Lords of the Realms, Conqueror AD. 1086 és az ősöreg C64-es Medieval Lords RTS/KOS keveréke ...
  • keeper2
    #563
    A papos konvertálásos dologgal azért kell vigyázni, mert ha nem sikerül a dolog, nagy az esélye, hogy megölik a papot. Minden területen más nehézség a konvertálás. Pl. sok helyen csillag nélküli pap is lazán nyomta, máshol meg a 4 csillagos herceg-papomat leölték (éppen pár pillanattal a király halála után, így akkor esett szét az ország darabokra, de pont ennek esélye miatt mentettem pontosan elötte). Mellesleg, a másik dolog, ami még beleszámít a konvertálás sikerességébe, hogy a királynak a religion képessége hány csillagos. Ezt tuningolni nem tudod, max király cserével változtatható.
    A svéd-üggyel mázlid volt, anno a dánok hasonló módon kezdtek háborút velem (pedig a meghalt királynak volt fiú utódja, mégis, szerintük a vagy adom a történelmileg hozzájuk tartozó területeimet (végig lengyel eredetű terület volt :) ) vagy háború. Az utóbbi lett, így már csak várost hagytam meg dániából mutatónak :) A norvégok közölték, hogy ők haverok a dánokkal, ezért háború. Már nekik is csak 2 városuk van. Amúgy, mostanság én már ki sem lépek a játékból. Már csak akkor fejezem be, amikor kihajít a desktopra, de mivel ez mostanság hobbija lett, így van, hogy 5 percenként teszi.
    Ha megválasztanak a nagy királynak, az annyit eredményez, hogy a progi megkérdezi, hogy akarod-e látni a győzelmi képernyőt, vagy esetleg játszol tovább. Ez is a kis győzelem. A nekem a másik kis győzelem van meg, amikoris megszereztem az összes kingdom adv.-et, és ugyanezt a kérdést tette fel.
    A lovagok nem öregszenek, azok örökké ott vannak, hacsak ki nem nyírja őket valaki (pl. hadúr, vagy papot a konvertáláskor), vagy ki nem derül róla, hogy kém, vagy ha az országod mellett nem hullik szét darabokra egy másik ország, ilyenkor esélyes az ő lázadásuk. A vicces, hogy ha van két fiú trónörökös, akkor az egyikből király lesz, a másik viszont eltűnik, többé nem tudod használni őt. Viszont, ha még az apjuk halála elött lovaggá nevezed ki, akkor örökre megmarad, örök életűként, de majd nem mint herceg, csak sima lovag. Mellesleg, ha van rá lehetőség, ajánlatos mindig a maradék hercegeket használni lovagként, és nem felvenni lovagot, mivel a volt herceg-lovag olcsóbb, és csak nagyon speciális esetben lázad fel. Mostanság én már nem is nagyon játszom a játékkal, mert kissé unalmas, hogy állandóan repülök belőle. Most viszont megvan a majesty kiegészítője, inkább arra kezdek rákattanni, még mielött megjelenik a 2. rész (ami remélem, mihamarabb, mert az egyik legjobb játék. Kár, hogy egyszerűen nem találnak kiadót hozzá)
    De azért vicces, hogy a koh az első olyan játék, ahol magyarország könnyű fokozatot jelent. Ajánlották lejjebb, hogy ha igazán húzós játékot akarsz, akkor próbáld meg valami pici kis országgal, és/vagy nehezebb szinten. És majd vért izzadhatsz, mire lesz valamid...