Lords of the Realms, Conqueror AD. 1086 és az ősöreg C64-es Medieval Lords RTS/KOS keveréke ...
-
keeper2 #579 Hmm. Én a csatákat sosem bízom a gépre, ugyanis egy jó seregösszetétellel lazán lehet megnyerni a csatákat. Pár erős közelharci egység a végső esetre, de amúgy egy halom íjásszal megsorozva őket egész jó eredményeket lehet elérni.
A pap a bónuszokon kívül arra jó, hogy ha egy más vallású területet meghódítasz, akkor át lehet konvertálni a saját vallásodra, mivel különben elég komoly morál esés lenne. Ahogy kivettem az írásodból, erre már rájöttél, de vigyázz, konvertáláskor akár meg is ölhetik a papot. Egyébként, nem csak a papod csillagai számítanak ebben, hanem a király religion képessége is. Emellett a másik dolog, az adopt. Ha meghódítasz egy területet, ami eredetileg nem a tied volt (vagy már más adoptolta), akkor ezzel egyrészt megszüntethető a nosztalgia nevű morál zuhanás, másrészt, ha ezt nem teszed meg, rendszeresen lesznek majd lázadások a területen. Harmadrészt, ha a pápa elhalálozik, van esélyed rá, hogy a papod pápa legyen. Egyébként tanítani minden lovagot lehet, kivéve a hadurakat. A kingdom power nem csak a pénztől függ. Egy klikk rá elviszi az összes pity-t is. Az azonnali felépítés pedig lényegében akármennyire nem reális, a lényegesebb stratégiákban így van. Lásd pl. civilization. Én ennél a programnál kezdem az igazi stratégia számítását.
A nagy uralkodó szavazás jelentheti a játék végét. Ha megnyered, akkor választhatsz, hogy győztél, vagy folytathatod. Valószinűleg azért tartózkodtak a szavazástól, mert egyikőtök sem volt igazán jóban a szavazó országokkal.