Lords of the Realms, Conqueror AD. 1086 és az ősöreg C64-es Medieval Lords RTS/KOS keveréke ...
-
keeper2 #528 Hmm. Nem sokat nyomtam még, kb 1 hete. Eddig még egyszer sem vittem végig, nem vagyok olyan játékfüggő hogy egy fél napot egyhuzamban eltöltsek elötte (annak ellenére, hogy a családom szerint totál gépfüggő vagyok) Mondjuk, én elsőre könnyű módban kezdtem, főleg, hogy ez a legelső játékom, nem volt elötte egy olyan, amin úgy-ahogy beletanultam, aztán késöbb újrakezdtem. Mindenesetre, magyarországé már európa középső része, és kelet spanyolország. Szóval, kb 3-4x nagyobb vagyok a kezdetinél. A pápa is az én emberem :) Bár, azért most, hogy a dánok hadat üzentek, elég genyóság, hogy nem tudom kiátkoztatni őket a pápával, pedig jól jött volna. Hülye dánok. Ők voltak az egyik legjobb kereskedelmi partnereim, csak, mikor öregkorában meghalt istván király, ők közölték, hogy kérik vissza a régi területeiket, amiket ők adtak istvánnak. Nos, soha az életben nem volt az övéké, a lengyelektől foglaltam én el, eredeti lengyel területek. Persze, nem hagytam hülyének nézni magam, erre hadat üzent. Mondjuk, ők fognak rászívni, mert én vagyok a legnagyobb, legerősebb, leggazdagabb állam :)
Egyébként, csak most vettem észre az előző hozzászólásod, nos, tanknak minden közelharcos jó, persze, minél erősebb, annál jobb. Pl. ha fel tudsz venni teuton lovagokat, az király, de pl. a magyarok által kiképezhetők a man at arms-ok. Én azt szeretem, hogy 3 vagy 4 man at arms, a többi íjász. Persze, vannak cseleskedni próbálók, akik megpróbálnak oldalról a hátamba kerülni, de azért szoktam a vezérekkel haladni a sor végén. És, általában, ha pár egység íjász megsorozza a támadó lovasságot, általában berezelnek tőle (főleg, hogy kedvelem az ellen morálját csökkentő skillt). Igen sokszor nincs is szükség közvetlen csatára, hanem távolról, az íjászok elintézik az egészet. De egyébként, az röhelyes, hogy a hadvezér és a lovagjai milyen gyengék. Még egy tapasztalatlan, lázadó ellenséges hadvezér is lazán leveri 1-1 beli harcnál az én hadvezéreimet. Tehát, vigyázni kell rájuk. Parasztokon kívül mást nem is nagyon támadtatok velük.