lamer topic
  • Instict
    én lehettem olyan 8 éves kb, és egy 6 éves haverommal csatangoltunk az utcán, meg szánkoztunk. ilyen kertes házas részen laktunk, se autó forgalom nem volt nagy, se gyalogos, tipikus kertvárosi részt képzeljetek el. szal sétálgattunk, és mivel akkoriban nem volt petárda, így csillagszórót loptunk otthonról, azzal sétáltunk, néha meggyújtottunk 1et-1et, és azt dobáltuk a levegőbe, meg tartottuk a kezünkbe, hogy milyen szép. lakott egy csaj az utcánkba, velünk egyidős volt kb, és tudom, hogy nekem marhára tetszett. abba az évbe építettek egy szép 2 szintes házat, alulra ilyen kocsibeállót a ház alá, ami akkor ilyen papírgyűjtőként funkcionált nekik, ajtó nélkül. a ház még nem volt teljesen kész, ők egy kis házba laktak hátul a szüleivel. szal odamentünk, kihívtuk a csajt játszani, de nem jött, mi meg gondoltuk, ha már ott vagyunk, akkor csillagszóró projecteset játszunk. meggyújtottuk őket, majd elindultunk, de a haverom fogta a csillagszóróját, mert már kezdett elaludni, és bedobta a csajnak a kertjébe. utáne mi el, mentünk szánkózni. szerintem egy olyan 1-2 óra múlva megyünk hazafelé, és látjuk, hogy az utcába állnak a tűzoltó autók. emlékszem még kacarásztunk is, hogy milyen mókás, mert erre sosem történek semmi. megyünk tovább, látjuk a házunk elött áll vagy 10 ember. megyünk közelebb, haverom anyja ott reszket, ott van anyám is, meg az utcából a fontoskodó emberek. a lényeg az, hogy ami bebaszott csillagszórót utoljára, kigyújtotta a pincébe levő újságokat, és ennek következtébe a fél ház lángolt. de sikeresen eloltották a tűzet, szerencsére komolyabb kár nem keletkezett, mert csak a papírok égtek el, a háznak a fala meg tiszta fekete volt, de annyi baj legyen. mindenesetre soha nem felejtem el az biztos.