Lords of the Realms, Conqueror AD. 1086 és az ősöreg C64-es Medieval Lords RTS/KOS keveréke ...
-
keeper2 #709 Az időt sehonnan sem fogod megtudni, mivel egyszerűen nincs benne idő. Ez azért van, mert így realisztikusabb. Hogy nézne ki, ha mondjuk elhúznád a játékot, és még 1800-1900 táján is a középkori európában játszanál? Így, hogy nem tudhatod, mennyi a konkrét évszám, legalább nem rombolja ez az illúziót. Mellesleg úgysincs értelme az időnek, hiszen akármeddig játszhatsz, illetve nincs benne fejlesztés, mármint úgy, mint pl. a civilizationban. Ott jó dolog, mert tudhatod, hogy ha pl 2000-ben fejleszted ki a harci szekeret, akkor kissé gázos lesz már legyűrni az ellent :)
Viszont itt is, mint midnenhol, ahol lehet megemlítem, hogy idő gyorsítás-lassítás a + - gombokkal van 0.5x és 8x között. Csak mert én is nagyon sokáig nem jöttem erre rá, és bizony halál unalmas volt időnként végigvárni amíg elbattyognak valahova.
Egyébként, én mindig saját magam csatáztam, mert a gép ai-járól megvan a véleményem. Nem tudom, ki mennyire tartja nevetségesnek, de pl. a 100. csata után már egy picit kissebb lelkesedéssel néztem, ahogy csata elött megmutatja, hogy ez az ellenség, ez a várfal, ez vagy te.... Szerintem akkorra már van annyi tapasztalatom, hogy észrevegyem, hogy az a falnak kinéző tárgy, amin nem tudnak átmenni az embereim, de van rajta kapu, az talán a városfal... :)))
Bigapó azért említette, hogy a belső tartományokban felhúzni a bonyolult épületeket, mert általában a birodalmad szélén katonai és védelmi épületek szoktak kelleni egy esetleges támadás kivédésére, illetve sereg előállítására, míg messze más országoktól lazán mehet a bonyolult épületek garmadája, kisebb védelmi fokozat mellett.