SATA meghajtókról mindent ide
  • ent
    Vki tapasztalattal?
    Volt egy Seagate 120Gb SATA vinyom! Nagy hévvel vettem egy tök ugyan olyat! BIOSba beállítottam a Raid funkciót, felraktam a gyári SilRaid drivert, install xp sp1 (ntfs).

Kegyetlen módon érezhető gyorsasággal formázott, installált, boot képernyő futósáv még egy egészet se futott és már fel is állt az xp...

Min. 70-80% sebesség növekedés!!!!

De...
    A probléma mindaddig nem jelentkezett míg fel nem akartam rakni pár plusz progit (rendszerprogikonkívül!) meg természetesen néhány fasza gémet...
    1. Az autorun.* fájl a nav2004 nél befagy, fájlkezelőből a setup exéje fut rendesen.
    2. bootskin.exe install nyitó képernyő befagy...
    3. Hitman3 install exe befagy
    4. Beyond..., na ez érdekes, rossz kötetű CD hibával a 3. cdnél tovább nyista...
    .
    ..
    De ezek 1 vinyó esetén helyből csusztak. Minden okés volt.
    Egyébként azért ugrottam bele ebbe a megoldásba, mert az egyik haver vett egy külön raid vezérlőt a gépébe (140eFt) és ő mesélt a gyorsaságról. Állítása szerint alaplapra épített raid vezérlők még egyáltalán nem biztos, hogy megfelelnek az xp nek. Állítólag nem igazán szeretik, és nem is tudják biztonságosan kezelni.

Vélemény, ötlet, stb.

Ui.: Volt már aki azt mondta, hogy a rezidens fájlok hülyítik a rendszeremet, szerintem nem!