Lords of the Realms, Conqueror AD. 1086 és az ősöreg C64-es Medieval Lords RTS/KOS keveréke ...
  • SPZ2
    Nekiláttam egy egyszerűbb mód elkészítésének a játékhoz mivel sajnos csalódottan vettem észre még évekkel ezelőtt mikor a játékkal játszani kezdtem, hogy a 11. századi korszakban, Erdély mint önálló "állam" nem szerepel holott mint tudjuk, hogy csak 1003-ban vált a Magyar Királyság részévé. 1003-tól az erdélyi vajda Erdőelvi Zoltán volt. Zoltán mint Gyula fia szerepel tehát. Mint tudjuk a Gyula méltóságnév, azonban nevek hiányában nem tudtam "Prokuj"-nak beírni, tehát maradt a Gyula mint legkézenfekvőbb.

Sajnos hiába próbáltam plusz neveket hozzáadni a magyar férfi, illetve női neveket tartalmazó fájlhoz a program nem volt hajlandó felismerni őket így a már meglévő neveket használtam fel az uralkodók és gyermekeik megnevezésére. Sajnos így a történelmi pontosság elmaradt.

Szerettem volna beleépíteni egy helyi, csak Erdélyben kiképezhető lovas egységet a "Székely"-t sajnos ezen tervem azonban kudarcot vallott mivel a játék sorozatosan kilépett még mielőtt a menü megjelenhetett volna.

A régió vallásának az ortodox keresztényt tettem meg mivel Gyulát szoros szálak fűzték Konstantinápolyhoz és innen is hívta hittérítőit.

A címerrel kapcsolatosan gondolkodtam egy darabig, sajnos az eredeti erdélyi címer beépítésére nem volt lehetőség így maradt annak két színének a narancssárgának és kéknek ötvözése csíkokban. Remélem megfelel, jobb ötletem nem volt.

Tulajdonképpen ez a módosítás semmi eget verőt nem tartalmaz, csak az erdélyi régiót mint magát játszhatóvá teszi a 11. századi korszakban. A módosítás használatához az eredeti játék 1.05-ös verziója szükségeltetik, warezolt, vagy a korábbi 1.03-as verzióval nem próbáltam ki ám gyanítom működik ezen verziók alatt is.

A módosítás letölthető a következő linkről:
    http://spzlap.extra.hu/fajlok/erdely_v1.0.rar