Lords of the Realms, Conqueror AD. 1086 és az ősöreg C64-es Medieval Lords RTS/KOS keveréke ...
  • keeper2
    #638
    Még így kissé megkésve hozzátennék ezt-azt. A kingdom advantages menüpontban pontosan megláthatod, hogy milyenek vannak, ezek miket eredményeznek, és, hogy mik kellenek a teljesülésükhöz. Ajánlatos megcsinálni, mert sok pozitívumuk van, emellett ha mind megvan, akkor az is a kis győzelemmel ér fel (mint amikor megválasztanak európa urának. A nagy győzelem, amikor elfoglalod a legutolsó provinciát is, ami még nem a tied...) Az exotic goods csak kikötőkön keresztül szerezhető be, 5000 aranyba kerül, és a rendszeres levonások között is van egy összege (mint a lovagjaidnak). Ja, és egy kikötő csak 1 dolgot tud behozni. Én kipróbáltam, lehet mást választani késöbb, ellenben akkor az előző forrása megszűnik (hacsak nem szállíttatsz máshonnan is be ilyet, de ez tök pénzpazarlás).
    Én azt a játékstílust követtem, hogy egyszerre lehetőleg nem túl sok országgal háborúzni (persze amennyit még az erőfölényem megenged). Persze, ezek egymást bérelik fel ellenem háborúba, de szinte mindig elfogadják a feltétel nélküli békét, ha rögtön a háborúba lépésük után felajánlod nekik. így nem kell sok országgal hadakoznod egyszerre. Ja, és a csatákban a kedvencem: 3-4 erős közelharci egység, a többi pedig mind íjász. Távolról lelőni őket, ilyenkor általában leesik a moráljuk, és így veszteség nélkül le lehet nyomni legalább olyan erős seregeket, mint a tied. Ha netán mégis a közeledbe érnének, akkor kell a közelharci... A váraknál: az ellenség sosem!!!! jön ki a várfalon kívülre, így az íjászokat a várfal közelébe kell állítani, egy egységgel bezúzatni a kaput, bemenni, majd, ha már igen közel ér egy ellenséges csapat, gyorsan ki. Persze, a többiek lövik őket addig, és ők meg nem jönnek ki a várfalon kívül. Ha netán elfogy a nyíl az egységeket letáboroztathatod, az időt felgyorsítva visszatermelődnek az íjak. Amíg harcolsz, a világ pause-ban van.
    Ja, és mivel én is csak sokára jöttem rá: ne felejtsd el a meghódított területeket adoptálni is. Ha más vallású, akkor konvertálni kell (ez akár a pap életébe is kerülhet), és minden esetben adoptálni. Az adoptálás megszünteti a nosztaliga morál levonást, és nem lesz többé ott lázadó egység.
    Az adóztatást szerintem felejtsd el, alig jön be pénz egy nagy országban belőle, és a nép meg örülni fog. Infláció szerintem olyan 50 ezer arany táján kezdődik, 80 ezernél már olyan 800-900 levonás. Ilyenkor költsd a pénzed. Bármit jobb megvenni, minthogy pocsékba menjen a pénz.
    Big: patch az van, csak crack nincs hozzá. És mivel már sokszor kifejtettem, hogy mik azok a görény húzásai a cégnek, ami miatt úgy döntöttem, nem fogom megvenni a progit, nem ismétlem ezt meg, mindenesetre, arra sikerült rájönnöm hogy a felpatchelt játék ugyanúgy leszedi a daemont és a blindwriteot.
    Amúgy, ma végre végigjátszottam a majestyt a kiegészítővel egyetemben. Hát, nem mondom, igencsak húzós volt. Most már csak jönni kell a 2-nek. Az meg már okés lenne, csak kiadót nem találnak hozzá. Egyébként egy igen jó játék, oltári nagy kedvencem: mad tv. Próbáljátok ki. Igaz, 91-es, de nagyon poén.