131
-
mrzool #27 "Pl. az MSBlaster altal kihasznalt RPC hibat is pillanatok alatt javitottak...."
Előbb volt a patch, rá majd 1 hónapra jött csak a vírus. -
Zoldalma #26 "pl. hogy biztonsági vagy kozmetikai hiba... a service packekben számolt hibák minden bizonnyal inkább utóbbiba tartoznak. Ha nem, akkor tényleg hülye a cert..."
"számold már össze számszerint mennyi benne a biztonsági javitás és ez a szám hogyan aránylik az ezres nagyságrendhez amit ideraktál"
Nocsak, megiscsak vannak kritikus hibak a service packekben? :o) Hat figy, az arany az egy dolog, de egy kritikus hiba (pl. kernel hiba) ami 1700-nal minimalis ezrelek, attol meg kritikus hiba....ugye nem kell bovebben elmagyarazni miert?! -
Zoldalma #25 "Akkor számoljuk össze a linux kernelében és a win kernelében talált hibák számát és nevessünk egy jót... Kernel!!"
Nem kell nevetni....joparszor elmondtam h nemcsak Linuxrol van szo......
Masreszt elmondom ujra....nem azt mondtam h a linux hibatlan, hanem azt latom h minden hozzaszolasod azt tukrozi, hogy a Microsoft a *nixhoz kepest egy nagyon biztonsagos rendszer...pedig sokak velemenye erdekes modon nem ezt tukrozi (nem a win9xes generaciorol beszelek).
"Megtörtek emiatt valakit? Akár az ms.com-ot? Nem. Volt rá exploit? Nem. És linuxnál? igen. Akkor lássuk azt a következtetést... "
Ne legy mar ilyen naiv. Amirol nem tudsz az nincs is?
"hogy ez egy lokálisan kihasználható hiba"
Kis tajekozodas kedves baratom....a tamadasok 90%a belso halozatrol tortenik....
"Linux-nál is volt már jópárszor, hogy több hetet kellett várni egy javitásra"
Jah, meg jo hogyha winert fizetek, hamar kapok javitast.
Pl. az MSBlaster altal kihasznalt RPC hibat is pillanatok alatt javitottak....
De ha megnezed az MS Techneten a critikus hibak listajat...tod azert az tukroz valamit a szememben.
" Ilyenről én nem tudok win esetén"
5 evvel ezelott www.microsoft.hu.
Amirol meg nem tudsz nem feltetlen nincs....
"(de ennek a cégnek csak erre volt pénze...)"
Latod, itt a hangsuly :o) Ha fizetett szoftver nem biztonsagosabb egy ingyen szoftvernel, miert fizessek?
"Én meg naivan azt hittem, ha már 2x leirom miért van több virus winre mint linuxra"
Az engem nem vigasztal hogy tobben hasznaljak akkor tobb virus van ra.....ettol lenne biztonsagosabb a rendszerem?
"nem kicsit érzem nevetségesnek az isa server után..."
Sok helyen nem viccbol altak at *nix alapra....
"Megtörtek emiatt valakit? Akár az ms.com-ot?"
Hat most nem vagyok naprakesz, de emlexem kb. fel eve arra az esetre mikor IIS hiba miatt a windowsupdate.com at volt iranyitva....
"És igen használok linux-ot is, karbantartok egy linux tűzfalat debian-on iptables-el"
Szegenyem, micsoda kinszenvedes lehet neked....szinte megsajnaltalak :o))
Bocs a szarkazmusert :o) -
Zoldalma #22 "mondd szerinted a bsd az linux? ehh..."
Megint magad ellen beszelsz....itt a nyilt forraskodu oprendszerekrol van szo....ergo BSD is ide tartozik.
