• Zoldalma
    Visszabb neked kellene venned, vagy legalabb megtanulni olvasni. A nem latok linket ami ezt mutatna, az magyaran annyit jelent h nem adtal semmi linket ami alatamasztana amit irtal...

De akkor talan tenyleg elolvashatnad amit belinkeltel. Hogy segitsek, beidezek:
    "Linuxok és az egyéb, nyílt forrású szoftverek átvették a vezetést a biztonsági hibák terén"

....a kulcso az "es az" utan van... :o) Meg mindig nem adtal olyan linket nekem ami alatamasztana h konkretan a linux (nem a disztribuciokban talalhato csomagokkal osszesen) hany biztonsagi hibat tartalmaz egy Win-el szemben.

De hogy tovabb idezzek az altalad oly nagylelkuen beidezett cikkbol (melyet ugyan en nagy arccal nem talaltam):
    "Hasonló trend figyelhető meg a vírusok és egyéb kártevők tekintetében is: ugyan Windowsra jelent meg messze a legtöbb ilyen fenyegetés"

Itt felhivnam a figyelmedet a "messze a legtobb" szoparosra...

"Ha erősen koncentrálsz és megfigyeled milyen hozzászólásra válaszoltam amibe "belekötöttél" jó eséllyel fel fogod fedezni, hogy a linuxról volt szó."

Nem ertem az osszefuggest ama mondandommal, hogy Win alatt lenyegesen tobb virus van....

"A hiba bizony a _kernelben_ volt egyébként. Másrészt egy szóval sem mondtam, hogy a kernel fejlesztők nem tudák megvédeni a szervereiket."

Anno te mondtad h minden szoftverben lehet hiba...csak kerdes kijavitjak-e. Ki lett.
    De nezzuk a win kernelt:
    http://www.microsoft.com/technet/treeview/default.asp?url=/technet/security/bulletin/MS03-013.asp
    Nezzuk az idopontot:
    Title: Buffer Overrun in Windows Kernel Message Handling could Lead to Elevated Privileges (811493)
    Released: 16 April 2003
    Revised: 28 May 2003 (version 2.0)

Hat 1 honap rendesen eltelt....Linux alatt masfel het (szerinted 2). Vond le a kovetkeztetest.