Lords of the Realms, Conqueror AD. 1086 és az ősöreg C64-es Medieval Lords RTS/KOS keveréke ...
  • Papiczky
    #984
    Ez is történelmi megközelítés és forráselemzés közötti különbségeken alakuló nézőpont kérdése.
    - Erdélyben éltek románok, a 13. században kezdek bevándorolgatni, főleg a tatárjárás után. Akkor vlachoknak hívták őket, és nem gondoltál magukról, hogy a dákok leszármazottjai - ugye mert ez nem igaz. A dákó-román elmélet is csak feltételezés, és valószínűleg nagyobb nacionalista hatás van benne mint történelmi realizmus. Kisebb részben pogány szlávok, valamint testvéreink az avarok éltek Erdélyben a 9. század környékén, javára azonban avarokkal kevert szláv populációról tesznek említést, véleményem szerint az avarok kulturális hatása miatt a szláv populáció önállósága sehová sem tehető. Tulajdonképpen az itt élt szlávok olyan hamar asszimilálódtak a magyarságba mint annak a rendje. A magyarság ekkori kultúrája lényegesen fejlettebb volt az itt élő szétszórt szlávokénál, de még az avarokénál is valamelyest. Nem beszélve arról, hogy egy magyar nyelvű nép - ez a székely - már jóval Árpádék előtt élt Erdélyben. Most ugye ez tudományos megközelítés dolga, mert ezzel kapcsolatban is létezik rengeteg teória.

    A szláv egységeket tulajdonképpen főként azért töröltem ki a magyar területekből mert lényegesen nem gondolom, hogy jelentőségük lenne. A magyar hadseregekben nem voltak külön szláv egységek, ugyanúgy részt vettek a gyalogság és később a lovasság munkájában mint bármely itt élő nemzet. Nem beszélve arról, hogy Mohács előtt az ország, tehát a Kárpát-medence lakosságának 80%-át magyar nyelvűnek, magyarnak számolták. A későbbi háborúk folyamán az elvérző magyar nemzet helyére érkeztek, illetve szaporodtak el más nemzetiségek.

    Ami igazából kellene az egy szász katonai egység még Erdélybe de ilyen sajnos nincs. Lehet beteszek majd egy Heavy Swordsman-t, a németek között azt mindenütt lehet képezni a játékban. Talán az is utalhatna rá.

    A moddal egyébként nem tudom mit kezdjek még, tulajdonképpen nem akarok lényeges változásokat végbevinni csak kicsit csinosítani a játékot. Ez a mostani állapot. Ötleted van esetleg?

    - Székely katonai egység Erdélyben
    - A pogányok pénzcsökkentésének módosítása 30%-ról 20%-ra
    - Az iszlámok 5%-os pénz bonuszt kaptak, de a harci moráljuk 2 pontra csökkent 3-ról.
    - Magyarország lovas íjászok helyett sztyeppi lovasságot képezhet
    - Magyarországon nincsenek többé szláv fejszések és szláv íjászok, helyettük fejszések és íjászok vannak
    - 12-es szintű város 50 bonusz élelemtároló helyet kapott
    - Erdély nem semleges többé diplomáciailag, szomszédjaival jó, illetve rossz kapcsolatai lehetnek
    - Az erdélyi vajdaság pogány vallású állam.
    - A magyar királyi család neveinek viszonylagos módosítása.
    - A többjátékos üzemmódban a hadsereg típusának megválasztásánál elérhető egy új csoport a „Magyar”, itt a játékosnak lehetősége van magyar katonákat hadrendbe állítani. Sajnos egy hiba miatt a kategória neve mellett .mp felirat szerepel.
    - Egyes országok megszűnésük után a gépi játékos által bizonyos feltételek mellett, ismét egyesíthetőek, abban az esetben, ha függetlenedik egy, korábban az adott ország részét képező tartomány
    - Egy új többjátékos pályával bővült a játék
    - Jeruzsálemben lehetséges Templomos katonákat kiképezni keresztények számára, a muszlimok Szaracénokat képezhetnek ki.