Milyen tapasztalaitok vannak?
  • skylan
    Szia!

Nekem nem rég óta van bonsaiom de sokat olvasok róla és nekem is volt problémám ami enyhült!

Nekem egy kínai szil fácskám van és ha vissza olvastál akkor tudod hogy a levelei nekem is elkezdtek barnulni és potyogni..
    Ezt elég jól helyre hozta az hogy kitettem az ablak párkányra a konyhába, így elég napfényt kapott (ott nekem nincs radiátor úgyhogy nincs melege de viszont elég párát kap a főzések miat!) Elég sok új hajtás jött elő! Én naponta kétszer locsolom és reggel vízzel permetezem(néha ha nagyon melegnek érzem a lakást akkor napközben is)! Másfél havonta adok neki táp oldatott!

Szerintem neki is hasonlóak a problémái, lehet nincs elég fény, meg szerintem nem árt ha panelban lakik pláne, ha naponta locsolja..
    Nem tudom de a szil-t 2évente ajánlatos átültetni nagyobb cserépbe és új földbe... lehet ez is a baj..
    Nem tudom nem nagyon néztem a fikuszok után hogy milyen igényei vannak csak a személyes tapasztalatomat írtam le hátha segít nektek is meg másoknak is.. olvas utána a neten sok hasznos információkat gyűjthetsz róla.

Meghálálja a jó törődést a kis fa!:)