Lords of the Realms, Conqueror AD. 1086 és az ősöreg C64-es Medieval Lords RTS/KOS keveréke ...
  • keeper2
    Na, én a lords-nak csak az első részét nyomtam, de szerintem van olyan hangulatos ez is. A bonyolultságról annyit, hogy ha áttanulmányozod az utóbbi hozzászólásokat, és könnyű módban magyarokkal kezdesz, akkor semmi gondod nem lesz, de ha valami kis országot választasz, ráadásul nehezebb módban, hát majd meg fogsz szakadni, mire feltornázod picit. Itt a magyarok az egyik legkönnyebb ország a játékban (hmm, hány ilyen játék van még??). Nehezebb módban már igen komolyan kell venned a diplomáciát, kinek mit mondasz, mert egy nagyon gyorsan hadban állhatsz mindenkivel, ráadásul, esélyed sincs egy erősebb szövetséges nélkül.
    A lényege igazából semmi különös: hódítsd meg a középkori európát (észak afrikával és a közel kelettel együtt). Én már azon filóztam, hogy nekiállok összespórolni a munkanélküli segélyemből az eredeti megvásárlására, mert van olyan jó a játék, ellenben az a szemét húzása a daemonnal és a blindwrite-al nagyon felhúzott. Gondoltam, (és mások is ezt jósolták),hogy mivel ez merőben illegális húzás volt a játék részéről, és nagy felzúdulás is lett miatta. így az első patchban majd kiveszik ezt a titokban töröljük a felhasználó gépéről a nekünk nemtetsző programokat részt. De megpróbáltam a legújabb patchet, és rá kellett jönnöm, hogy ugyanúgy ottvan. Ígyhát, én azt mondom, ha a kiadó ennyire veszi figyelembe a törvényt, akkor én pont annyira fogok fizetni érte. Szóval, úgy vagyok ezzel a programmal is mint a starforce védelmet használókkal. Inkább soha az életben nem használom, de megvenni sosem fogom. Az első patchhel még megkapták tőlem az esélyt a korrigálásra, de kihagyták, így én is kihagyom. Mellesleg, az alap verzió már annyira sűrűn vág ki, hogy nincs értelme vele kínlódnom, a patch-hez meg nem készítettek eredeti cd nélküli indítási segédletet :) , így azthiszem, jegelem a projektet.
    Különbenis, az eredeti progikkal eléggé megszívom. Nemrég a kis pénzecskémből összeraktam egy eredeti guild wars-ra, erre csak miután megvettem, akkor derült ki, hogy pont azok a részek hiányoznak belőle, amik miatt nekem vonzó lett, amikről annyit írtak különféle fórumokon, így kb 1 hét után felkerült a polcra, és azóta is csak ott porosodik.
    Bigapó: mily véletlen, én sem játszom a hl2-vel, mióta koh-ot játszok. Bár, igaz, hogy elötte sem tettem soha :) Számomra a jó fps-ek lista: wolfenstein (az eredeti 90 tájáról) és a c&c renegade.
    Egyébként, a majestynek a kiegészítője northern expansion néven fut. Illetőleg, a cég weblapjáról letölthető két ingyenes kis kiegészítő csomag. Sajna, haladnának jobban a 2. résszel, de azt eléggé jegelik, mert nem találnak kiadót. Az első rész sikeres volt, de nem olyan szinten, hogy egy köcsög kiadó azt mondja, megéri belevágni. Hiába, ők inkább egy klónt akarnak egy előző best-seller játékból. A lényeg, ne legyen semmi változás, csak annyi, hogy megint sokan megvegyék. Mellesleg, a cég előző játéka a playboy: the mansion sem lett sikeres, így méginkább nehéz a kiadóra találás. Neten kéne árusítani. Mivel úgy tűnik, meg tudják csinálni a játékot saját pénzből, így csak a terjesztéshez kell a kiadó. Azt meg kihagyhatnák neten terjesztéssel.