Lords of the Realms, Conqueror AD. 1086 és az ősöreg C64-es Medieval Lords RTS/KOS keveréke ...
  • keeper2
    Hmm, nem, a total war az kimaradt az életemből. Egyébként, ez a játék olyan közepes szintűként lett aposztrofálva, a tesztek alapján, meg úgy általában, de a daemon és blindwrite elleni húzásai miatt úgy olvastam, hatalmas bukás lett.
    Ha meghódítasz egy területet, akkor annak eléggé egyértelműen a régi ország felé húz a szive, vissza szeretnének kerülni a régi birodalomba. Ha megnézed a morálját a városnak,(az építkezés melletti ikon) ott vannak felsorolva a különböző típusú morál módosítók (ha valameilyik nevére rákattintasz, akkor tételesen kilistázza, mi mennyit módosít), itt láthatod,hogy ez alapból 10 pontos morál esést eredményez az, hogy más országtól elhódított a terület (ez késöbb csökkenni fog idővel, nekem van, ahol már 5re lement). Emellett, a terület falvaiból, monostoraiból, stb. időnként loyalisták lázadnak fel és elkezdik a területen lévő helyeket felforgatni, felégetni. Ez ellen jó, ha beküldesz egy papot oda úrnak, aki x könyvért cserébe (ez változik a királyság méretétől) adoptolhatja. Ha rákattintasz a városban az ottlévő pap-úrra, akkor tudod ezt a parancsot kiadni, úgy mint a vallás konvertálást. Ám, ez azonnali hatású, és mindig sikeres. Ha erre ráklikkeltél, láthatod a könyvek számának esését, és azonnal mehetsz is vissza már a pappal, ha máshol is akarsz cselekedni. Ekkor megszűnik a nostalgia morál levonás, és nem lesz több loyalista lázadás. (sőt, egyszer pár elfoglalt terület egyszerűen kivált az országomból, és megalapította újra a rég elfoglalt országot) Mellesleg, azt ugye tudod, hogy fejlesztheted a hadurad efféle képesítését, és pénzért te is kifoszthatod az ellenség falvait, stb.?
    A harcban a könnyű módban nálam az jött be, hogy 3, max 4 erősebb közelharci egység kell, a többi pedig íjász legyen. A hadvezérnek lehetőleg fejlesztett íjász képessége legyen (minden fejlesztés 3 szintű, tehát, 3x fejlesztheted ugyanazt (van itt olyan fórumos, akinek ez nem tűnt fel :):) )
    Szóval, amikor az ellenség támad, az íjászok jól megsorozzák őket, amitől romlik a morál, és általában elszaladnak egy időre, aztán jöhet a következő egysége.... Vészhelyzetben meg a közelharciak fel tudják tartani addig, amíg az íjászok tovább lőhetik. Mellesleg, a csatában és a főképernyőn is a + - gombok idő gyorsítás/lassításra jók....Mivel ezt én is csak sokára vettem észre...
    A városban azért kipótolhatod az elveszett katonákat, de ilyenkor a tapasztalati szintjük csökkenhet. Elvenni képességet hadúrtól tudtommal nem lehet. Egyébként én általában elsőnek a gyorsabb tanulást, majd íjászat, gyógyítás, ellen moráljának gyengítése, gyorsabb menetelés. Általában ezeket fejlesztem. Ja, a harchoz még annyit: ostromolni és sosem szoktam, mindig megtámadom a várost. Ostromgépeket nem használok. Ha van városfal, a kaput betöretem, ez bármely egységgel megy, csak idő kérdése. Akkor vigyázz, ha az ellennek íjászai is vannak. Mellesleg, az ellen SOSEM jön ki a várfalon kívülre, épp ezért jó az íjászokat a várfalon kívül felállítani és egyik csapattal mindig besétálni a kapun belülre kicsit. Ilyenkor megindul feléd 1-2 egység, ezt lőhetik mint az őrült, minden íjászod. Ha pedig közel ér, kimész a várfalon kívülre benti egységgel, az ellen visszaindul. Ha netán elfogy az íj, az íjászoknak kiadod a kempingezés :) ,szóval a táborverés opciót, felgyorsítod az időt, és szép lassan feltöltődik íjjal. Amikor te vezeted a csatát, a világ pause-ban van. A teutonokat, man-at-armsokat nem javaslom csalinak beküldeni, mert ők a fordulást úgy értelmezik ,hogy elöbb előlre, majd aztán fordul, és mehet vissza. De az íjászok rögtön fordulnak.
    Egyébként, a keresztény, ortodox és arab vallásnak is mind megvan a különlegessége, pl. araboknál a jihad, keresztényeknél a keresztes háború. Csak arra figyelj, hogy ha a vallási központjukat (pl. róma, muscovy) elfoglalod, nem leszel jóban az olyan vallásúakkal.
    Ha valakivel szövetséget köt, akkor vigyázz arra, hogy ő nem szokta felbontani, de időnként kéri, hogy vonulj háborúba akár egy neked jóbarát ország ellen is. Ha nem teszed ,esik a kingdom power. Ha felbontod a szövetséget, úgyszintén esik. azt még csak elméletben képzeltem el, mi van, ha egyik szövetségesed a másik elleni háborúra kér. Ilyen még nem esett meg velem, de logikailag, mindenképp te szívod meg, hiszen vagy a háborúra kérőt, vagy a megtámadandó szövetségesedet sérted meg vele.