg egyetértve - bár stilisztikailag máshogyan hozzáállva - az előttem hozzászólókkal, nem igazán értem hogyan jutsz arra a végkövetkeztetésre, hogy a Comodo, Pc-tools, Zonealarm, Sunbelt Personal Firewall, Online Armor, Norton Internet Security használhatatlan.
Nem egyértelmű a tesztkörnyezet (Operációs rendszer, hálózati beállítások, az "önmegtámadás" metodikája, a tűzfalak verziója, beállításai); az általad felállított teszt - "felrakok egy FTP-szervert meg Skype-ot, meg egy tűzfalat, utána online portszkennert futtatok" (milyen FTP szerver, milyen verziójú Skype, kiengeded-e az említett alkalmazásokat a tűzfalon, a portszkenner pontosan milyen eredményeket ad vissza) - nem éppen követhető; és az utána felállított "végkövetkeztetés" (miszerint a fent felsorolt termékek vackok) nem igazán konzekvens.
Szóval mielőtt messzemenő következtetéseket vonnál le egy-egy tűzfaltermék használhatóságáról, kérünk - azt hiszem ezt kérhetem a többi fórumozó nevében is - írj pontos, mindenre kiterjedő esetleírás közlését. Előre is köszönjük.