" a service packekben számolt hibák minden bizonnyal inkább utóbbiba tartoznak"
Legalabb ekkora baromsagot ne irnal...nezd mar meg milyen Critical hibak javitasai vannak egy-egy service packban -
Zoldalma #19 kerdesem.....ehh -
Zoldalma #18 Azert lenne egy kerdezem....hasznaltal mar *nix-ot? Es ha igen, mennyi ideig? -
Zoldalma #17 Visszabb neked kellene venned, vagy legalabb megtanulni olvasni. A nem latok linket ami ezt mutatna, az magyaran annyit jelent h nem adtal semmi linket ami alatamasztana amit irtal...
De akkor talan tenyleg elolvashatnad amit belinkeltel. Hogy segitsek, beidezek:
"Linuxok és az egyéb, nyílt forrású szoftverek átvették a vezetést a biztonsági hibák terén"
....a kulcso az "es az" utan van... :o) Meg mindig nem adtal olyan linket nekem ami alatamasztana h konkretan a linux (nem a disztribuciokban talalhato csomagokkal osszesen) hany biztonsagi hibat tartalmaz egy Win-el szemben.
De hogy tovabb idezzek az altalad oly nagylelkuen beidezett cikkbol (melyet ugyan en nagy arccal nem talaltam):
"Hasonló trend figyelhető meg a vírusok és egyéb kártevők tekintetében is: ugyan Windowsra jelent meg messze a legtöbb ilyen fenyegetés"
Itt felhivnam a figyelmedet a "messze a legtobb" szoparosra...
"Ha erősen koncentrálsz és megfigyeled milyen hozzászólásra válaszoltam amibe "belekötöttél" jó eséllyel fel fogod fedezni, hogy a linuxról volt szó."
Nem ertem az osszefuggest ama mondandommal, hogy Win alatt lenyegesen tobb virus van....
"A hiba bizony a _kernelben_ volt egyébként. Másrészt egy szóval sem mondtam, hogy a kernel fejlesztők nem tudák megvédeni a szervereiket."
Anno te mondtad h minden szoftverben lehet hiba...csak kerdes kijavitjak-e. Ki lett.
De nezzuk a win kernelt:
http://www.microsoft.com/technet/treeview/default.asp?url=/technet/security/bulletin/MS03-013.asp
Nezzuk az idopontot:
Title: Buffer Overrun in Windows Kernel Message Handling could Lead to Elevated Privileges (811493)
Released: 16 April 2003
Revised: 28 May 2003 (version 2.0)
Hat 1 honap rendesen eltelt....Linux alatt masfel het (szerinted 2). Vond le a kovetkeztetest. -
Zoldalma #14 "készitők szervereit"
Meg egy kiegeszites....Debian != kernelfejlesztokkel. -
Zoldalma #13 "Nézz körül buglisták statisztikái körül, ez a 2x-es szám egészen pontosan a red hat vs windows 2000 esetén jött ki..."
Nem latok linket ami ezt mutatna....
"linuxra pontosan ugyanolyan egyszerű virust és férgeket irni mint winre"
Es igy minden rendszer ala konnyu :o))) Nem a konnyusegrol irtam hanem a ma'r megjelent virusok szamarol...olvasasi zavar?
"itt igen durván felnyomták a készitők szervereit"
Latom ezen nem nagyon tudsz tullepni :o) -
Zoldalma #11 Nem, a Malvin veszi ki :o) -
Zoldalma #10 Ize', a cim olvasasa utan gondoltam h fel fox itt bukkanni.... :o) De gondolom ha ma'r itt vagy, akkor olvastad a cikket....
Szal virusrol volt szo jelen pillanatban....es gondolom elismered h lenyegesen tobb van belole mint Linux alatt...
"2 hétbe telik hogy rájöjjön, hogy nyomták fel a hivatalos oldalaikat stb-stb"
1 het, es ma'r javitva van, ellentetben par wines buggal.
"használj azt, amennyiben 2x annyit akarsz patchelni mint win-t..."
Ize', ezt hogy szamoltad ki? :o) -
#9 az veszi ki a windózból aZ vírust!! -
#2 4 blaster szerű vírus :DDD hahahaa. -
Chappy #1 Csak nincs tökéletes Windows!