Lords of the Realms, Conqueror AD. 1086 és az ősöreg C64-es Medieval Lords RTS/KOS keveréke ...
  • keeper2
    Az építkezésnél: igen, a sötétszürkéket lehetetlen felépíteni az adott területen. Ellenben, azt gondolom észrevetted, hogy egyes épületeket lehet upgrade-elni is. Ezt jelzi a felépítésük után az alsó sarokban levő kis nyilacska. Elméletileg, ha ez szürke, akkor nem lehet ez megtenni, viszont egyszer már észrevettem, hogy volt egy épület, aminél az upgrade-hez szükséges volt egy másik épület megépítése, ám annak az épületnek a megépítéséhez is szükség volt elöbb egy másik épület megépítésére, és ilyenkor az upgrade nyilacskája ugyanolyan szürke volt, mintha lehetetlen lenne felépíteni. De a sima építkezésnél helyesen jelzi a sötétszürke, hogy ott az az épület sosem fog állni.
    Nos, ha harcból elmenekülsz, akkor igazából semmi különöset nem tapasztaltam. Lehet, hogy az emberek morálja picit esett, de nekem nem tűnt fel, vagyis nem lehet ez sem jelentős. A menekülés úgy néz ki, hogy ilyenkor elrohan automatikusan az egységed kb negyed képernyőnyire az ellenséges seregtől, vagy ha van várad ott, akkor oda. Általában úgy szoktam a felállást beállítani, hogy 3, max 4 közelharci egység, az összes többi meg nyilas. Próbálkoztam csak lovasíjászokkal is, de egyrészt, abba sokan belebuktak, mert nehéz volt feltartani az ellent, illetve, ha van türelmed, akkor nem túl lényeges a lovasok plusz sebessége. A hadsereged létszámát növelni nem lehet, csak az ott lévő helyekre vehetsz fel egységeket, plusz az ostromgépeket a másik egységcsoporthoz. Mellesleg, ostromgépeket csak akkor használhatsz, ha már tanultál ostrom-képességet (kivéve az ostromlétra) De én mindig a kardosokkal töretem át a kapukat. Kicsit lassú, de úgyis pause-n van a világ, amig te harcolsz. Ha mindenképp több egység kell, azt úgy tudod elérni, ha a közelben van egy másik sereged, és fent a lovagod képe mellett a másik, fekete árnyalakra klikkelve behívod őt is a csatába. Ő távolságtól függő időn belül megérkezik. De ezzel az ellenfél is tud élni, és volt már, hogy élt is ellenem. A kastélyok elfoglalására van a kiéheztetés is, ilyenkor meg kell várni amíg elfogy a kajájuk, és persze közben az esetleges felmentőket visszaverni, bár én még sosem használtam, mert gyorsabb elfoglalni a várost. Bár, lehet, hogy ostrom után nem kell a város átvétele ideje alatt ott tartani a sereget, ezt nem tudom. Kettes és hármas szintet úgy tudod elérni, ha már megtanultál valamit egyes szinten, és ha van újabb tanulási lehetőséged, akkor arra a már elöbb tanult képességre kattintasz. Ilyenkor az infóablakban a tanult képesség szintjét kiíró szöveg és átszineződik (Mármint, pl. olyan lesz a kettes szint kiírása mint az egyesé) és a kis ikonja is megváltozik a képességnek.